2015. december 22., kedd

Aljzatbeton vastagsága padlófűtésnél

A fűtött padlószerkezet lényeges eleme a fűtőbeton, azaz az esztrich. Ez tulajdonképpen egy feljavított aljzatbetonnak felel meg. Feladata a padlóterhelések elosztása mellett a fűtőcső által leadott melegnek a helyiség. Polimeralapú rendszermegoldások az energiahatékonyság, a vízgazdálkodás, a megújuló energiák, a mobilitás és az életterek kialakításának területén.


Sima, szilárd repedezettség mentes aljzatbeton (esetleg szilárd fafödém), elegendő hely az alapvezetékek és az osztó-gyűjtő elhelyezésére. A csövek alátámasztásáért felelős távtartók gondoskodnak, hogy az esztrich megfelelően körbefogja a csőtekervényt.

A kiemelkedő „pogácsák” biztosítják a megfelelő vonalvezetést. Az úsztatott aljzatok az erre a célra kifejezetten alkalmas és kellőképpen terhelhető, ásvány­gyapot, műanyag vagy természe­tes szigetelőanyagból készült lépés-hanggátló vagy hőszigetelő réte­gen fekszenek. A terhelés függvényében növelni kell az úsztatóréteg nyomószilárdságát és csökkenteni az alakváltozó képességét. Vasalni nem szükséges, a felhajlás és a repedések elkerülése érdekében célszerű a szálerősítés. Padlófűtésre burkolnál?


Ezeket kell tudnod! A padlófűtés nagyon népszerű fűtési mó nem ok nélkül. A különböző fórumokon, és az ügyfeleimtől rendszerint előjönnek kérdések a padlófűtésre burkolásról, megpróbálom a leggyakoribbakat összeszedni, ezekre válaszolni.


Anyaggal együtt is vállaljuk-e az esztrich beton kivitelezését?

Milyen burkolatot tehetek a padlófűtésre? Igen, de pontos anyagköltséget, műszeres felmérés után tudunk. Ha kötött a vastagság, akkor a száraz aljzat technológiával tudsz 1-centit nyerni, erről néhány helyen már írtam itt a fórumon.


Válaszok a kérdésre. Az esztrichréteg szükséges és elégséges vastagságának előírásai nem csak a bedolgozás és a megfelelő hőátvitel szempontjából fontosak, de a fűtés gazdaságosságát is befolyásolják. Elektromos üzemű padlófűtésnél a szak­mai követelmények ugyanazok, mint a csöves padlófűtésnél , azzal a különb­séggel, hogy a próbaüzemet a rábetonozás előtt mindenképpen meg kell tar­tani, és utána napig – télen is – csak úgy használható, ha a beton utóke­zelése a fűtési üzem közben megold­ható. Segítség az otthoni munkálatokhoz. Hogyan készítsünk megfelelő minőségű aljzatbetont.


Még egy kérdés (nem értek hozzá, de azért remélem nem buta a kérdés). A nappaliban szeretnénk egy vízteres kandallót építeni. Sajnos anno a betonozásnál nem számoltunk vele, így a leendő kandalló helyén is cm-es szerelőbeton rajta 5cm-es isomaster eps 1lépésálló hőszigetelés majd hd háló ami valószínűleg nincsen megemelve csak a fóliára rárakva. Az aljzatbeton vastagsága 5cm. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll.


Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Felfűtési idő relatív idő, mely a vizsgált közeg (szoba levegője, fűtőtt padló felülete) kiindulási hőmérséklete és az elérni kívánt hőmérséklete között telik el. Ez a technológia lehetővé teszi a hőszigetelő illetve a hangszigetelő anyagok használatát is.


Ilyenkor az Estrich beton „úsztatva” kerül a hőszigetelésre, ami egy szabadon mozgó teherelosztó réteg, melyet az alapfelülettől a kívánt szigetelő réteg és egy úgynevezett technológiai szigetelés választ el. Lehetőség van mikroszálak használatára is, melyek.

Azzal is szépen lehet dolgozni, csak akarni kell. Nem nagy tétel, nem kell betojni tőle. Erre kerül az egy vagy kétrétegű vízszigetelés, majd a hőszigetelés, és egy technológiai szigetelés védő rétegként, ez után az aljzatbeton.


Itt a vízszigetelés anyaga, rétegszáma a talajvízviszonyoktól függ, a technológiai szigetelés. Hagyományos xps-t nem javaslom, inkább az izoboardot, mert az réteben jobban tartja magát, és nem tömörödik. Szívesen ajánlanék neked parafa padlót, mert az lenne az igazi.


Nála semmi sem tartja vissza jobban a testhőt a fa padlók közül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések