2018. március 1., csütörtök

Ip67 szabvány leírása

Ipszabvány leírása IP : teljes mértékben védett por ellen. Szerencsére, a fizikai ellenállóképesség jelölésére egy jól dokumentált nemzetközi szabvány vonatkozik, elvileg sokkal egyszerűbb eligazodni. Nagy “újítás” az új készülékekben, hogy IP-es tanúsítványnak megfelelően por- és cseppállók.


A szabvány hivatalos leírása szerint így a készülék teljes mértékben védett por ellen, valamint vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (max. méter és perc). IP - és biztonsági kamerákkal kapcsolatos fogalmak leírása DVR (digitális video rögzítő) Az angolul Digital Video Recorder -nek keresztelt eszköz digitalizálja és rögzíti az analóg biztonsági kamerák képét. Honlapunk oldalain található információk és számítások a piacon elérhető adatokon alapszanak. Sajnos mi sem vagyunk tévedhetetlenek, és az adatközlők sem. Az esetleges pontatlanságokért valamint az adatok felhasználásból eredő károkért felelősséget nem tudunk vállalni.


A szabványok alkalmazásával itt nem foglalkozunk, erről a közeljövőben nyilván külön jegyzet készül. A szekrényekre (ill. azok határoló felületeire) vonatkozó megfelelô védettségi fokozat a gyártó és a felhasználó közötti megegyezés függvénye. Magyar Szabványügyi Testület kezelje. IP besorolás és MIL-STD-810F Két alapvető szabványt – a Bemeneti Védelem (Ingress Protection – IP ) és a MIL-STD-810F – használnak a kézi számítógépek robosztusságának meghatározására. Kétjegyű számmal kell megadni a védettségi szintet, mely tulajdonképpen két egymást követő egymástól független szám az “ IP ” jelölés után.


Hétköznapi megfogalmazással élve azt. Mit mutat meg az IP -kód? A behatolásvédelem azt jelenti, hogy milyen méretű objektumoknak áll ellen a készülék. Hogy mi értelme van ennek a kicsi könyvnek? Néz nemrég írtam egy kétkötetes, durván 5oldalas könyvet ugyanerről a témáról.


OMG szabvány Általános folyamatmodellezési metamodell Leírható fogalmak oForgatókönyv oFolyamat oEszköz oSzerep oTermék. Software Process Engineering Metamodel (SPEM) Szoftver és rendszertervezési FOLYAMATOK leírása Alapkészl. Alapmennyiségek és értékelési eljárások szabvány , amely meghatározza az emberi környezeten belüli zaj leírására alkalmazandó alapmennyiségeket és alapvető értékelési eljárásokat.


A környezeti zaj leírása , mérése és értékelése. Emellett megadja a környezeti zaj értékelésére szolgáló módszereket. Ebben a sémán kívül egy alkalmazásprogramozási felület (angolul application programming interface, API) leírása is található, ami egyéb eszközö. Az utóbbi megfelel a gépek rezonanciafrekvenciáinak és alapfordulatszámának viszonya szerinti osztályozásnak. Például egy gumialátéttel vagy rugóval - tehát rugalmasan - szerelt gép gyakran.


Ez pedig a teljesebb leírása a kódoknak. Az első számjegy a szilárd anyagok, a második a vízzel szembeni védelemre, az esetleges harmadik a szilárdságra vonatkozik. A magasabb szám minden esetben magasabb védelmi szintet jelent, pl. IP(dőlt betűvel).


Az IP védettség kódjai. A védettségi érték hiányát gyakran X. Az MSZ 8szabvány többféle védettségi fokozatot különböztet meg. A biocid termék teljes összetétele, a hatóanyag(ok) megnevezése, CAS- vagy EC száma, az összetevők funkcióinak leírása. Az összetevők Biztonsági Adatlapja. A fertőtlenítő szer gyártástól számított szavatossági ideje, a munkaoldat felhasználhatósági ideje.


A forgalmazandó kiszerelési egységek. Mi az, hogy robosztus? A robosztusság alapvető vizsgálatának leírása A kézi számítógépek irodán kívüli használata egyre népszerűbb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések