2018. május 31., csütörtök

Agyaggolyó orchidea

A legtöbb orchidea rajongó így kezdi… Egy lepkeorchideával… Az elmúlt évtizedekben a virágkertészetektől a szupermarketekig annyira elterjedt a Phalaenopsis orchidea , hogy már kedvező áron bárki beszerezheti. Hálás növény, hosszú ideig gyönyörködhetünk virágaiban, ha számukra kedvező körülményeket biztosítunk. Orchidea - Phalaenopsis Az orchideák Magyarország legnépszerűbb beltéri növényei.


Ezen belül is a lepkeorchideák, kereskedelmi forgalomban a leggyakrabban kapható, lakásban kiválóan tartható orchideák közé tartoznak. Ha sikerül minimális igényeiket kielégíteni, évekig gyönyörködhetünk bőséges virágzásukban.

Amikor hozzám kerül egy orchidea , sok teendőm van, de csak a növénnyel kapcsolatban és nem magával a növénnyel! Azon túl, hogy próbálom beazonosítani, tulajdonságait kinyomozni, igényeit felmérni, magával a növénnyel semmit nem csinálok. A kaspó aljára agyaggolyó van és csak annyi vizet kap, hogy a cserép ne érjen bele, így innen tud párologni.


Olyan kaspókat használok, aminek a közepe meg van emelve, tehát a cserép eleve nem ér le az aljáig. Az égetett agyaggolyó vagy agyag granulátum, a nyílméregbékás terráriumok alaptalaja, mivel pillekönnyű valamint porózusságának köszönhetően, méretéhez képest rendkívül nagy felülettel rendelkezik. A nagy felület miatt, jó párologtató képességgel rendelkezik, ami segít a békás terrárium ideális páratartalmát.


Kiváló minőségű, darabos orchidea ültetőközeg.

A kéreg és a sphagnum moha tárolja, savanyítja a vizet, illetve fokozatosan adják le a nedvességet, kellően szellősé teszik a talajt. Ezért sok orchidea a tulajdonos hazaérkezésekor több cm-es vízben áll, a gyökerek elpusztultak. Tapasztalat: vannak utazó orchideáim, amik jönnek velem nyaraláskor, így a Vandák, idén még a Miltoniopsis, mivel kétnaponta spriccelem, és a betegem, amit minden nap spriccelek. Agyaggolyó Liaflor Liter, Kertészeti Agyaggolyó.


A kertészeti agyaggolyók kiemelten alkalmasak vízkultúrásnövénytermesztésre illetve számos egyéb. Distribution range of family Orchidaceae The Orchidaceae are a diverse and widespread family of flowering plants, with blooms that are often colourful and fragrant, commonly known as the orchid family. Along with the Asteraceae, they are one of the two largest families of flowering plants. Panel lakásban lakom, ezért néhány virágom csodákra képes.


Egy kis odafigyeléssel azonban évek óta újra és újra virágoznak. A kevésbé napos ablakban évente virágzik. A cserepes orchidea átültetése igazán nem nagy ördöngösség,.


A közvetett párásítás szintén az orchidea hasznára válik, ehhez nem kell mást tenni, mint a cserép alá, pl. OBI-ba,és vettem orchidea -földet. Nagyobb képért kattints a képre! Rendelhető mennyiség: db.


Először tudjuk meg az orchidea pontos nevét, nézzünk.

Most kezdtem el felfedezni a növények ültetéséhez használt agyaggolyókat, már korábban irodában is láttam, h ezzel vannak ültetve a növények, de nem különösebben foglalkoztam vele. Az agyaggolyókat hogyan és milyen növényekhez lehet használni? A Florimo orchideaföld jó minőségét a legkiválóbb alapanyagoknak köszönheti. Minőségi talaj az Orchidea , Anthurium, Broméliafélék számára.


Kertbe és cserepes növényekhez is felhasználható! Célja talajtakaró, vagyis dekorációs célokat is szolgál, de ezen kívül megakadályozza a gyomok kinövését, és a vízháztartásban is nagy szerepet játszik. Kérdésed túl rövi a magyarázatod hosszú. Mindig, amikor megöntözöm az orchideát, néhány percig hallok egy hangot. Elmeroggyant nem lehetek, mert nem csak én hallom.


A hangot leirni nehéz lenne. Tüzijáték kilövési hangjához hasonlit, egy ilyen sipoló hang. Az egyik mini- orchidea teljes gyökérzete elrohadt, se szára se levele, meg kellett válnom tőle. A másiknak szépek a levelei, egy kicsi levelet is hozott középen, viszont szintén rohadtnak tűnnek a gyökerei , a belső rétegben mintha látnék zöld gyökeret még, de nem akartam egyelőre megbolygatni. Javasolna átültetést?


Növények vásárlása és rendelése az OBI-nál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések