2019. április 15., hétfő

Termőföld ára hektáronként 2017

Kaposvártól km-re, Újvárfalván 2ha szántó föld eladó. Hektáronként aranykorona értékű. Egy hektár föld ára művelési áganként, Ft. Az OTP Bank csütörtöki, MTI-nek küldött közleménye szerint az árak ismét.


Az erdő területek országos szinten hektáronként 9ezer forintba kerültek,.

Termőföld kalkulátor Földvásárláson gondolkozik? Számolja ki akár település szinten a termőföld árakat! A termőföld hektáronkénti átlagára 4millió forint volt, legdrágábban a főváros környékén, legolcsóbban Nógrád megyében cseréltek gazdát a földek. A legmagasabb árak, hektáronként 8millió forint, továbbra is a Dél-Alföldön voltak, a legolcsóbban Észak-Magyarországon lehet szántót venni, az átlagár ott 1millió forint volt hektáronként.


A legjelentősebb művelési ág, a szántó átlagára százalékkal nőtt, millió 3ezer 6forint volt hektáronként. Közel 2ezer hektárral (-kal) kisebb területen közel millió tonnával (-kal) kevesebb gabona termett. Tolna megyében a Nemzeti Agrárgazdasági K.

Egekben a termőföld ára Nagyot ugrott tavaly a termőföld ára : csaknem százalékkal drágultak a szántók, a gyümölcsösökért pedig közel harmadával kértek többet a tulajdonosok. A forgalom csökkent, az új földforgalmi szabályozás bevezetése előtti években mért szint töredékére esett vissza az adásvételek száma. Győr-Moson-Sopron, Tolna és Hajdú-Bihar megyében nőtt leginkább az értékesített szántó átlag­ ára : hektáronként és millió forint között alakult. A legdrágább szántókkal rendelkező járások is a fenti megyékben, valamint Békés és Pest megyében találhatók.


Már közel másfélmillió forintba kerül a termőföld a hektáronként Magyarországon. A magyar termőföld ára is kiugróan emelkedett. A Debrecen melletti Ebes határában volt a legdrágább a föl egy hektárjáért átlagban millió. Van olyan magyar település, amelynek határában ötmillió forintot is megér már egy hektár termőföld – derül ki az Erste Bank Agrár Kompetencia Központjának összesítéséből.


A legjobban (-kal) Veszprém megyében emelkedtek az árak. Somogy és Komárom-Esztergom megyékben is -ot meghaladó mértékű volt a drágulás. Tavaly egy hektár országos átlagára 4millió forint volt. A szántóföld hektáronkénti átlagára Észak-Magyarország kivételével valamennyi régióban meghaladta az millió forintot, Nyugat-Dunántúlon volt a legmagasabb. A szántóterületek árai még magasabbak, tavaly átlagosan millió forintért lehetett venni, ami az előző évihez képest 1százalékos emelkedést jelent.


Mindennek oka a tavaly májusban teljes egészében hatályossá vált új földforgalmi törvény. Sáhó Ákos, a termőföld -értékelés online programját kifejlesztő cég ügyvezetője ismertette, Magyarországon minden régióban millió forint felett.

Budapesten mutattak be. A gyep ára százalékkal emelkedett, azonban a legnagyobb drágulást a gyümölcsös- (1százalék) és a szőlőterületeknél (2százalék) figyelte meg a KSH. A Földet a gazdáknak program hatására több mint duplájára nőtt a termőföld -forgalom tavaly az OTP termőföld értéktérkép elemzése szerint. Bordány és Üllés között, Bordánytól km-re a főúttól 5m-re jól megközelíthető, hektáronként MFt-ért eladó. Az FHB Jelzálogbank Nyrt.


A közlemény szerint az Agrotax. A sor végén Nógrád áll 7ezer forinttal, míg Borsod-Abaúj-Zemplénben 8ezer volt egy hektárnyi termőföld. Tavaly és az idén megélénkült a termőföldforgalom a Földet a gazdáknak! Nem csak az ingatlanok, a termőföld ára is emelkedik Tavaly százalékkal nőtt egy hektár átlagára, idén további százalékos áremelkedés várható.


Az erdők átlagára hektáronként 9ezer forint volt. A gyep és a gyümölcsös területek ára 1 a szőlő területeké százalékkal lett magasabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések