2015. december 28., hétfő

Otp termőföld értéktérkép 2017

A -os csökkenés mellett azonban az árak továbbra is emelkednek, tavaly országosan -os volt a drágulás. A másfél évtizede tartó folyamatos értéknövekedéssel a termőföld az ingatlanpiac egyértelműen stabil befektetést hozó szegmense. Megduplázódott a termőföld -forgalom. Folyamatosan szűkül a termőföld -piac az új földforgalmi törvény. Közel két százalékkal nőttek a termőföldárak a megyében.


A termőföld árát tekintve. Vizsgálatunk középpontjában a művelési ágak szerinti, és ezen belül is a méretkategóriánkénti forgalom és az árak alakulása állnak. Számolja ki akár település szinten a termőföld árakat! A lakóingatlanokkal ellentétben a válság alatt is folyamatosan jó befektetési lehetőség volt a termőföld. Termőföld kalkulátor Földvásárláson gondolkozik?


A Földet a gazdáknak program hatására több mint duplájára nőtt a termőföld -forgalom tavaly az OTP termőföld értéktérkép elemzése szerint. A bő évtizede tartó folyamatos értéknövekedéssel a termőföld az ingatlanpiac egyértelműen stabil. A legjobban (-kal) Veszprém megyében emelkedtek az árak.


Otp termőföld értéktérkép 2017

Az OTP Bank csütörtöki, MTI-nek küldött közleménye szerint az árak. Ez az árak ismét kétszámjegyű növekedését hozta. Komárom-Esztergom megye -os visszaesésén kívül minden megyében áremelkedést látunk. A ezer ügylet eredményeként 2milliárd forint folyt be az államkasszába, s az üzletkötések új árszintet is szabtak a piacnak.


Részletes elemzés itt. A szakemberek szerint licitek jót tettek a somogyi földek megítélésének. Térkép GeoIndex Védett és érzékeny természeti területek mezőgazdálkodásának. A várakozások szerint a termőföld -árak évtizedes növekedési üteme idén sem szakad meg. OTP Bank Egy év alatt több mint negyedével drágultak a Veszprém megyei földárak.


Nógrá Borsod-Abaúj-Zemplén, Zala, Heves és a tavaly ideiglenesen már e szint felett levő Somogy. Megjelent az OTP Értéktérkép ! Magyarországon – a közvélekedéssel szemben – a válság nem mindenütt járt az ingatlanárak egyöntetű csökkenésével és a forgalom visszaesésével. Több területen az árak emelkedése, egyes településeken a forgalom bővülése is megfigyelhető jelenség volt. A magyar kormány álláspontja szerint a föld véges természeti kincs, ezért olyanoknak kell földhöz jutniuk, akik termelni akarnak rajta. Több üzletet kötöttek tavaly a termőföldpiacon, a gazdát cserélő területek nagysága azonban csökkent.


Elsősorban a termőföld minőségét is jelző aranykorona dönti el az árat. Az OTP termőföld értéktérkép elemzése szerint a siófoki járásban a legmagasabbak az átlagos hektárárak: millió forinttól millió forintig alakulnak ezen a területen. OTP Bank évek szintjétől, az árak emelkedése ugyanakkor immár évtizedes távlatban töretlen.


A tavalyi -os árnövekedés alapján elmond- ható, hogy egy hektár, . Most mutatkozik meg igazán, hogy milyen sokat ér az elmúlt tíz év fegyelmezett gazdálkodása. Nem egy végletekig legyengített pénzügyi immunrendszerrel próbáljuk kezelni a nehézségeket. Az OTP Csányi Sándor által említett két felvásárlási célpontja közül a Credigen Bank lesz az első, amelynek megvételét bejelenti az OTP - értesült a Portfolio.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések