2016. november 7., hétfő

Légy irtása házilag

Nyáron gyakran vendégeskednek a szúnyogok és a legyek a lakásodban? Ha nincs kedved a társaságukhoz, űzd el őket természetes módszerekkel! Házilag készített aszalt szilvás joghurt. Mint ahogy azonban a legyek, úgy a darazsak is betévednek néha a lakásba, ráadásul esetükben a légycsapó is hatástalanabb, hiszen a csapkolódások.


Muslicairtás házilag Ha arról már gondoskodtál, hogy a muslicá k ne érezzék magukat úgy nála mint egy luxusszállodában, azt is érd el, hogy a kitartóbbak is kifelé vegyék az irányt, a nehezebb felfogásúaknak pedig veszniük kell.

A légy vérszívása során ki-be húzza szájszervét, amivel irritálja a gazdaállatot. A keletkezett sebek pedig ismét újabb legyeket vonzanak. Táplálkozási zavarok okozói is lehetnek, és súlyos fertőzöttség esetén akár 25–százalékkal is visszaeshet a tejtermelés. Az udvarra tegyél ki pár házilag barkácsolz légy és darázsfogót ! Ki szereti a legyeket?


Komolyan, mert szerintem még Noé, a kezében egy légycsapóval is azt ordította, hogy “kifeléééééé”. Ha pedig már te is úgy érzed a lakásodban ülve, hogy a legyek a szobatársaid lettek, akkor most figyelj: találtam egy videót, amiben légyűzőt készítenek. A legyek, a darazsak és a hangyák ritkán kedvelt vendégei a lakásnak.

Nagyanyáink módszereivel azonban vegyszerek nélkül tarthatod távol őket! Kártevők elleni védekezés otthonunkban házilag Napjainkban megszámlálhatatlan mennyiségű és fajtájú rovarölő, vagy riasztó szert kapni a boltokban, amelyekről viszont legkevésbé sem tudjuk, hogy hogyan hatnak, illetve milyen hatása van az emberi szervezetre. Amikor azt láto hogy a konyhaszekrényben vagy tálalópulton szép sorban vonulnak végig a kis fáraóhangyák, valószínűleg téged is a frász kerülget. Hiszen az apró hívatlan vendégek előbb-utóbb megtalálják a konyhai éléskamrát, ahol szép lassan ellepik az összes hozzáférhető eleséget. Többek között ezért nem kérünk segítséget a pakolásban.


Fontos, hogy mi magunk lássuk pl a ruhásszekrény helyzetét, mert amennyiben a helyzet megengedi, az abban tárolt ruhákat nem kell vegyszerrel kezelnünk. Legyek távoltartása, irtása Első körben érdemes a legyeket távol tartani a lakástól, azaz nem beengedni őket: a szúnyogháló lyukain ők sem férnek át. Nem szeretik sem a citrom , sem a szegfűszeg - a szegfűszeggel megtűzdelt citrom nem csak hatásos riasztó, de még dekoráció is lehet -, de a orgonavirág szagát sem (ez utóbbit megszárítva tarthatjuk a szobában). Azoknak akik házilag szeretnének hangyairtást végeztetni összegyűjtöttük a legnépszerűbb, olyan praktikát, ami a legtöbb háztartásban akár percen belül kipróbálható. Ahogy hajnövesztőszerek csodareceptjeivel, úgy házilagos hangyairtás praktikáival is mind tele van az internet.


Vidéken is kritikussá válhat a helyzet, ha az irtást nem átfogó módon, szakavatott rágcsálóirtó cégek végzik. Városi léptékben csak nagyüzemi módszerekkel lehet küzdeni a rágcsálók ellen, de felmerül a kérdés, miként lehet a patkányok irtását házilag elősegíteni. Mit tehetünk magunk, ha nem kívánjuk.


A legyek ellen különféle riasztó és irtó vegyszerek szerezhetők be, amelyeket a kötelező óvatossági rendszabályok betartása mellett kell a lakásban alkalmazni. Patkányirtás házilag. Elszaporodtak a patkányok?

Egyre többen vannak? Léteznek praktikák, melyek segíthetnek nekünk házilag megoldani ezt a problémát, de a teljes megoldást mégis a szakszerű patkányirtás jelentheti! Talán a legkézenfekvőbb megoldásnak tűnhet a boltokban kapható patkányméreg. Eredetileg darazsak írtására készítettem, de utólag kiderült, hogy legyekre sokkal jobban működik.


Szinte befektetés nélküli hatásos megoldás. Otthon készíteni növényvédőszert nemcsak olcsó, és egyszerű, de ráadásul a környezetünket is védjük vele. A házilag kotyvasztott permetezők némelyike legalább annyira hatásos, mintha durva szerekkel permeteznénk, ugyanakkor nem igényelnek drága és káros összetevőket, többségüket megtaláljuk a kiskertben vagy a konyhában.


Maszkban jött forgatni az Éva magazin cikke után az RTL Klub Világom. Néhány napja jelent meg az evamagazin.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések