2019. április 10., szerda

Fa kezelése olajjal

A kopott, matt külső arra utal, hogy már itt az ideje, hogy újból olajjal kezelje a felületet. A vonzó végleges külsőhöz fontos a felület előkészítése. Csiszolja egyenletesre a felületet és portalanítsa. Az olajjal való kezelés előtt a fa legyen száraz. Az előkészített felületre kenje fel az olajat, majd egy idő.


Lazúrok, festékek, olajok kültéri fa felületek kezelésére. Mindegy, hogy faház, kerti bútor, ajtó, ablak vagy kerítés készül belőle - a szabadban használt faanyag szélsőséges időjárási viszonyoknak van kitéve, legnagyobb ellensége pedig az erős napsütés. A kerti bútorok esetében is fontos, hgy ellen tudjon állni az elemeknek, bár kétség kívül sokkal jobban tudjuk védeni őket az időjárás viszontagságaitól (pl télen száraz helyre tesszük, esőben fedett helyre, stb.) A fával a lazúr mellett az olajokkal tehetünk jót. Ezeknél a fáknál ajánlott a lúgos-szappanos felületkezelés, amely fa természetes világos színét inkább tovább világosítja, s a későbbiekben is gátolja besárgulását.


A lúgokkal alapozott padlók később alig érnek, sötétednek, az anyag a padlót nagyon hosszú ideig világosan tartja, különösen, ha fehérrel pigmentált lúgot és szappant használunk. Világos fák (juhar, nyír stb.) fehéres színének megőrzéséhez Az olajok színeket feltűzelő hatása a világos színű fáknál sokszor nem kívánatos, hiszen a világos, sárgás szín sárgás mézszínűvé válik. A vastaglazúr már egy “vaskosabb” anyag, ahogy a neve is mutatja. Szintén beszívódik a fába, mint a vékonylazúr, de nem olyan mélyen és vastagságának köszönhetően már képez egyfajta védőréteget a fa felületén, így a nagyobb fizikai hatásoknak kitett felületeken inkább ezt az anyagot érdemes alkalmazni. Terasz felületkezelő fa olaj: REMMERS cég által gyártott Németországi termék, kimondottan kültéri fa anyagokhoz való fa olaj.


A teraszburkolat lerakása után elegendő felülről kezelni a fa teraszt, mert az olaj engedi lélegezni a fa anyagát így spórolhatunk kezelő anyagot. Száz évig ellenállóak lesznek a deszkák, ha ezzel a technikával kezelik. Semmilyen vegyszert nem használnak! Ez a japán technika generációról-generációra száll, aki csak teheti, kitanulja a nagyon hatékony tartósítási módszert.


A lakberendezői szakma összetettségében megtaláltam mindazt ami külön-külön is érdekel és foglalkoztat. Az esztétika, a harmónia keresése, a színek, a bútorok, a fa , a textilek, a fémek, az üveg csillogó felületének szépsége, a világítás hangulatteremtő ereje, és a különleges háztartási és konyhagépek technikai újdonságai, lenyűgöző működése. Belinka - vse za les.


A fertőzött fa kezelése. Ha már fertőzött faanyagot használt fel, vagy nem volt megfelelően biztosítva a favédelem, ha a fafelületen a helytelen szerkezeti védelem miatt megállt a víz és a védelmet nem újította fel, kedvező feltételeket teremtett a fakártevők fejlődéséhez. A teafa illóolaját egy Ausztráliában őshonos fa (Melaleuca alternifolia) leveleiből nyerjük vízgőz desztillációval.


A legolcsóbb impregnáló a fáradt olaj ,és tuti hogy az időjárást is bírni fogja. Kerti bútoraink ápolása! Ha ezt eddig nem tetted volna meg, ne aggódj! Még most sem késő kedvenc kerti bútoraidat felkészíteni!


Vizsgáld meg a kerti bútoraidat, hogy nem-e. Válaszok a kérdésre. Fa kezelése lenolaj helyett használt sütőolajjal?


Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. Kültéri fa felújítása, kezelése. A jóidő közeledtével a beköszönt a kerti bútorok, kerítések, teraszok felújításának az időszaka is. A fa felületének előkészítése mellett fontos az is, hogy a megfelelő favédő szert alkalmazzuk. Ebben segítünk mini útmutatónkkal, ahol bemutatjuk ezeknek a lakkoknak, pácoknak.


Mikor bejárati ajtót vagy ablakot választunk, természetesen leperegnek a lelki szemeink előtt a fa nyílászárók összes vonzó és kevésbé vonzó tulajdonságai. A köztes részek picit fakóbb színcsíkja a kezelés nélkül hagyott pácolt fa színe. Vannak fafajok, melyek ásványi összetételüknek köszönhetően akár kezelés nélkül is nagyon tartósak – ezek közé tartozik az akác, a vörösfenyő, a tölgy és a teak – napfény hatására azonban szépségükből ezek is vesztenek, beszürkülnek. PNZ márkájú környezetbarát festékek- színes faolajok és faviaszok- lazúrok- felülettisztítók- alapozók kültéri és beltéri felületek egyszerű és tartós kezelésére elsősorban fa felületekre, de kerámiára és más felületekre is. WPC szerkezet-thermoholz anyagok- nyílászárók-kerítések-garázsok- szaletlik- hétvégi hárak.


Lakkbenzinpróbával döntse el, hogy viasszal avagy olajjal kezelték-e a fe­lületet. Itasson át egy rongyot kevés­ke lakkbenzinnel, és dörzsölje meg vele a bútor egy rejtett szögletét. A viasz a lakkbenzin hatására feloldódik, és foltot hagy a törlőruhán, az olajréteg viszont csak sikamlóssá válik.


Nézze meg a színét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések