2016. április 29., péntek

Ecet szódabikarbóna takarítás

Fele víz fele ecet oldattal áttöröljük, majd szódabikarbóna porba mártott nedves szivaccsal tisztára töröljük. Közben persze a szivacsot többször tisztára mossuk. Ugyanis az ecet és a szódabikarbóna kémiai reakciójaként víz, széndioxid és nátrium-acetát keletkezik.


Hú, de okos vagyok, mi? Persze nem magamtól, bár annak idején nagyon figyeltem kémiaórán, de valahogy erről soha nem beszélt a tanár, ellenben egy csomó felesleges dologról meg igen.

Ecet és szódabikarbóna a legyőzhetetlen páros! Mutatjuk, mire használhatod Ma már egyre több háziasszony próbálja környezetkímélő szerekkel takarítani az otthonát. Használjuk tisztításhoz az ecetet és a szódabikarónát is, de az vajon eszedbe jutott-e már, hogy a kettőt együtt is bevetheted? Ezzel eltüntetheti a penészt és a szappanmaradékokat a bolti tisztítószer árának töredékéért. Hozzávalók: 3gramm szódabikarbóna , fél csésze folyékony szappan, fél csésze víz, evőkanál ecet , tiszta, félliteres, zárható szórófejes flakon.


Van három „ennivaló szer”, amelyeket nem csak étkezési célra használhatsz fel, de a (nagy)takarításnál is hasznukat veheted. Ugyanolyan hatékonyak, mint a boltokban kapható takarítószerek, de sokkal olcsóbbak, és még a környezetet is kímélik.

Lássuk hát, hogy segíthet neked az ecet , a só és a szódabikarbóna otthonod tisztán tartásában! A fehér függöny még gyakori mosás mellett is könnyen besárgul vagy beszürkül. Sokan ilyenkor a fehérítő szerekhez folyamodnak, melyek révén ugyan általában látványos eredmény érhető el, ám a textília élettartama jó eséllyel megrövidül.


Fürdőszobai tisztítószer hozzávalói: 3gramm szódabikarbóna , fél csésze folyékony szappan, fél csésze víz, evőkanál ecet , tiszta, félliteres, zárható szórófejes flakon. Keverd össze edényben a szódabikarbónát a folyékony szappannal, az oldatot hígítsd fel vízzel, majd add hozzá az ecetet, és kevergesd egy villával addig, míg az összes csomó eltűnik. Amikor eldugul a vécé vagy a lefolyó, először próbálkozz pumpával! Ha így nem boldogulsz, akkor ecet és szódabikarbóna keverékével feloldhatod az eltömődést.


Fél deci ecethez tégy kanál szódabikarbónát. Vagy tömény ecetet önts a lefolyóba, majd utána forró vízet, és hagyd fortyogni. Létezik kemikáliamentes módja is a tiszta sütő megteremtésének – ilyen a szódabikarbóna és az ecet remek párosa. A sütőnket érdemes évente többször is tisztítani, főleg ünnepek előtt, mikor sok, különféle sült ételt készítünk (húsok, köretek, sütemények, stb.).


Nemcsak a hűtő szagát veszi el, de mosogatóvízhez adagolva megszünteti az edények kellemetlen szagát is. A szódabikarbóna szagtalanítjaa macskaalmot: a legjobb, ha az alom teljes felületét vékonyan beszórjuk. Késhegynyi szódabikarbónát belekeverve még nyáron is tovább tárolható az ételmaradék.


Vegyszermentes otthon: mit tud az ecet és a szódabikarbóna ? A vegyszermentes takarításhoz használható környezet- és egészségbarát anyagok szakmailag lektorált kisenciklopédiája.

A legnagyobb problémát a lerakódó vízkő okozza, de a jó öreg ecet segítségével még a makacs szennyeződéseket is könnyedén eltüntetheted mindehonnan. A csapokat, kádat, zuhanyfülkét és a csempét is kezelheted ecettel, ehhez egy spriccelős flakonba tölts másfél deci tíz százalékos ecetet. OTTHONKA Parádés megoldás: Keverd ecettel a szódabikarbónát Az ecet és szódabikarbóna külön-külön is nagy segítség a háztartásban, de ha összekevered őket, egyszerûen verhetetlen leszel a takarításban. Közeledik a hétvége és a takarítás ideje, ezért arra gondoltunk, összefoglaljuk nektek, mi mindenre lehet a szódabikarbónát felhasználni.


A nagymamák kedvenc tisztítószere ugyanis univerzális csodaszer, ha a háztartás rendben tartásáról van szó, mi is gyakran vetjük be makacs szennyeződések ellen. Környezetbarát konyhai és fürdőszobai tisztítószer, valamint szagtalanító. Felhasználható zsírfoltok, kávé- és teafoltok eltávolítására, edény- és sütőtisztításra, leégett ételmaradékok eltávolítására, csempe, mosdó, WC tisztítására. Egy doboz szódabikarbóna a leghasznosabb dolog a takarító szettedben.


Pakolj ki mindent a sütőből és a permetezőfej segítségével fújd be a makacs foltokat bőségesen. Ez a folyadék a rács tisztításához is nagy segítséget nyújt majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések