2015. december 21., hétfő

E gerendás födém súlya

Az E -jelű feszített gerendákból készített födém évek óta alkalmazott és jól bevált födémszerkezet. Egyszerűen kivitelezhető, nem kíván különleges szaktudást és gépesítést. Betongerendás födém építésekor tehát a terhelésen kívül még több változó adatot kell meghatározni, és figyelembe venni.


Kedvező E gerenda árak várják. Az E gerenda ár meghatározásához a gerenda méretekre és a darabszámra lesz szükség.

Kezdjük mindjárt az elején: az e gerendás födém kicsit olyan, mintha legóznánk. Kétféle elemünk van, mindkettő betonból készül, és baromi nehéz. Ez nem a kisfiúk játszótere, ide komoly férfierőre van szükség. Jellegzetes faanyagú födémszerkezet a borított gerendás födém. A gerendákra alul és felül deszkaborítást erősítenek.


A felső deszkaborítás és a padozat közé feltöltés kerül. A vasbeton gerenda alkalmazható lakó, irodai, kereskedelmi, üzemi épületek pince feletti és emeletek közötti, valamint tetőfödém. Budapest és vonzáskörzetében családi házak építése, felújítása.

Ha valaki egy borított gerendás födém fölött akar lakószintet (tetőtér beépítést) kialakítani, akkor mindenképpen számítania kell a megerősítés szükségszerűségére, valamint a vonatkozó rendelet a meglévő faszerkezetek esetén kötelezően előírja a faanyagvédelmi szakvélemény elkészítését. Lábatlani Betongerenda - E -Gerenda - Födémgerenda. A lábatlani prémium minőségű födémgerendák, betongerendák, e -gerendák családi házas építkezések födémszerkezeteinek kialakítását teszi lehetővé. A betongerendák métertől méterig rendelhetők. Felbontottam a burkolatot, és kiderült, hogy a födém „ E ” gerendás szerkezet, gyári vasbeton tálcákkal, salakfeltöltéssel.


Az „ E ” gerenda méretrendjében a méter a maximális falköz, már ritkán használt méret, és méter falköz mérettől gerenda kettőzés szükséges. A béléses borított gerendás födém a gerenda oldalára szegezett lécekkel fogadja a takaróléces deszkázatot, a szerkezeti magasság így csökkenthető. Ennek megfelelően a födém szabályos. A vakgerendás borított gerendás födém kétrétegű szerkezet. A béléses gerendás födém alatti síkban, a falra pallók támaszkodnak, melyek a födémtől ≥cm-rel.


Nem mindegy, mi van a fejünk felett! A födém az épületek lefedését, illetve a vertikális terek elválasztását szolgálja. Mint ahogy a ház többi része, úgy a födém esetén is választhatunk a különféle anyagok, lehetőségek között, amit mindig a rendeltetés és az elvárások határoznak meg.


Előfordul acél gerendás is vagy vasbeton födém palló, monolit vasbeton. Kísérlettel igazolt teherbírási adatok készültek a Porotherm födémhez. A födémben vasbeton keresztbordákat kell elhelyezni, melyek a födém – és ezáltal.


Alul bordás monolit vasbeton födém – Helyszíni mintadeszkázatra, alsó bordákkal készítik.

Monolit vasbeton födém építési költsége? Válaszok a kérdésre. A kérdező kommentje: Üdv! Tudom, hogy statikai terv nélkül nem lehet megmondani, hogy mennyi anyag kell, de minek terveztessem meg, ha nem biztos hogy ki tudnám fizetni, illetve jó lenne tudni a különbséget ahhoz, hogy az ember megalapozott döntést tudjon hozni. A FERT- födém készítése közel azo­nos az E - gerendás födémekkel, azzal a lényeges különbséggel, hogy a gerendá­kat építés közben 5-m-enként alá kell támasztani.


A sík és ferde födémek pótvasakkal, a szabvány elő. A teherhordó szerkezet — mint már említettük — födém -szerűen van kialakítva, és készítésére monolit vasbeton födém , E gerendás födém vagy FERT födém javasolható. Tetőhéjazatként a szokásos fedési anyagok alkalmazha­tók, hiszen a vasbeton felület ferde síkja e tekintetben nem mutat eltérést a szarufák ferde.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések