2016. február 1., hétfő

Sérült laminált parketta cseréje

Ha a laminált padló javítása a feladat, akkor az alábbi néhány cikk hasznos tanáccsal szolgálhat. Nyitott vagy szakadt csomagolást, főleg ha a fólia sérült , légmentesen,. Meglévő laminált parketta elfogadható állapotú, cseréje nem.


Első látásra jó ötletnek tűnhet felszedni a laminált padlót, és kicserélni a sérült elemet. De sokakat ez elriaszt, illetve közel sem biztos, hogy van mire kicserélni a sérült lapokat.

Idő, és költségkímélőbb megoldás. Szemere István - Budapest, 16. Laminált parketta lerakása - Budapest 7. Az internten találkoztam ezzel a céggel.


Telefonban tájékoztattak az ügymenetről. Megegyeztünk, és nap alatt megcsinálta a gyerekszoba és a nappalit. Ilyenkor az igényesebb gyártók képviseleténél lehet javító szettek et vásárolni, s az úgynevezett viaszceruzával ki lehet javítani a laminált padlón keletkezett apróbb hibákat.


Parketta kopásállóság?

Fapadlóknál Brinell-keménységet mérnek, mely a fa keménységét, pontszerű terhelhetőségét vizsgálja. A vékony laminált lapok a súlyos bútorok alatt beszakadhatnak, amit parketta tömítővel célszerű kipótolni, a sérült lap kiszedése nélkül. A nem megfelelően, lazán összeillesztett padlólapok között szélesebb hézagok keletkezhetnek. Ilyenkor viszont számolni kell azzal, hogy a felszedéskor jó néhány lap sérülni fog az erős kötés miatt, amiket majd szintén le kell cserélni.


Igaz kisebb számban, de a parketta területén is felfedezhetünk olyan fogalmakat, amit csak azért mondogatunk, mert hallottuk valahol. De aki mondta, az tisztában van a tartalommal is? Kell-e a lakásunkba vagy akár 33-as mérőszámmal rendelkező laminált termék vagy elégedjünk meg a 31-es. A bontatlan parketta csomagokat legalább órát a parkettázandó helyiségben célszerű tárolni. Legtöbb gyártó cég, csak abban az esetben ad garanciát, ha a csomagolásban több sérült parketta van és azt időben.


A sérült , károso­dott elemek eltávolítása általában nehézkes, kivéve, ha a ragasztóréteg már nem tapad. Bontás során a károsodott elemeket véső­vel feszítjük fel. A vésőt a ragasztóréteg­ben előretolva sorban felszedjük a parketta ­elemeket.


Ha olyan elemeket is felszednünk, amelyek épek, és később. A lakkozott parketta felülete nem összetévesztendő a laminált (műanyag bevonatú) padlóburkolókkal! A lakkréteg karcolódásának elkerülése érdekében a bútorok, székek, lakberendezési tárgyak lábai alá, minden esetben használjanak filcalátéteket!


Ne használjanak görgős lábbal rendelkező székeket, mert nyomokat.

Hogyan menthető meg a laminált padló? Ennek azután meg is lesz az eredménye, pl. A laminált padlók sajátkezű lerakása viszonylag egyszerű feladat.


A hibát azonban némi szerencsével még korrigálni lehet. Sőt, ennek köszönhetően egy-egy sérült elemet könnyedén kicserélhetünk. Ennek köszönhetően már a lerakás során bátran mozoghatunk a parkettán. A padlók választékában megfigyelhetők trendek és irányzatok, melyekhez cégünk folyamatosan igazodik.


Az olajos parketta felületet a speciális anyagoknak köszönhetően (műfa, illetve egyéb tömítőanyagok) elegendő a sérülés helyén javítani, így a sérült felület pótlása, illetve korrekciója után az újraolajozással elkészül a javítási. A parketta javítása mindig a felületkezeléstől függ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések