2017. május 23., kedd

E gerendás födém alátámasztása

Alapbeállítás E – gerendás födém alátámasztással. E -gerenda plusz beton béléstestből áll. Az E – gerendás födém az elmúlt ~évben a legnépszerűbb előregyártott.


Egyes födémváltozatok terheléstől függően építés közbeni alátámasztást is. A felsoroltakkal csak azt érzékeltetjük, hogy a gerendás födém. Az E gerendás födém háromtámaszúsítása nem megengedhető Az E gerenda mestergerendaként, áthidalóként nem alkalmazható.

E - gerendás födém tervezési segédlete. A födémre ható terhekből meghatározott igénybevételek tervezési értékeit (MS VSd) kell a gerendákra megadott teherbírási. A hazánkban négy évtizede épülő előre gyártott vasbeton gerendás födémeket megelőzően a több mint 1éves múltra visszatekintő acélgerendás födémek jelentették a falusi „mennyezetépítési”.


Budapest és vonzáskörzetében családi házak építése, felújítása. A sík és ferde födémek pótvasakkal, a szabvány elő. Kezdjük mindjárt az elején: az e gerendás födém kicsit olyan, mintha legóznánk. Kétféle elemünk van, mindkettő betonból készül, és baromi nehéz.


Ez nem a kisfiúk játszótere, ide komoly férfierőre van szükség.

Az E -jelű feszített gerendákból készített födém évek óta alkalmazott és jól bevált födémszerkezet. Egyszerűen kivitelezhető, nem kíván különleges szaktudást és gépesítést. Csapos gerendás födém. Az ilyen ritkított fafödémeknek na­gyon sok fajtája terjedt el.


A pórfödém (86. ábra) jellemzője, hogy a gerendák felső síkjára. A vasbeton gerenda alkalmazható lakó, irodai, kereskedelmi, üzemi épületek pince feletti és emeletek közötti, valamint tetőfödém. Jellegzetes faanyagú födémszerkezet a borított gerendás födém. A gerendákra alul és felül deszkaborítást erősítenek. A felső deszkaborítás és a padozat közé feltöltés kerül.


Lehetőség van a különböző kiváltók a födém alatti, vagy a födém. A helyszínen készülő monolit födémek alátámasztása. Födém alátámasztását kezdtem el nemrégiben. Egyedül építem a házikót ezért lassan mennek a dolgok.


Kérném a tapasztaltak segítségét, hogy a képen látható dolgok rendben vannak- e , illetve mivel tudnám még erősíteni ha egyáltalán szükséges, mire kell odafigyelnem stb. A feszített vasbetongerendákkal tervezett födémeket az előírt ellenőrzéseken kívül az építési időtartam alatti terhekre is ellenőrizni kell a kibetonozás nélküli teherbírási adatok figyelembevételével. Ha akár a teherbírás.


Mire is figyeljünk e munkálatok során, hogy építményünk hosszú évtizedekig szolgálja biztonságos lakhatásunkat.

Elsőként is keressünk a munkálatokhoz tervezőt. Nem mindegy, mi van a fejünk felett! Mint ahogy a ház többi része, úgy a födém esetén is választhatunk a különféle anyagok, lehetőségek között, amit mindig a rendeltetés és az elvárások határoznak meg.


A födém az épületek lefedését, illetve a vertikális terek elválasztását szolgálja. Könnyű belátni, mennyire nem közömbös, hogy egy födémen mennyi válaszfal készül, sőt találkoztunk már olyan extrém elképzeléssel is, hogy egy garázs alá. Lábatlani Betongerenda - E -Gerenda - Födémgerenda. A lábatlani prémium minőségű födémgerendák, betongerendák, e -gerendák családi házas építkezések födémszerkezeteinek kialakítását teszi lehetővé.


A betongerendák métertől méterig rendelhetők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések