2016. június 13., hétfő

Étkezési búza ára 2017

Búza felvásárlási átlagárak az elmúlt hétben. A grafikon a piactérre feltöltött búza eladási és vételi ajánlatok, valamint az ott megvalósult tranzakciók alapján számított átlagos felvásárlási árakat mutatja az elmúlt hétre visszamenőleg. Az Elküldés gomb megnyomása után a megadott e-mail címre elküldjük Önnek az új jelszó létrehozásához szükséges információkat. Használt és új mezőgazdasági gépek, traktorok, kombájnok, talajművelő eszközök, szőlészeti és kertészeti gépek gazdáktól és kereskedőktől. Olyan olcsó a búza , hogy sok gazda inkább el sem adja - Napi.


A bőséges globális termés miatt csökkent a búza ára és további termelői áron forgott az étkezési és 4ezer forint áron a takarmánybúza.

Csökkenni kezdett a búza ára - pedig nincs miért - Agrárium. Még mindig százalékkal magasabb a búza ára a tavaly ilyenkorinál, költség nélküli, akár étkezési , akár takarmánybúzáról beszélünk. Jó nedvszívó hatásának köszönhet? Mivel adalékanyag mentes csecsem? Gabonapiaci információk, Piaci árinformációk.


Valamivel ezer forint felett nyitott januárban az étkezési minőségű termény a legközelebbi lejáratra és 4ezer forinton fejezte be a júniust. Tizennyolc dinár a búza felvásárlási ára. Az élelmiszeripari búza értékesítési ára azonban megalázóan alacsony, nem több 120–130.


Hiába a szárazság, olcsó lesz a búza – Az elmúlt években jó idő volt a búzának, most kevésbé, de így is csökkennek az árak.

Tőzsdei árak : MALMI BÚZA. A BÉT áruszekciójában hétfőn az étkezési búza ára egy határidőre kismértékben emelkedett, míg a kukorica jegyzések mérséklődtek, továbbá csökkent a napraforgó ára is. Az étkezési búza ára százalékkal múlja felül a tavalyi szintet. Magyarországon átlagosan ezer. Egy tonnát immár „csak” 16eurón lehet jegyezni.


Az ár megítélése viszonylagos. A kért információ belépés után tekinthető meg. Amennyiben Ön rendelkezik regisztrációval, kérjük, jelentkezzen be.


Ha még nem regisztrált, most megteheti. Nézzen szét online piacterünkön, hogy van-e eladó alma , eladó burgonya , eladó zab , eladó széna vagy szalma az ajánlati listánkban. Guth István szerint az olajos növény ára a tavalyi alatt van – jelenleg 1ezer forintot kínálnak tonnájáért -, de nem is nagyon keresik a vásárlók. A hazai búzaárak ugyanis november eleje óta drágulnak a hazai tőzsdén. Párizsban a negyedéves csúcspontját november 6-án érte el a búza ára , azóta lefelé mozog.


A Pannon búza -védjegy idén nyáron el is nyerte az európai oltalmat, de ez önmagában nem elég a sikerhez, meg kell ugyanis teremteni a szállítási és finanszírozási feltételeket is. A kukorica kilogrammonkénti ára a múlt hét elején dinárra csökkent ÁFA nélkül, és ezt az árat tartotta az egész hét folyamán. A kenyérgabona dináros ára mellett egyáltalán nem volt iránta kereslet, és ez előrevetíti a búza árának további csökkenését. Annak ellenére nem nő a búzavetési szándék, hogy a termény sokkal magasabb áron adható el, mint tavaly.


Az idén kisebb az őszi és a jövő tavaszi gabona tervezett vetésterülete is, mint tavaly ilyenkor volt, holott az étkezési búzát október elején 2 a takarmánybúzát pedig százalékkal lehetett drágábban eladni, mint egy évvel ezelőtt - ismerteti a szerdai Világgazdaság az Agrárgazdasági Kutatóintézetre (AKI) hivatkozva.

A tengerentúlon az őszi szárazság után hirtelen érkezett decemberi lehűlés miatt aggódnak a gazdák, a várható terméskiesés pedig a piacokra is hatással volt, az őszi búza ára december 8.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések