2017. július 13., csütörtök

Bútor tisztítás szódabikarbónával

A szódabikarbónával még a dohos, penészes szagú könyveket is szagtalanítani tudjuk. Tegyük őket egy vászonzsákba és szórjuk le őket szódabikarbónával , majd hagyjuk így legalább egy hétig! Például azzal, hogy a szőnyegre szórt szódabikarbónát felporszívózzuk, a porszívót is szagtalaníthatjuk.


Ezen tényeket alapul véve, tehát ne csodálkozzunk azon, hogy csak és kizárólag olyan ágyba feküdt be, amely mindenféle élősködőtől mentes volt. Először is ellenőrizd le, hogy a sütődnek van-e öntisztító programja.

Ha igen, csak kövesd a gyártó utasításait – illetve ugorj cikkünk 4. Ha viszont a sütődben nincs ilyen funkció, neked kell elvégezned házilag a sütő tisztítását. Tisztítás , takarítás, fertőtlenítés. Olajos foltok eltüntetése A kerti díszkőre, garázspadlóra csepegett olajos folt a b- betűs tisztítószert helyettesítve szódabikarbónával szinte tökéletesen eltüntethető. Szórd a foltra, picit nedvesítsed meg, hagyd rajta állni, majd adj neki a slaggal.


Közeledik a hétvége és a takarítás ideje, ezért arra gondoltunk. A tisztítás után öblítsük ki a kádat.

Az ágyakat, matracokat is szódabikarbónával tisztítsuk, ez remekül szagtalanít is egyben. Vörösbor foltja ellen működik a só és citromlé, fehérbor. Kávéfoltra a sós ecetes víz, sör, száraz sampon, alkohol javasolt. Az alkoholt fél óráig szükséges áztatni rajta. Penész ellen hatásos az alkoholba mártott rongy.


A kanapé vagy a fotel szövetén is alkalmazhatod ugyanezt, de ott inkább csak szódabikarbónát használj. Foltok ellen egy fél citrom levét keverd össze egy teáskanálnyi szódabikarbónával , némi súrolás árán kiszedheted a makacs foltokat is. A bútor fa- vagy fémlábait se hagyd ki. Töröld át a hozzávaló ápolószerrel. Ha színében, anyagában bármilyen elváltozást tapasztalsz, ne alkalmazd a szert.


Sokszor már olyan foltos és koszos egy egyébként egyszínű bútor , mint egy boci, annyiszor próbálkozott már a háziasszony, mire rászánta magát hogy szakembert keressen a kárpit tisztítás feladatára. De addigra már jóvátehetetlen károkat okozott. Bútor tisztítás szódabikarbónával Otthoni megoldások bútortisztításhoz. Nem szükséges környezetszennyező és egészségkárosító vegyszereket vásárolnunk ahhoz, hogy.


A zuhanyfüggönyt is tisztíthatjuk vele, ehhez egy kefe segítségével dörzsöljük át szódabikarbónával.

Készítsünk tisztítószert: 3gramm szódabikarbóna, fél csésze folyékony szappan, fél csésze víz, evőkanál ecet, tiszta, félliteres, zárható szórófejes flakon. Keverjük össze a hozzávalókat csomómentesre. Wc tisztítás szódabikarbónával. Ma már fontos arról beszélnünk, hogy a tisztítószerek amiket használunk mennyire károsítják a környezetet. Minden, amit lehúzunk, vagy leöntünk előbb-utóbb bekerülnek a tavakba, folyókba, tengerekbe, ezzel komoly károkat okozva az élővilágnak.


Miért vásárolnánk ilyet, ha van ennél. A vízkövet például remekül eltávolíthatod ecettel, zöld teával felfrissítheted a szőnyeget, a ruhákat mosószódával moshato a zsíros szennyeződéseket pedig szódabikarbónával súrolhatod le a tányérokról. A fa bútorok, asztalok, székek és polcok tisztítására is találsz természetes módszereket. A kedvenc házimunkám a mosdókagyló és tűzhely tisztítás , hogy ágy-ruha-meg minden egy helyen amit lehet azt.


Mindannyian arra törekszünk, hogy szép, tiszta otthon vegyen minket körül. Sokan választják erre a célra a házi megoldásokat. Szódabikarbónával tisztítják mosdójukat, de van, aki a drasztikusabb sósavhoz fordul, míg mások az üdítőitalnak szánt kólával próbálják meg elérni a kívánt hatást: A vízkőmentes, ragyogó mosdót, fürdőszobát. Hiába sikálo mázgálod a zsíros , olajos foltokat a konyhaszekrényen, pulton, csempén, kályha mellett?


Van valakinek tapasztalata, hogyan tüntessem el barna fa konyhabútoromról a zsír és zsíros kosz foltokat? Blog – Szakemberek és Szolgáltatások egy. A hypot ne keverd más vegyszerrel, és ne közvetlenül az ecetes (citromsavas) tisztítás után használd!


Sose tömény állapotba használd a hypot, mert az oxidáló hatása miatt könnyen berozsdásodhat tőle a mosógép. Hígítsd fel vízzel, mielőtt az adagolóba, vagy a dobra öntöd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések