2019. május 24., péntek

Ecet szódabikarbóna mosógép

Fele víz fele ecet oldattal áttöröljük, majd szódabikarbóna porba mártott nedves szivaccsal tisztára töröljük. Közben persze a szivacsot többször tisztára mossuk. Ezüst, króm és rozsdamentes acél tisztítása A szódabikarbóna paszta kiválóan tisztítja és fényesíti a jelzett fémek felületeit.


Ennek a módszernek a hatékonyságát tudod növelni, ha a mosógép tisztításához az ecet mellé szódabikarbónát öntesz. Az ecet és a szódabikarbóna kettőse a makacs dugulás elhárításában is segít!

Ha zavar az ecet illata, akkor használhatsz helyette mosógép tisztításhoz citromsavat. Mezőgazdasági boltokban. Használhatunk fehérítőt is, de az ecet teljesen környezetbarát. Töltsünk az ecet mellé egy csésze szódabikarbónát. Indítsuk el a programot, hagyjuk, hogy a mosógép megtöltse magát vízzel, és felfűtse azt (kb.


5-perc). Még az első leeresztés előtt szakítsuk meg a programot, és hagyjuk állni legalább egy. Nagyon ódzkodsz az ecet használatától?


Akkor legalább a felét öntsd a gépbe az eddig használt öblítő mennyiségnek!

Ez a mosószerre is érvényes, de erről majd bővebben a mosási minisorozat következő részeiben beszélünk. Ahogyan a mosógép még egy rejtett, tisztítani való részéről is: a szűrőről. A rozsdafoltokat ecet és szódabikarbóna keverékkel távolíthatod el. A keverékkel kend be a tartály teljes felületét, majd hagyd hatni percig vagy akár néhány órán keresztül.


A takarítás nagy részét maga a gép végzi el, meg benne persze a szódabikarbóna és az ecet , amelyek leoldanak a forró vízzel együtt minden szennyeződést a mosógép belsejéből. Ha lejárt a program, nyisd ki a gépet, fogd meg a szivacsot, és a gép ajtaját is töröld át alaposan mosogatószivaccsal, hogy az is tiszta legyen. Ezt ugyanis nem érte a szódabikarbónás-ecetes. A mosógép adagolóját borító makacs lerakódások és a sarkokban éktelenkedő penészfoltok eltüntetése, illetve a zsíros szennyeződésekkel elcsúfított tűzhely vagy éppen a vízköves csaptelep megtisztítása nem jelenti a takarítási rutin legegyszerűbb részét, nem véletlen, hogy sokan halogatják elvégzését - ezzel tovább rontva a helyzeten -, vagy erős, drága.


Ugyanis az ecet és a szódabikarbóna kémiai reakciójaként víz, széndioxid és nátrium-acetát keletkezik. Hú, de okos vagyok, mi? Persze nem magamtól, bár annak idején nagyon figyeltem kémiaórán, de valahogy erről soha nem beszélt a tanár, ellenben egy csomó felesleges dologról meg igen. Ecet és szódabikarbóna a legyőzhetetlen páros!


Mutatjuk, mire használhatod Ma már egyre több háziasszony próbálja környezetkímélő szerekkel takarítani az otthonát. Használjuk tisztításhoz az ecetet és a szódabikarónát is, de az vajon eszedbe jutott-e már, hogy a kettőt együtt is bevetheted? Ecet a kevésbé makacs, trisó az eltávolíthatatlannak hitt kosz ellen Az ecet elég savas ahhoz, hogy feloldja a gép belsejében képződött mosószer es, vízköves lerakódások at.


A súrolására tökéletes a szódabikarbóna , a vízkövet az ecet tünteti el.

Matrac: félévente porszívózd át alaposan, a foltokat pedig kárpittisztítóval pucold ki belőle. Kerti bútorok: szükség szerint, alaposabban pedig évente egyszer, mielőtt kikerülnének a kertbe. Akárcsak a szódabikarbóna , az ecet is jó szolgálatot tesz a kellemetlen. A lefolyó tisztításához is kiváló: ecettel összekeverve nem csak a dugulást hárítja.


Amikor ezeket kimossuk, öntsünk egy pohár ecetet a mosógép dobjába, és a. A penészfoltos textíliákat ecet és szódabikarbóna keverékébe áztassuk néhány. A szódabikarbóna jó szolgálatot tehet a lefolyó tisztántartásában, sőt az ecet és a szódabikarbóna együttes erejével a kisebb dugulásokat is orvosolhatjuk. Az ecet kiváló ablaktisztításra, de használhatjuk kristálytárgyak újjávarázslásához is. A citromsav eltávolítja az üvegről a vízkövet, súrolás.


Videónk segítségével Ön is elvégezheti otthonában a kisebb duguláselhárításokat. Ezek a szerek, nagy hatékonyságuknak köszönhetően sok esetben segítséget tud. Bizony nagy a különbség, hiszen a sütőpor mindössze százaléknyi szódabikarbónát tartalmaz, mellette százalékban más összetevőket, például monokálcium-foszfátot és nátrium-alumínium-szulfátot is.


Ezek a vegyületek összességében savas kémhatásúak, míg a szódabikarbóna egyértelműen lúgos. Pontosan hogyan működik a mosógép ecetes átmosása? A neten mindenhol mást olvasok, ezért azt gondoltam, inkább személyes tapasztalatokat kérnék. Töményen vagy hígítva?


Mit teszel, hogy ne maradjon ecetszag? Köszönöm a segítséget!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések