2019. június 27., csütörtök

Kapcsoló jelölések

A mostani cikkben a kezdő villanyszerelőknek írunk le néhány nagyon egyszerű lépést a kapcsoló bekötésekkel kapcsolatban. Sokan keresnek az interneten leírásokat különböző kapcsoló bekötésekhez. Két áramkörös kapcsolóról vagy egy alternatív kapcsoló bekötése, ebben próbálunk segítséget nyújtani akinek esetleg.


Az elektromos szerelvények kiválasztásakor gyakran csak a villanyszerelőtől szerzünk tudomást a különböző kapcsolók jelöléséről. Főleg izgalmas ez, amikor kapunk egy telefont, hogy hiányzik két 101-es és db 105-ös kapcsoló.

Pedig olyanokat nem is vettünk, csak kapcsolót, meg két billenytűs, csillárkapcsolót. Szeretnénk most ebben a cikkben összehozni a. Végül még egy jó tanács. Aljzat vagy kapcsoló szerelésekor mindig ellenőrizzük le a falban levő vezetéket. A szabadon hagyott vezetékvégeket soha ne felejtsük el leszigetelni.


A szerelvény korábbi túlterhelése, mechanikus sérülése, a csatlakozási pontok meglazulása legtöbbször látható nyomot hagy maga után. A kétsarkú kapcsoló egy billentyűvel rendelkezik és a fényforrások le és felkapcsolása egy helyről történik. A kapcsoló típus megnevezései: 102-es kapcsoló , kétpólusú kapcsoló , kétsarkú kapcsoló.

Kétpólusú kapcsoló olyan helységek világítási kapcsolója, ahol a nulla vezető megszakítása is elő van írva. Autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika: mindezek nélkül ma már el sem lehet képzelni egy autót. Az érzékelők feladata, hogy információval lássák el az elektronikát, ami ma már gyakran komputert jelent. Csilár kapcsoló bekötése, működése. Minden amit a kapcsolókrólről tudni kell.


Villanyszerelő portál világítás kapcsolások. Alternatív kapcsolók bekötése, működése. Egypólusú (egysarkú) kapcsoló : Csak a fázisvezetőt (L) szakítja meg. A világítási áramkör ki-és bekapcsolására alkalmas.


Megjegyzés: számtalan esetben fordul elő, hogy egy szakszerűtlen, rossz bekötés miatt a kapcsoló a fázisvezető helyett a nullavezetőt szakítja meg, így mikor a kapcsoló lekapcsolt állapotban van és valaki izzót cserél, azt hiszi nem érheti. Ezt nem ajánlom kipróbálásra, mert kijöhet a kapcsolóból villamos ív, ami égési sérülést okozhat, meg a kapcsoló valószínűleg nem fog a továbbiakban funkcionálni. Ezért fontos, hogy meggyőződj róla melyik vezeték micsoda. Webáruházunkban a rendelések feldolgozása és kiszállítása folyamatos.


Számunkra fontos a Vásárlóink és a Dolgozóink testi épsége, ezért tájékozódjon weboldalunkon aktuális intézkedéseinkről! Ellenőrző kapcsoló. Ezt a vizsgálatot beüzemeléskor és évente kétszer célszerű elvégezni.


Korábban a legtöbb gyártó.

Feel free to DIY with our unbeatable offers! Legjobb, ha követjük a kapcsolón található kis bekötési ábrát. Túl nagy hibát - zárlatot - nem okozhatunk itt, de hibás bekötésnél a kapcsoló össze-vissza fog kapcsolgatni (pl. az egyik lámpa csak akkor világít, ha mindkét kapcsológomb át van váltva). Gyakran hallani a hibaáram kapcsoló , hibaáram védőkapcsoló, életvédelmi relé, életvédelmi kapcsoló , érintésvédelmi relé, differenciál áram megszakító, hibaáram-védő relé, biztonsági relé és ÉV-relé megnevezéseket, valamint a felsoroltak kombinációit.


A védelmi készülék legismertebb elnevezése a fi-relé. MCskh H05V-K – egyerű, köpeny nélküli vezetékek, hajlékony, elemi szálakból sodrott réz vezetővel, 5-mmkeresztmetszettel. Emellett találhatunk még indítóüzemű kondenzátort és az ehhez – bizonyos esetekben – szükséges kapcsoló elektronikát. V (220V) villanymotor esetében – háromfázisútól eltérően – forgásirányonként más bekötést kell alkalmazni.


Mágneskapcsoló, végálláskapcsoló, ipari mikrokapcsoló, relék. A fázist “L1”-el jelöljük, a nulla kivezetést pedig “N”-el. A mágneskapcsoló,végálláskapcsoló, relék, széles választékával és rendkívül kedvező áraival hosszú ideje állunk vásárlóink rendelkezésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések