2017. november 1., szerda

Tojóláda tyúkoknak

A tyúkól építése szórakoztató feladat a hétvégére. A tyúktartás nemcsak friss tojással látja el naponta, hanem a konyhai hulladékot is jól hasznosíthatja. Lejtős tojófészket a tyúkoknak ? Megeszik a tojást, és arra gondoltam, hogy csinálok egy lejtős fészket, hogy kiguruljon alóla, mielőtt megenné. Tavasz beköszöntével célszerű külső tojóládákat alkalmazni vízálló fedéllel, mert a tojások már nem tudnak megfagyni és a helyet sem foglalja a baromfik óljában. Ez szintén fából készüljön és legyen több rekeszes.


Ha hústípusú, vagy kettős hasznú tyúkjaid van szó ötre, ha tojótípusú. Rögtön azzal kezdem, hogy menet közben rájöttem, ennek a hónap tyúkólja dolognak semmi értelme, legyen inkább az év tyúkóla. Amit most láthattok, az tulajdonképp nem egy tyúkól, hanem egy tojóláda. Haszonallatok tojolada tojofeszek baromfiaknak tyukoknak - Állateledel, állattartás - Új és használt termékek széles választéka - Vásárolj azonnal, licitálj aukciókra, vagy hirdesd meg eladó termékeidet! Majdnem kifelejtettem egy csodás módszert!


Minden fa alkatrészt darabokra kell szedni ( tojóláda , ülőrúd stb.) és a résekbe igen is ott lesznek megbújva. Lánggal mindenhol jól kiégetjük őket, utána pedig az egész ólat is át tisztítjuk a lánggal. Ezután jöhet rá egy. Fém, függő virágtartóból szülőszoba, tyúkoknak.


Küldés e-mailben BlogThis! Címkék: fából VASkarika, kert, mindenféle, virágtartók. Get without the ads. Skip trial month free. Find out why Close.


Unsubscribe from Ottó Fábián? Az emberi találékonyság sosem alszik, kerestem néhány megoldást arra az esetre, ha szükségünk lenne olyan etetőre, amiben több napi élelmet is biztonságosan, szárazan tárolhatunk. A forrásért kattintsatok a képekre.


TYUKOCKA – lakóház tyúkoknak. Egy installáció létrehozására kaptunk megbízást a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont területén. A feladat hamarosan kiegészült egy funkcionális igénnyel, miszerint szeretnék, ha ez a projekt egy tyúkól is lenne.


Ezen a ponton vállalásunk egy könnyed későnyári alkotóműhellyé. A csirkeól oldalán praktikus fészkelőhelyes tojóláda van. Az építésekor azt tartsuk szem előtt, hogy madaraink elférjenek benne akkor is, ha éjszakára nem ülnek fel az ülőre, hanem a földön összebújva alszanak, valamint az ólban kapjon helyet a tojóláda , esetleg az itató- és etető­edények is. Ez alapterületre vetítve annyit jelent hogy minimum l,x l,5m-es legyen az ól.


Megbízható, ellenőrzött tartalom profi szerkesztőtől - Neked. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. A japán tyúkoknak mekkora hely kell? Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. Válaszok a kérdésre.


Itt az látszik, ahogy a tojóláda fedelét csak fel kell emelni - hármat is csinált a párom - és belenyúlva bezsákolhatjuk az aznapi termést. Szóval most erre kell rászoktatni a tyúkocskákat, hogy könnyebb legyen az életem. Itt tojtak és aludtak a tyúkok. Ennek a belső részét leválasztottuk és ide lettek átköltöztetve az egy hónapos csirkék. Előtte kitakarítottuk és belülről bemeszelte Zoli.


Mivel azon a részen vannak a tojóládák ami le lett választva ezért pár új ládát is kellett készíteni. A külső rész maradt meg a tyúkoknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések