2019. december 10., kedd

Kémény tisztítása házilag

Városi körülmények között csak arra kellett ügyelnünk, hogy mikor jön a kéményseprő. Most viszont fával tüzelünk és magunknak kell tisztítani a kéményt. A jó állapotú kémény - magasságtól függően - családi házak esetében 2-vízoszlop-milliméter huzattal rendelkezik. Ha kéményseprő az ellenőrzés alkalmával azt tapasztalja, hogy a füstgáz a szobában is érezhető, a kémény már nem biztonságos.


A kémény javítása vagy bélelése nem halasztható tovább. A mosás után kikeményíteni a ruhákat rendkívül hasznos dolog, azonban sokan nem szeretnek vele bajlódni, mert félnek, hogy tönkreteszik a ruháikat.

Pedig nem olyan bonyolult művelet, házilag is könnyen kivitelezhető. A legtöbb kormot a szén- és fatüzelés termeli, ezért az ilyen faj­ta kéményeket évente sepertetni kell. De még a gáz- vagy olajüzemű központi fűtés is ter­mel némi kormot. Vegyestüzelésű kazánt hogyan kell házilag tisztítani fűtési időszakban? A fa sajnos nem a legjobb minőségű, idén nyári vágású.


A kazánba csak esténként fűtünk be, nap közben nem vagyunk otthon. A vastagbél tisztításának szükségessége igencsak ellentmondásos téma: sokan feleslegesnek és károsnak tartják, mások kifejezetten ajánlják. A bélrendszer egészségének megőrzése azonban csak előnyökkel szolgál, lássuk, hogyan tisztítsuk jól a bélrendszert.

A belek tisztítása arra szolgál, hogy megtámogassa a méregtelenítést végző szerveket, valamint kitakarítsa a letapadt salakanyagok, mérgeket, ezáltal megelőzze, vagy ha már kialakultak, megszüntesse, enyhítse a panaszokat és a betegségeket. Jó néhány tünet utal arra, hogy szükségessé vált a béltisztító kúra. A lazac (illetve más olajos halak) nagyon gazdagok egészséges, szívet és ereket védő omega-zsírsavakban. Ezek a zsírsavak segítenek a koleszterinszint kiegyensúlyozásában, növelik a jó HDL-koleszterin szintjét, csökkentik az erek gyulladását és megakadályozzák a vérrögök kialakulását.


Mikrosütő tisztítása ecettel Ezt tedd a mikróba, hogy tiszta és szagtalan legyen: nem a citromos trükkről lesz szó! Gázkészüléknél nem a kémény tisztítása a lényeg, hanem a kémény. Családi házak esetében a tulajdonos az üzemeltető, neki kell gondoskodnia az üzemképes, megfelelő belső méretű kéményről és annak rendszeres. Ha túl rövid a kémény , akkor eleve nincs megfelelő huzat és.


Ha valaki építkezésbe kez akkor nem kerülheti el a kémény építését sem, melyet sokszor házilag szeretnénk megoldani. Ez alól kivételt képeznek az olyan épületek, melyek fűtése geotermikus úton lesz megoldva, azonban ez még manapság is csak egy csekély hánya mivel az eljárás még elég drágának számít. De ha jól sejtem, akkor Ön sem így tesz… Egy textil alapos tisztítása úgy történik, hogy a ruhát beteszi a mosógépbe, azután vizet és mosószert enged rá, a mosószer feloldja a koszt, majd a víz, mint vivőanyag a leeresztésekor magával viszi a koszt is. A kemény víz lágyítására szolgálnak a kabinetes vízlágyító berendezések. Ennek a kémiai úton történő vízlágyítási eljárásnak a lényege az, hogy a vizeink keménységét okozó kalcium és magnéziumsókat, illetve azoknak a vízben oldott ionjait, nátriumsó (konyhasó) ionokra cseréli ki.


A SECURIFLAME KÉMÉNYTISZTÍTÓ FAHASÁB megelőzni a kéménytüzet és megkönnyíti a kémény tisztítását, helyreállítja tüzelőberendezése eredeti hatásfokát és fűtőteljesítményét, azáltal, hogy letakarítja a belső felületekről a jól szigetelő kormot és kátrányt. Májméregtelenítés, a máj tisztítása A máj testünk legfőbb kémikusa, több száz funkciót lát el a méregtelenítés központjaként. Közvetve vagy közvetlenül ellenséges környezetben élünk, és csak a májunk tud minket megmenteni a betegségektől, mert az egészség a vér tisztaságától függ.


A vér tisztasága viszont.

A tisztításnál nagyon fontos, hogy figyelj az edény vagy a serpenyő anyagára és bevonatára egyaránt. Nem mindegy az anyag. A rozsdamentes acéledényhez kapható speciális tisztítószer, mellyel igazán ragyogó eredmény érhető el, de természetesen a teflonserpenyőkkel is óvatosan kell bánni. Házilag készített fényező világos és sötét fapadlóhoz.


A kopott fapadló eredeti ragyogását házilag kevert bútorfénnyel adhatod vissza a legkönnyebben. Ehhez keverj alaposan össze két rész olívaolajat és egy rész citromlevet vagy ecetet egy tiszta, szórófejes flakonban, rázd össze, fújd a felületre, majd töröld át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések