2017. július 19., szerda

Vakolat készítése

A lényeg az, hogy a fröccsentés során a lehető legkevesebb visszacsapódással a legnagyobb felületet terítsük be, hiszen a habarccsal is az lesz a célunk, hogy vékonyan felhordjuk a felületre, mely ilyenkor még egyenetlen lesz, de a cél éppen ez, hiszen a vakolat így később könnyebben megtapad rajta. Fontos figyelembe venni. Simítás során ügyeljünk arra, hogy ne gödrözzük ki a simítandó felületet, finoman nyomjuk csak rá az anyagra, ahol hiányzik még a simító anyag, oda kenjünk még az egységes felület eléréséhez.


A simító vakolat készítéséről az alábbi cikkünkben olvashat részletesen: VAKOLAT SIMÍTÁSA - SIMÍTÓ VAKOLAT. Unsubscribe from családiházépítés Kőműves Ács.

Légpórusos vakolat készítése : A vakolat felhordása: A téglafelületet gúzolni nem ajánlatos csak abban az esetben, ha a falazat erősen sóterhelt. Erre a célra speciális sólekötő gúzok vagy sóátalakító, sótalanító szerek javasoltak. Amennyiben a vakolandó felület száraz, tiszta vízzel fel kell nedvesíteni! A következő réteg az alapvakolat.


Ezután felhordható a simító réteg, felhordásáig ugyancsak óvni kell a kiszáradástól. A simítóréteget ismét gyengén nedvesíteni kell és simítóval besimitsuk. A lényeg itt is, hogy a simító vakolat felhúzása után várjunk egy kis időt, amíg a vakolat megszikka a simítót már elbírja, simítás során nem gyűrődik a simító előtt és nem húz nedves csíkokat utána.


Természetesen itt is az alapvakolattal egyenlítjük ki a felületet, majd erre húzzuk rá vékonyan a simító.

Amikor elér egy felülethatárt, azaz a fal és a vakolat határát, mindenképpen megtörik a lendülete (hacsak nem sárból van a vakolat is). A folyamatos haladást tehát lefékezi a vakolat , melyben szintén továbbhala de mindenképpen más, lassabb sebességgel. Ami azt jelenti, hogy a nedvesség egy része már át sem jut, vagy ha. Az új vakolat jobban tapad a falra, ha előtte átkeni azonos mennyiségű vízzel hígított polivinil-acetátos (PVA) szigetelőszer, valamint egy rész cement és egy rész homok keverékével. Erős kefével vigye fel a falra, amelynek felülete érdes csiszolópapírhoz fog hasonlítani a száradás után, s így jól tart rajta az új.


Az alap vakolat felhordása csak azért volt egy picit izgalmas, mert aki akkor dolgozott nekünk még életében nem dolgozott ilyen vakolattal. Ennek ellenére meglehetősen jó, és a megfelelő előkészítés után könnyű, és gyors volt vele a munka. A felület korábban megismert elő-fröcskölése általában ez esetben is szükséges, felesleges viszont vezető sávok készítése. A vékony vakolat ké­szíthető kézzel, hagyományos mó­don, 5…mm vastagságnál pedig habarcsszivattyú és szórófej segítsé­gével. A felhordott habarcsot ilyen­kor is léccel egyengetik.


Készítése vakolat megoldások ↑ Milyen megoldások nem csak: mész, cement, agyag, és más, bonyolultabb összetételű. Amikor, hogy a megoldást, próbálja meg elérni az optimális arányokat a töltőanyag és a kötőanyag. Faldiagnosztikai vizsgálat végzése, részletes szakvélemény készítése a tervezők és kivitelezők részére a szükséges anyagok és munkafolyamatok felsorolásával.


Károsodott vakolat leverése. A falszerkezet vízszigetelése (amennyiben lehetséges) 4. Hőszigetelő vakolat házhoz szállítással – Magyarország területén.

Már mhőszigetelő vakolat esetén ingyenes helyszínre szállítással! A kisebb vakolat hibákat ezért mielőbb ki kell javítani, mert ezzel megakadályozható a komolyabb és nagyobb felületű vakolathiányok kialakulása, ami esztétikailag sem nyújt szép látványt. Ilyen viszonylag már laza, vagy repedezett vakolat részeket előbb le kell verni kalapáccsal.


Nem csak a könnyen málló anyagot, hanem az. Ugyanis alkalmazásuk és kezelési technikájuk némiképp eltérhet egymástól, más-más követelmények merülhetnek fel velük kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések