2019. április 1., hétfő

Búza tőzsdei ára 2017

Búza felvásárlási átlagárak az elmúlt hétben. A grafikon a piactérre feltöltött búza eladási és vételi ajánlatok, valamint az ott megvalósult tranzakciók alapján számított átlagos felvásárlási árakat mutatja az elmúlt hétre visszamenőleg. Az élelmiszer árak szaladnak felfelé, érdekes hogy pont a búza ára csökken! A nagybanisok azt mondják nem tudnak annyi árút vinni amit el nem lehetne adni, megbolondult a nép hogy nem lesz kaja később!


Az Elküldés gomb megnyomása után a megadott e-mail címre elküldjük Önnek az új jelszó létrehozásához szükséges információkat.

Búza a fókuszban: folytatódik az árcsökkenés külföldön és itthon is Meglehetősen drasztikus árcsökkenést kellett elszenvednie a gabonaféléknek az elmúlt napokban és az európai jegyzések ismételten új mélypontokra jutottak. Egész évben lefelé csordogált a BÉT-en, így olcsó a búza Magyarországon. A kukorica viszont a kezdeti árcsökkenés után jelentősen drágult a nyár közepére.


Egy jelentős drágulásnak kicsi az esélye. Az őszibúza augusztusi tőzsdei árát honnan lehet m - Agraroldal. Az őszi búza augusztusi tőzsdei ára decemberre határidőre szólóan 28.


Ft volt, kivéve augusztus közepét, amikor néhány száz Ft-tal csökkent.

Búza világpiaci árfolyamának technikai elemzése – Búza árfolyama gyertya diagram – Búza napi forgalmi adatai – Búza világpiaci forgalma. Tizennyolc dinár a búza felvásárlási ára. Tőzsdei árak : MALMI BÚZA. Hiába a szárazság, olcsó lesz a búza – Az elmúlt években jó idő volt a búzának, most kevésbé, de így is csökkennek az árak.


Petya AgroTV 57views. Kukorica felvásárlási átlagárak az elmúlt napban. Unsubscribe from kombajnos2? Csökkenni kezdett a búza ára - pedig nincs miért - Agrárium.


Még mindig százalékkal magasabb a búza ára a tavaly ilyenkorinál, költség nélküli, akár étkezési, akár takarmánybúzáról beszélünk. A kért információ belépés után tekinthető meg. Amennyiben Ön rendelkezik regisztrációval, kérjük, jelentkezzen be. Ha még nem regisztrált, most megteheti. A múlt héten sem változott érdemben a kukorica átlagára a Magro.


A tengerentúlon az őszi szárazság után hirtelen érkezett decemberi lehűlés miatt aggódnak a gazdák, a várható terméskiesés pedig a piacokra is hatással volt, az őszi búza ára december 8. A búza ára az elemzők szerint alapvetően azért növekedett látványosan, mert a rivális exportőrök piaci magatartása felfelé hajtotta a kurzust. A tonnánkénti mennyiségre átszámított ár a 21dolláros szintig ugrott fel.

Chicagóban viszont tovább csökkent a búza ára , ezúttal százalékkal egy hónap alatt. Ez már százalékos gyengülést jelent a nyár kezdete óta. Ez az árszint az egy évvel korábbit százalékkal haladta meg.


USA-dollárral szembeni gyengülése, valamint a termény emelkedő világpiaci ára volt. A búza ára százalékot emelkedett a február eleji mélyponthoz képest, míg a kukorica több mint százalékkal száguldott feljebb a krími események közvetlen hatásaként. Az időjárási előrejelzések is az emelkedés irányába mutatnak.


A déli félteke jelentős termőterületei a szárazságtól szenvednek és nem túl. A Pannon búza -védjegy idén nyáron el is nyerte az európai oltalmat, de ez önmagában nem elég a sikerhez, meg kell ugyanis teremteni a szállítási és finanszírozási feltételeket is. Talán érdemes megemlíteni, hogy aratás előtt a malmi búza tonnánkénti ára ezer forint volt, a takarmánybúzát ezer forintért értékesítették.


Természetesen a jelenlegi ár még felfelé és lefelé is mozoghat, alakulhat attól függően, hogy a környező, az export szempontjából is figyelembe vehető országokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések