2016. május 13., péntek

Alpesi tacskókopó

A többi kopóhoz hasonlóan kiváló szaglóérzékkel rendelkezik, szívós, erős csontozatú kutyafajta, amelyet eredetileg szarvas, vaddisznó, nyúl és rókavadászatra használtak. Karmait röviden kell tartani. Szőrzete nem hipoallergén. Az alpesi tacskókopó nem rendelkezik erős kutyaszaggal, nyolc hetente ajánlott fürdetni kímélő samponnal.


Fürdetések között szárazsampon használható. Fogait hetente legalább kétszer-háromszor fogkefével javasolt megtisztítani, hogy megelőzzük a fogkő.

Magyarország hivatalos tacskókopó klubjának weboldala. Ez a két egymáshoz nagyon hasonló, a 18. Vadászok kezdték el tenyészteni német kopók keresztezésével, amelyek között.


Files are available under licenses specified on their description page. Eredetileg munkakutyaként használták a hegyekben lakó vadászok, ezért ez a kutyafajta erős munkakészséggel rendelkezik és extrém időjárási viszonyokat is elvisel. Kiemelkedően tehetségesek a nyúl és róka vadászatában,illetve a megsebzett szarvasok felkutatásában is jeleskednek.


Ezt a két,egymáshoz nagyon hasonló,a 18. Törökkopány központjában kedvező áron eladó egy 1m2-es felújítandó parasztház 9m2-es telekkel. A település Tamásitól 2 Kaposvártól 4 míg az Mautópályától km-re a törökkoppányi Íjász Vadásztársaság és Gyulaj Zrt.

A hétköznapi ember szemébe egy vidéki tacskó-roti mixnek tűnik az alpesi tacskókopó , de ez a kutya több vagy méginkább más, mint egy őrző-védő és egy vadászkutya keveréke, hiszen a tacskókopók robosztusak, lendületesek és karakteresek, s nem utolsó sorban vadászkutyák. Kis termetű kuyafajta, feltehetően Ausztriában tenyésztették ki, elsősorban nyomkövetésre. A soha nem ingerült, nyugodt és magabiztos kutyák barátságosak és éberek. Ezek a robusztus, rövid lábú.


A gyerekeket és más háziállatokat is nagyon szereti, viszont előfordul, hogy néha előtör belőle a vadászösztön. Munkaképessége kiváló és a szélsőséges időjárást(hideget, meleget egyaránt) jól viseli. Gondozás Ennek a kutyának nem ismeretes különösebb genetikai rendellenessége, átlagos élettartama pedig év körüli.


Egyszerűen nevelhető és gondozható, a bundáját szükség esetén kell csak tisztítani. Figyeljünk azonban a fülekre, gyulladás jelei jelentkezhetnek itt, ugyanakkor a karmait vágjuk. A Vesztfáliai tacskókopó rokonához hasonlóan ez a kutya típus is rövid lábakkal rendelkezik, hogy nagyobb magasságokban is jól bírja a terepen való túrázást. Free Shipping Available. Money Back Guarantee!


Kis termetű, hosszú testű, apró lábú, a tacskóra hasonlító kutya. Szeme világos vagy sötét gesztenyebarna, füle lelóg. The Alpine Dachsbracke is a small yet sturdy and strong Scent Hound of Austrian ancestry.


Alpesi tacskókopó leírása. It can be rarely seen outside its native land where this dog is treasured for its nice nose and well. Kutyák és gazdáik portálja, ahol mindent megtalálsz a kutyákról: kutyafajta adatbázis, cikkek, háttérképek, kutya névnapok.


Ezen szabályzat szerint vizsgáztathatók az egyéb, vaddisznó hajtásra használt kopófajták (szlovák kopó, alpesi tacskókopó , szávavölgyi kopó, stb.) Általános.

Pont a napokban találtam rá az alpesi tacskókopóra és az FCI fajtacsoportokat nézegetve. Itt van az a kép, amit az alpesi tacskókopóról vadásztam. Remek társává válik gazdájának kivételes alkalmazkodóképessége miatt. Nincsenek komoly igényei, lakásban is tartható, viszont ha hosszabb kirándulásokra magunkkal visszük, roppant hálás és boldog lesz. Kezdő kutyásoknak sem okoz gondot egy alpesi tacskókopóval való együttélés, persze a megfelelő odafigyeléssel.


Plájász erdélyi kopó és tacskókopó kennel, Magyarszecso Vas, Hungary. Erdélyi kopó és tacskókopóval való vadászat – hajtás, utánkeresés,. Ingyenes hirdetések a Jófogás.


Viszonylag aktívak benn is, nincs. Származását neve is elárulja. Osztrák fajta, melyet a 18.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések