2019. május 13., hétfő

Front erzekenyseg

Rosszul visele ha front közeleg? Akkor pontosan olyan vagy, mint millió más ember. Az emberek több mint fele ugyanis fájdalmasan megérzi a közelgő időjárás-változást.


Azokban az időszakokban, amikor egyik front követi a másikat, a szervezet és a keringés hamar kimerül. Bár maga az időjárás nem tesz beteggé, a frontok.

Egyes statisztikák szerint az emberek fele érzi meg az időjárás változásait, amelyek általában frontátvonuláskor olyan léptékűek, hogy arra az emberi. Megfigyelte, hogy az időjárás változásai nagy kiterjedésű, eltérő fizikai tulajdonságú légtömegek kicserélődése okozza. A frontmentes, más néven anticiklonnak nevezett magasabb légnyomású időszakot rendszeresen alacsonyabb.


A szélsőséges időjárás nemcsak a természetet, de az emberi szervezetet is rendesen meg tudja viselni. Aki frontérzékeny az már akár napokkal az időjárás változás beállta előtt tudja, hogy jön a hideg vagy a meleg. De ez a jós képesség sajnos nem túl kellemes, sokkal inkább kellemetlen tünetek figyelmeztetik őket a front közeledtére.


Ha te is közéjük tartozol.

A leggyakoribb és leghevesebb panaszok kicsiknél az erősen szeles napokon jelentkeznek. A melegre érzékenyeknél a front érkezése előtt 1-órával jelentkeznek a tüneteket, a hidegre érzékenyek viszont a front átvonulása után szenvednek. A frontérzékenyek számára az sem mindegy, milyen évszak van. Vannak könnyebb, és vannak a szervezetre nézve megterhelőbb időszakok.


Ha a front miatt levertebbek vagyunk, vagy erősebben fáj a fejünk, akkor jó szolgálatot tehet a cickafark vagy orbáncfű tea. Egy evőkanál cickafarkfüvet 5-percig hagyjuk állni 2dl forró vízben, szűrjük le és kortyolgassuk el! Az orbáncfű teát 5dl forró vízből és teáskanál orbáncfűből lehet elkészíteni 10.


A melegfrontra érzékenyek a front beköszönte előtt pár órával már megtapasztalják a fronthatás tüneteit, ilyen az ingerlékenység, fáradékonyság, koncentrációzavar, álmosság, valamint a szapora légzés, a vérnyomás emelkedése, a magas pulzusszám is. Fejfájástól szenve szédül, rossz a közérzete, semmihez sincs kedve? Lehet, hogy Ön az időjárás érzékenység tüneteit vette észre magán. Sajnos, a témában igen kisszámú tudományos kutatást végeztek, de ez nem jelenti azt, hogy az. Az időjárás-jelentéshez ma már hozzátartozik a várható fronthatásokról szóló híradás is.


Természetes, hogy érdekel minket, hogy honnan veszik a szakemberek az időjárás és az élettani hatásai közötti összefüggéseket. Valaki tud róla, hogy front érzékeny és ez jelentkezik térd fájás formájában nála? Verseny szerűen sportolok, ennek következtében eléggé tönkre ment a térdem, és pár napja ha teljesen kinyújtom vagy behajlítom nagyon fáj (mintha be lenne gyulladva) ám ennek semmi konkrét oka nincsen.


A lisztérzékenység, azaz orvosi nevén cöliákia a búza, rozs, zab és árpa egyik összetevőjével, a gliadin fehérjével szembeni túlérzékenység.

Tudományosan lehetetlen biztosan megjósolni, hogy egy adott egyénnél adott fronthatás. Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy más is tapasztalt ilyent? Utóbbi időben sajnos, ha jön a melegebb idő, kb. Időjárási frontok - Nem mindenkire hatnak. Frontérzékenység lenne?


Van, akit csak a hideg-, van, akit a meleg, van, akit mindkét fronthatás megvisel. Alapvetően azok szenvedik meg inkább a frontok változását, akik eleve betegek, legyengültek, érzékenyebbek a hormonális változásokra, tehát az egyik legveszélyeztetettebb csoport ebből a szempontból a leterhelt, stresszes életet élő nők csoportja. A front a hideg és meleg légtömegek határán kialakult légköri képződmény. Ha melegfront közeleg, a hőmérséklet emelkedni kez nő a levegő páratartalma, a légnyomás pedig csökken.


Hidegfront esetén pedig a hőmérséklet csökken, a légnyomás emelkedik, és megerősödik a szél. A célzott intézkedéseken kívül segít az is, ha az életvezetésünkbe visszafogottságot és rendszerességet viszünk. A megfelelő mennyiségű alvás és pihenés, valamint a stressz levezetése nagyon fontos, ezen felül figyeljünk a vitamindús és rendszeres táplálkozásra – ha lehet, mindennap ugyanakkor együnk!


Enterococci are a type of bacteria that live in your GI tract. There are at least different species of these bacteria.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések