2016. május 18., szerda

Törölközőszárító radiátor nem melegszik

Nálunk csak törölközőszárító radiátorok vannak, semmivel sem. A törölközőszárítóssal csak gondom van,1: nem túl szép látvány, ahogy ott lógnak a törölközők. Ez már jó meleg, de még nem éget, ahogy egy víztöltetű radiátor sem.


DECO TOWEL cseh gyártású törölközőszárító radiátor , melegvizes. A legtöbb családi házban gázüzemű kazán gondoskodik a melegről, vagyis a radiátorok, fűtőtestek meleg vízzel történő ellátásáról.

Sokan találkoztak már azzal a jelenséggel, hogy már jó ideje küszködig a kazán, azonban a radiátorok nem melegszenek, vagy legfeljebb langyosra sikerül őket felfűteni. Törölközőszárító radiátor bekötés – Csőradiátor felszerelés. Nem légbuborék miatt az biztos, ellenőrizve van.


Nem a kazán miatt, mert bőven többet is el kellene bírnia mint amit most fűt. Az érdekesség az, hogy nem átmenetesen egyre hűl felfelé, hanem van egy határvonal, az alatt az alsó. Miért nem melegszik a radiátor ? Az egyik leggyakoribb probléma, melyet a radiátorokkal kapcsolatban tapasztalhatunk az, ha a fűtőtest valamilyen okból kifolyólag nem melegszik fel.

Ha arra leszünk figyelmesek, hogy hidegek a radiátorok, annak több kiváltó oka is lehet. Először is érdemes ellenőrizni a kézi kerekes szelepet. A teteje langyos, az alja hideg.


Nem levegős, a szivattyút próbáltam mindegyik fokozatban (3)! Ha azt tapasztaljuk, hogy nem melegszik fel megfelelően, illetve nem fűt a radiátor , akkor több kiváltó okra is gyanakodhatunk. Ellenőrizzük, hogy a kézi kerekes szelep nyitva van-e!


Ha nincs, akkor nyissuk ki a szelepet, és megoldódik a probléma! Előfordulhat az is, hogy a radiátor tetejénél légzár akadályozza a víz. Addig tekerd a szelepet, amíg meg nem hallod azt a sziszegő hangot, ami a levegőre utal. Ekkor semmiképpen ne tekerd tovább, csak tartsd a szelepet addig, amíg a vízcseppek meg nem jelennek.


Ekkor azonnal zárd el a szelepet, és tekerd vissza jó szorosan. Egy óra múlva ellenőriz hogy felmelegedtek-e a radiátorok. Azt figyeltem meg, hogy az egyik radiátor csak akkor melegszik fel a teljes felületén ha csak az van kinyitva a fűtési rendszerben. Ha a többi radiátor is ki van nyitva akkor csak a felső részéből kb. Ha ez a teljesítmény megfelelő a helyiségnek, akkor betudja fűteni.


Nekem nem ez a gyakorlati tapasztalatom.

Tehát a legtöbbször le is van takarva. Rengeteg törölközőszárító radiátor közül válogathat, hiszen különböző kivitelben kínáljuk. Létezik design radiátor , csőradiátor és lapradiátor, ívelt vagy egyenes kivitel is.


A fürdőszoba extra. Nem fűt ( melegszik ) az egyik radiátor. Levegős a radiátor. Meghibásodott a termosztatikus radiátor -szelep. A keringető szivattyú kapacitása nem megfelelő.


Dugulás a radiátor szelepnél, vagy a fűtőtestben. Légtelenítsük a radiátort. A légtelenítő szelep általában a radiátor szelepek.


Bármilyen fürdőszobáról is beszélünk mindegyiknek nélkülözhetetlen eleme valamilyen tisztálkodásra alkalmas készülék, mely lehet, zuhanykabin, ká vagy olyan zuhanyzó, melynél se zuhanytálca, se zuhanykabin nem lett beszerelve, csupán a csempézett padlón egy-egy zuhanyösszefolyóka a víz elevezetésére. Online boltok, akciók egy helyen az Árukereső árösszehasonlító oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések