2019. június 14., péntek

Szalakales lapok

Mangogirl, sajna a szódabikarbóna nem helyettesíti a szalalkálit. Halvány sárgák legyenek a lapok. Amikor levesszük a tepsiről vigyázzunk, mert nagyon törékenyek. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és a cukrokkal, majd a citromhéjat is belekeverjük. Most próbálkozom ezzel a receptetl!


Vigyázzunk, a lapok hamar megsülnek, ne égessük meg. Amíg a lapok sülnek, lereszeljük az almát, a banánt és feltesszük párolni a cukorral. Beleszórjuk a vörösáfonyát és behabarjuk a vízzel elkevert keményítővel. Pár percig tovább főzzük, majd kihűtjük. Csak szalakáléval az igazi.


Igy is érdemes kiprobálni. Hozzávalók: tojás, dkg porcukor, dkg Ráma a habosra keverjük. Tészta: 50dkg liszt – 5dkg cukor – csomag szalakáli – dl tej – dkg vaj vagy margarin – csipet só Krécsomag vaníliás cukor – kanál vanília aroma – tojás – l tej – 8-evőkanál cukor – tortabevonó A süteményt egy nappal előbb kell elkészíteni, mint, hogy feltálaljuk a vendégeknek vagy családnak. Az igazi nevét ne kérdezzétek.


Egy rokontól kaptuk a receptet, aki meg a szomszédtól kapta, aki szintén úgy kapta mástól. Ez a tipikus szájról-szájra terjed című történet. Végül is nem a neve a lényeg szerintem.


Remélem tetszeni fog. A lapokat egyenként 20xcm-es téglalappá nyújtjuk, majd egyenként, kb. A hivatásos szakácsok legalább egy tucat különböző méretű és formájú serpenyőt és lábast használnak, de egy hétköznapi háztartásban nincs szükség ennyire. Elég kiválasztani 1-olyan darabot, ami képes lesz megbirkózni a mindennapos feladatokkal, amikben egyszerűen süthetünk húst, tükörtojást vagy éppen palacsintát. Annyi biztos, hogy serpenyőre minden.


MARGIT FINOMSAG (szalakálés) lapok. Miután jól kidolgoztam, az egészet cipóra osztom. Rugalmas tésztát kell kapnunk, amit 3-ba osztunk, majd kb 27xcm-es tepsi hátulján papírvékonyra nyújtunk és egyesével kisütjük kb perc alatt. Ha langyosra hűltek a lapok , már tölthetjük is. Lesúlyozva azért legalább a hűtőben napot pihentessük!


En nem szeretem a szalakales tesztat, de nagyon szeretnem megsutni. Olvastam a hozza szolasokat es latom hogy valaki megsutotte sutoporral szalakale helyett. Nagyon jol nez ki es biztos finom lesz. Talán nincs is olyan cukrászda, ahol a magasan rétegezett, remegős krémes ne incselkedne velünk.


Szalakales lapok

A látvány sokszor becsapós. Könnyen előfordulhat, hogy a gyönyörű,cukrászdában vásárolt krémes bármely hosszúra és viszontagságosra sikeredett utaztatás után is stabilabban áll a talpán, mint mi, pláne, hogy még napok múltán sem kenődik el a sminkje. Legfinomabb hagyományos sütemény receptek képekkel.


Fenséges finomság, amivel nem lehet betelni, nehezen tudjuk kivárni, amíg lehűl!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések