2019. december 10., kedd

Kókuszrost ültetőközeg

A növekedéshez nélkülözhetetlen nyomelemeket tartalmaz. Számos káros anyagot képes megkötni, megakadályozva ezzel az ültetőközeg gyors korhadását, rothadását. Gyógyító hatása is van, a szénnel bevont sebfelületek gyorsabban gyógyulnak.


Kókuszrost : jó a víztartó képessége. Kiváló minőségű, darabos orchidea ültetőközeg. A kéreg és a sphagnum moha tárolja, savanyítja a vizet, illetve fokozatosan adják le a nedvességet, kellően szellősé teszik a talajt. A kókuszrost tömegének 7-8-szorosát képes felvenni vízből. Ezért csak mérsékelten keverjük a földkeverékhez, mert gyökérrothadást okozhat.


A közeghez keverve tovább biztosítja a vizet a növény számára, csökkenthető az öntözés gyakorisága. E szállítási költség mellett is olcsóbb a kókuszrost , mint a tőzeg. H-ju, tápanyag nélküli, nagy víztartó képességű mosott, szárított és préselt.


A tőzegnek, bár tápanyagtartalma elhanyagolható, vízgazdálkodása kiváló, ezért használják virágföld alapanyagnak. Hochwertiges orchidea ültetőközeg 2l. Rendkívül jó minőségű darabos orchidea ültetőközeg. Tartalma: Közepes szemű kéreg: biztosítja az ültetőközeg levegősségét, savanyú pH-ját. Sphagnum moha: nedvtartó képessége kitűnő, saját tömegének tízszeresét képes felszívni, a nedvességet fokozatosan adja le.


Környezetbarát, semleges kémhatású, tápanyag nélküli ültetőközeg. Minőségét korlátlan ideig megőrzi. A tőzeghez hasonló szálas szerkezete miatt széleskörűen alkalmazott termesztőközeg. Tartalma:Közepes szemű kéreg: biztosítja az ültetőközeg levegősségét, savanyú pH-ját. Szükséges és fontos feladat egy kalciumban és magnéziumban gazdag oldattal áztatni a kókuszt, ezáltal ideális tápelem arány alakul ki, amiben a. Cserepes orchideák számára szolgáló ültető csomag.


A növesztéshez csak VIZET használunk, nincs VEGYSZER, nincs szennyezett FÖL csak KÓKUSZROST. EGYSZERŰ ÉS GYORS - nem kell tapasztalt kertésznek lenne hogy mikrozöldet növessz. A kókuszföld az első, ami persze a neve ellenére nem föl hanem valójában a kókuszdió héjának őrleményéből készült ültetőközeg , melyet szárítanak és tömörítenek, így végül egy kis súlyú, tömbösített, könnyen és tisztán szállítható anyag válik belőle. Szükség esetén ültetőközeg nélkül is elél, ha a gyökereit befőttes üvegbe tesszük. Az új cserép aljába a jobb áteresztőképesség érdekében egy réteg durva kavicsot vagy polisztirolt teszünk.


Ha a növényt az ültetőközeg elöregedése miatt ültetjük át, visszaültethetjük az eredeti cserépbe. Ha a sikert nem bízzák a véletlenre, akkor érdemes tucatnyi műanyagcserepet és a (helyszínen is megvásárolható) füles italhordót vinni. Jó szolgálatot tesz a kis helyet foglaló, préselt kókuszrost-ültetőközeg is. Mindez egy vödörben elfér. Bricostore-ban vagy hasonló helyen vettem párszáz forintért, de már nem emlékszem pontosan.


Melyik az a márkájú orchidea ültetőközeg , amit szívesen ajánlanátok? Eddig két féle ültetőközeget próbáltam ki, mind a kettővel az volt a bajom, hogy túl sok tőzeg van benne, fenyőkéreg meg alig-alig. Csomag tartalma: db. A kókuszdió szárított és összepréselt rostjából készült.


Természetes ültetőközeg. Magyarország, kínál-kiadó: 1hirdetés - üst. Kínál Mozgó konyha gulyáságyú: A képeken látható db konyha egyben eladó db. Nagyon kellemesen meglepődtem a növényeim múlt heti kiszállításán.


Eddig még nem tapasztaltam a futárcégek azon szolgáltatását, hogy a reggel átvett csomagot már kora délután, pontosan megadott időpontban kiszállítják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések