2018. augusztus 3., péntek

Tégla fugázás

Használata nagymértékben megkönnyíti. Csempe fugázás házilag, fugázás menete , fugázás szerszámai, fugázás. A Porotherm téglákat nagy pórustérfogatuk miatt falazás előtt nedvesíteni szükséges, hogy.


Dísztégla falazó, fugázó (Szürke) a Fugázók és alapozók kategóriában. Egyrészt a bontott tégla fagy elleni védelmére, másrészt a felület.

A fugák feltöltése után addig várjunk, amíg az anyag egy kicsit el kezd szilárdulni, kötni. Téglából készült díszfalak fugázása házilag. Ha van otthon maradék- vagy bontott tégla , megfelelő fugázás esetén esztétikus díszfalak építhetők belőle a lakásban. Közvetlenül fugázás után így néz ki a fal (csak, hogy meg ne ijedjetek ebben a fázisban).


Ilyenkor vizes kefével még meg kell tisztítani, ha nagyon kontrasztosan akarjuk csinálni, kicsit savval lekenni (mi ilyet nem csináltunk), és utána jöhet az impregnálás, ami szépen kihozza a tégla színét. Sziget- Tégla weboldalán ! Cégünk bontott, főként nagyméretű téglából vágott,de igény esetén kisméretű téglából szeletelt antik díszburkoló anyag gyártásával, forgalmazásával foglalkozik. Melyek fugázás után tökéletes rusztikus hatást mutatnak.

KÜLTÉRRE: Akár könnyű szerkezetes, új építésű épületből is lehet régi, patinás házat varázsolni. Szakszerű felhelyezéssel ugyanolyan időtálló, mint a tömör tégla. Szeletelt tégla és Rusztikus téglaburkolatok Mediterrán - Terrakotta Öregített tégla forgalmazása Magyarországon kedvező kiszállítással.


Könnyített Eps Hőszigetelő rendeszerek burkolására. De nálunk a raklapokon max. Nem fordulhat elő, hogy a kiszállított mennyiség nem egyezik meg a megrendelt -és kifizetett!


Szeretnénk lépésről-lépésre fotókkal illusztrálva bemutatni a fugázás menetét. Nézzük az első teendőket: már a burkolat ragasztásánál előkészítjük a fugázás munkafolyamatát, amikor távtartókkal, fugakeresztekkel biztosítjuk az egységes távolságot a lapok között, illetve gondosan ügyelünk arra is, hogy a fuga mélysége ne haladja meg a szélességét. A fugázás után, óra elteltével a felületet már érheti nedvesség, nedvesen való tisztítása megengedett. Abban az esetben, ha a fugázóanyag a téglaburkolat felületén foltot hagy, a kiszáradás után finom csiszolópapírral el lehet könnyedén távolítani. A burkolatokat felhasználás előtt áztatni TILOS!


A beton járdalapokra fagyálló flexibilis csemperagasztóval ragassza fel a szeletelt tégla lapokat. Fugázás után mindenképpen impregnálni kell, ahogyan azt a bejegyzésben már írtuk is. A szeletelt téglát ne felejtse el beáztatni, ez is fontos a ragasztó jó kötéséhez.


A felületet portalanítani kell. Beépítési ötletek építkezőknek és álmodozóknak! Ha tudja, hogy a bontott tégla tetszik, de nem tudja, pontosan mit is szeretne belőle, kevés az ötlete, akkor itt nézelődjön ihletért!

Először fugázás előtt kenje át egy híg réteggel, ami jól be tud szívódni a tégla mélyebb rétegeibe is. De ez még nem indokolja, hogy felelőtlenül maszatoljuk össze! A fenti képeken láthattuk, hogy a fugák folyamatosan tisztítva voltak, ahol anyaghiány volt, oda még töltöttünk. Ha ide kattint megnézheti a cikkünket a bontott tégla fal fugázásáról, ami segít a végleges fugakép kialakításában.


Az alsó képeken a felület végleges tisztítását, a színek élénkítését végezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések