2019. július 19., péntek

Kárpit tisztítása szódabikarbónával

OTTHONKA Koszos az ülőgarnitúrád? A legjobb trükkök, hogy újra szép legyen Fél óra alatt elvégezheted a karácsony előtti utolsó, alapos tisztítást. A szódabikarbónával még a dohos, penészes szagú könyveket is szagtalanítani tudjuk. Tegyük őket egy vászonzsákba és szórjuk le őket szódabikarbónával , majd hagyjuk így legalább egy hétig!


Például azzal, hogy a szőnyegre szórt szódabikarbónát felporszívózzuk, a porszívót is szagtalaníthatjuk. Használd a szódabikarbónát súrolószerként: ez egy klasszikus felhasználási javaslat.

Szórd meg a mosdót és a kádat szódabikarbónával. Nedvesíts meg egy törlőkendőt és kezd el dörzsölni a piszkos felületeket. Ez egy kis időbe fog telni, de a szappan maradékok és egyéb szennyeződések karcolás nélkül eltűnnek. Szivacsok tisztítása.


A konyhai szivacsok és törlőkendők élettartamát is megnövelhetjük, ha időnként szódabikarbónával átmossuk őket. Nincs több büdös kuka. Szagosodik a szemét? Ugyanez igaz a fehérítőre is: fentről töltős mosógépekbe 10 elöl töltősökbe gramm.


A kárpitozott kanapét vagy fotelt alaposan szórjuk be szódabikarbónával , néhány óráig hagyjuk állni, majd porszívózzuk ki.

Ha inkább az ecettel próbálkoznánk, keverjük össze fele-fele arányban vízzel, mártsunk bele egy szivacsrongyot, és alaposan dörgöljük át vele a bútort. Arra azért vigyázzunk, hogy a szivacs ne tocsogjon a vízben, hogy a kárpit könnyebben. Ez persze nem a legvonzóbb, sőt szó szerint piszkos munka – viszont ha szépen elvégze igencsak megéri a fáradságot. A „szépen” nem jelenti azt, hogy egész hétvégén ezzel kell foglalkoznod: a sütő házilag történő tisztítása egyszerűen is megoldható, ezt garantáljuk. Mire lesz szükséged a sütő tisztításához?


De ha jól sejtem, akkor Ön sem így tesz… Egy textil alapos tisztítása úgy történik, hogy a ruhát beteszi a mosógépbe, azután vizet és mosószert enged rá, a mosószer feloldja a koszt, majd a víz, mint vivőanyag a leeresztésekor magával viszi a koszt is. Ennyire nem szoktam bonyolitani, altalaban csak beszorom a sutot szodabikarbonaval , egy ido utan porlasztok ra ecetet es mikor megint eszembe jut letorlom. Bar igaz, hogy nalam nem is nagyon mocskolodik a suto. Kárpitos bútorok tisztítása házilag Ha a ruhánkra vagy a padlóra loccsan ki egy kis bor, vagy kutyaszőrös lesz a kabátunk, azt egyszerűen ki tudjuk mosni, feltörölni vagy lekefélni. Ha azonban a műbőr vagy a zsenília kanapé lesz foltos vagy kellemetlen szagú, már problémásabb a helyzet.


Bizony, sokkal nehezebb munka a kárpittisztítás , mint ahogy az. Pár százasból patika beltér. Első cikkünkben a szódabikarbónával foglalkozunk, mely valóban egy igazi,. A gáztűzhely tisztításánál a zsíroldók környezetbarát helyettesítője a szódabikarbóna ,. Kanapé vagy kárpit tisztítása. Második körben (a maradék kosz eltávolítására) a másik nagy kedvencemet, a szódabikarbónát fogtam be: a fotelt először vízzel bespricceltem, majd szódabikarbónával beszórtam.


Száradásig rajta is hagytam, majd utána leporszívóztam. Húsokhoz: Öreg húsokat felhasználás előtt fél óráig pihentesd szódabikarbónával beszórva, így könnyebben megpuhulnak. Mosogató tisztítása : Először vizezd be a mosogatót, szórj rá szódabikarbónát, és súrold át szivaccsal, majd öblítse le.

Utána egy puhább fogkefével csináld végig ugyanezt a. Kárpittisztítás Budapesten, padlószőnyeg, ágybetét és kanapé tisztítása profi kárpittisztító gépekkel, garanciával és rövid határidővel. Márts tiszta ruhát a keverékbe, és töröld át vele a kárpit vagy a szőnyeg foltjait. Szükség szerint ismételj. Ecet: Oldj fel ek sót ½ csésze ecetben.


Könnyebb szennyeződésre, mint sör-, cola-, tejfoltok, ez való. Törüld át vele a foltot, hagyd. Matracvédő szerintem mindenképpen javasolt mosható huzatú matracok esetén is, tekintettel, hogy lényegesen könnyebb, egyszerűbb egy négy sarkán gumis matracvédőt levenni és kimosni, mint egy komplett matrachuzatot.


Sütő tisztítása vegyszerek, kemikáliák nélkül. Manapság már nem véletlenül lehet hallani annyit a környezetbarát tisztítószerekről. Persze a vegyszerek nagyon hatásosak és gyorsan megy velük a takarítás, azért nem árt szem előtt tartani, hogy ezek mégis csak vegyszerek – és nem biztos, hogy a konyhába valók! A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is.


Mikrosütő tisztítása ecettel Ezt tedd a mikróba, hogy tiszta és szagtalan legyen: nem a citromos trükkről lesz szó! Nem kell dörzsölni, ez a szer magától dolgozik majd helyetted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések