2019. május 24., péntek

Tyúk tojató házilag

Szerintem jó lett ! Gyorsan kimentem és azt láttam, hogy az egyik tyúk bebújt a szénabálába és alig látszik ki belőle. Az aranytojást tojó tyúk meséje – Tojj egyet tyúkocskám! Rögtön azzal kezdem, hogy menet közben rájöttem, ennek a hónap tyúkólja dolognak semmi értelme, legyen inkább az év tyúkóla. Amikor hazahoztuk őket nem is gondoltunk volna ezekre a dolgokra.


A tyúkok között felütheti fejét a kannibalizmus, igen jól olvassátok. Ilyenkor a dominánsabb tyúk elkezdi szadizni társát oly módon, hogy a fenekét teljesen kicsipkedi véresre. A vér látványa társait is odavonzza, ezért előfordulhat,. Kerítsünk el a tyúkól körül egy kis részt dróthálóval, ahol kapirgálhatnak a tyúkok.


A dróthálót érdemes a földben is leásni, hogy a ragadozók ne bújhassanak át alatta. Lejtős tojófészket a tyúkoknak? Megeszik a tojást, és arra gondoltam, hogy csinálok egy lejtős fészket, hogy kiguruljon alóla, mielőtt megenné.


Másrészt ez egy rossz (a tulajdonosok szempontjából nem kívánatos) szokás, amit a falkában élő többi tyúk is átvehet. Pedig elképzelhető, hogy számukra elegendő a bevitt mész mennyisége. A tyúkfalkában gyorsan tovaterjednek a rossz szokások, így törekedni kell rá, hogy mielőbb megszüntessük a baj forrását. Stabil, négy férőhelyes, kigurulós. Bővebb információ telefonon.


Hogyan tartsuk a tojótyúkokat,hogy szépen fejlődjenek és boldogok legyenek? Mit adhatok a tojó tyúkoknak, hogy rendesen tojjanak? Most egy-egyet potyogtatnak, aminek a héja annyira vékony, hogy alig lehet megfogni. Köszönöm segítő válaszát! Az alternatív tartásmódok általános jellemzője, hogy az állat nem korlátozott a mozgásában – szabadon mozoghat az istállón belül, vagy ha van, akkor a kifutóban – almozott kaparótér áll a rendelkezésükre, ahol a tyúk fajra jellemző viselkedésformákat gyakorolhatja (kapirgálás, porfüdőzés stb.), és tojófészekben tojja le a tojásait.


Ha aromaterápiás célzattal is be akarod vetni az olajat, használhatsz például nyugtató levendulát, nem árt azonban tudni, hogy a rozmaringolaj is hatással van az idegrendszerre, erősíti a memóriát, fokozza a szellemi teljesítőképességet, és serkentően hat testedre. Tyúk , tojás, takarmányozás, hozam – Hogy is van ez? Komlósi Antal beregszászi állatorvostól.


Mindenki számára ismert az a mondás, hogy a tyúk a szájáról tojik. Olyannyira, hogy a táplálékhiány szinte azonnal jelentkezik. Ez maximálisan igaz.


A piros tyúk általában pirosat tojik. A sárga pedig általában nem hófehéret hanem krémszínűt tojik. De figyelem vannak kivételek és lehet, hogy a piros fehéret, a fehér pirosat, a sárga hófehéret vagy pirosat tojik.


A fekete, az pedig minden színűt. Nekem a fiatal fekete tyúk ilyen rózsaszínes beütéses tojása van. Az emberi találékonyság sosem alszik, kerestem néhány megoldást arra az esetre, ha szükségünk lenne olyan etetőre, amiben több napi élelmet is biztonságosan, szárazan tárolhatunk. A forrásért kattintsatok a képekre. Sajnos ahol sok a házilag tartott takarmányjószág, emiatt ott előbb utóbb meg fognak jelenni a patkányok is.


Ha patkányirtásról van szó, mindenkinek a boltokban kapható patkány mérgek jutnak először eszébe. Azonban ezeket nem minden esetben ajánlatos alkalmaznunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések