2017. május 11., csütörtök

Nyelvdiagnosztika

Az egyik legfontosabb kínai belgyógyászati kórmegállapító módszer, a nyelvdiagnosztika a nyugati orvoslásban sajnos még mindig nem nyert teret. E több ezer éves múltra visszatekintő távol-keleti módszer gyakran a legvilágosabb mutatója a szervezetben lévő diszharmóniának. Ez egy éves gyermek nyelve. Jól látható az enyhe pirosság, valamint a főképp jobb oldalon látható néhány apró piros pötty.


A gyermek sok fertőzésen esett át és emésztési panaszai is vannak. Nyelvdiagnosztika : súlyos betegség, amit megmutat a lepedék - Állj a tükör elé, és ölts nyelvet magadra!

Egészségügyi problémáidra derülhet fény. A nyelv világossága vagy sötét elszíneződése annak függvénye, hogy az adott probléma még csak felszíni vagy már mélyebbre ható: minél sápadtabb a nyelv, annál energiahiányosabb a szervezet, minél sötétpirosabb, annál fokozottabb az energiaáramlás. This video is unavailable.


A süti engedélyezése lehetővé teszi számunkra, hogy javítsuk honlapunkat. A nyelv jellegének, alakjának és méretének változása következtetni enged a lehetséges szervi megbetegedésekre. Kapcsolódó tünetek: émelygés, farkaséhség, hasmenés, sápadt bőr.


Miről árulkodik a nyelvünk? Az öntesztelés módja és kiértékelése.

A sápadtabb nyelv általában energiahiányra utal, a vörös az energia túlsúlyára, vagy lázas állapotra. A barnás elszíneződés epeproblémákra utalhat. Feketés elszíneződés a vese és a hólyag meridián zavarát jelezheti.


Furcsa tünetek a nyelven: megmutatják, milyen tápanyaghiánytól szendvedsz - Nyelved sokféle üzenetet közvetít szervezeted működéséről. Vizsgáld meg, és kiderül, milyen problémákról árulkodik. Fogászat szempontjából a nyelv valójában, mint „nemkívánatos képlet” szerepel, hiszen sokszor akadályozza a fogorvos munkáját, sokszor – főleg kivehető fogpótlásoknál – problémát okoz. Elsősorban szív állapotát tükrözi, de a nyelv különböző részei a test belső szerveivel kapcsolatban vannak. Ezek mind tájékoztatnak a beteg energetikai állapotáról.


Az alternatív gyógymó vagy komplementer és alternatív medicina (angolul: complementary and alternative medicine, CAM) a WHO definíciója alapján olyan betegségmegelőző, diagnosztikai és gyógyító eljárások összessége, melyek nem képezik részét az adott ország saját tradíciójának és nem integrálták az ország egészségügyi ellátórendszerébe. Régen negyed évente megmutatták a kínai. Rendelőmben a tibeti-mongol gyógyászatban alkalmazott pulzus és nyelvdiagnosztika segítségével állapítom meg a hozzám forduló személy veleszületett típusát, valamint következtetéseket vonok le aktuális állapotáról a belső szervek energia áramlásáról. Alig van még egy szervünk, amelyik annyira egyértelműen jelzi az egészségügyi problémákat, mint a nyelvünk.


Lássuk, mit mond a. A hagyományos kínai orvoslás és az ájurvéda. A Kezelő megkéri, hogy öltse ki a nyelvét, ő megnézi azt, majd elmondja mit lát. Mint ahogy a pulzusdiagnózisnál így a nyelvdiagnosztikánál is megvannak a maga meghatározói, amely hűen tükrözi a szervezetünkben zajló folyamatokat.


A nyelvdiagnosztika fontos kiegészítője a pulzusdiagnosztikának.

Jel: szürke vagy fehér duzzanat található a nyelv alatt Jelentése: eldugult a nyálmirigyed. Ilyen esetekben valami blokkolja a nyelőcsövet, amely nem tudja továbbvezetni a nyálat, ezáltal duzzanatot és fájdalmat okoz. A jelenség leggyakoribb oka az úgynevezett nyálkő.


A kalcium lerakódása hasonló a vesekőhöz. Ha pár nap múlva nem múlik el magától, látogasd meg a. Giovanni Maciocia hét fontos tankönyvet írt a kínai orvoslásról, amelyek világszerte elismertek. Egyszer egy indiai hercegnõ édesapjától kapott gyûrûvel felkeresett egy hindu bölcset.


Azt kérte tõle, hogy véssen a gyûrûbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog idõszakokban pedig óvatosságra inti. Ha egy szerv nem működik optimálisan vagy valamilyen módon sérülést szenved -és sejtpótlásra van szüksége, akkor üzenetet küld a csontvelőbe, amely felismeri az információt és küldi az őssejteket. Olvasd le róla a diagnózist! Vörös nyelvhegy: biztos jele a gyenge szívműködésnek, a kezdődő ischaemiás (vérellátási hiányosságra utaló) szívbetegségnek.


Fél évvel ezelőtt a nyelvemen vettem valamit észre, hogy nagyon nem stimmel, és a hasam is megfájdult. Ahogy a doktornő is mondta a fehér lepedék az a bélrendszer köthető. Miután elmentem az orvoshoz kiderült, hogy glutén. Mindezekből a kínai orvos nemcsak a már kialakult betegségeket, de a negatív folyamatok elindulását is látja.


A kínai orvoslás a betegség okát keresi. Az orvos a diagnózis felállítása után dönti el, hogy milyen kezelésekkel támogatja a szervezetet a gyógyulásban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések