2017. február 28., kedd

Dörzs vakolat felhordása

A simító vakolat felhordása. Ha elkészült a híg alapanyag, a masszát egy serpenyővel. Kapart hatású vakolat felhordása. Fontos megemlíteni, hogy ezt az anyagtípust nem kell kaparni, mint a hagyományos, kapart vagy citlingelt kőporos vakolatokat.


Végső megjelenésében azonban megközelíti ezek hatását. Anyagösszetételében, színválasztékában, viselkedésében és műszaki tulajdonságaiban, felhordásában. A vakolás azonban itt még nem ér véget, hiszen a száradás után következik a befejező réteg, avagy a simító vakolat felhordása.


Ehhez ma már szintén vásárolhatunk jó minőségű zsákos anyagot, amit elegendő lesz csak vízzel bekeverni és felhordani. Lehetőleg várjon egy esőmentes hetet az alapfelület száradása és a színezővakolat felhordása között. A felhordás előtt órával használjon Jamix Primer Extra színazonos alapozót.


Kdo je to osmák degu? Norinka, terinka, šmudlík, mláďátka, piškůtek. Kemikál Toscana diszítő, színező vékonyvakolat - kolor. A dörzsölést még az anyag száradás előtt be kell fejezni és a szomszédos munkafelületeket tökéletesen össze kell dolgozni.


A hengervakolatot festőhengerrel két rétegben kell felhordani. Az első réteg felhordásakor a terméket kb. A második réteget hígítatlanul hordjuk fel. A nagyon nagy egyenetlensé­geket (cm-nél nagyobb mélye­déseket) a vakolat felhordása előtti napon egyenlítsük ki, hogy a vakolatnak egyenletesebb alapja legyen. A laikus építkező szakaszosan, a simítólappal is felhordhatja a va.


A jól kivitelezett simító vakolatot száradás után festhetjük, további felületképzés nélkül ( glettelés, csiszolás). A vakolat struktúrája az alkalmazott hengertípustól függ. Két fő csoportunk van kapart és dörzsölt.


Mi több azt is meg kell említeni, hogy bár a struktúrák árai között nincs különbség , a vastgabbhoz viszont. Vékonyvakolat felhordása : alapozás, kapart hatású vakolat felhordása. A felület mintázatát a dörzsölés iránya adja meg, amely lehet körkörös, egyenes, vízszintes.


Ennél kisebb nem elégséges! A régi vakolatot nem kell mindig az épület teljes magasságában leverni, csak a látható vízterhelés felett méterig. Ha a vakolat megfelelő minőségű, úgy a felületek azonos nedvszívó képességének elérésére a teljes felületre Renti szálerősítésű javítóhabarcs hordandó fel. Az így előkészített felületek.


Olcsó THERMOTEKKOLORSZILIKÁTDÖRZSVAKOLAT2mm25kg Nemesvakolatok, díszvakolatok árak. A díszítő vakolat felhordása során érintkezik egymással a glettvas és a gyantás lábazati vakolat. Ennek az anyagnak olyan erős kötőanyagai vannak, hogy képesek – hétköznapi nyelvre lefordítva – a glettvasból a rozsdát kioldani. Ezek azok az apró barnás foltok, melyeket igen gyakran látni a lábazatokon.


Van egy koros építész ismerősöm, aki mindig azt mondta, amikor erről beszéltünk, hogy Ő az idős mesterétől anno azt tanulta, hogy „sárnak sár a barátja”, azaz vályog falazatra nem való más, mint vályog vakolat. Az alap vakolat felhordása csak azért volt egy picit izgalmas, mert aki akkor dolgozott nekünk még. A színező felhordása történhet kézzel illetve gépi szórással is. Száradás tekintetében a vakolatvastagság minden egyes milliméterére nap száradási időt kell számolni. Minél nagyobb egy vakolat mésztartalma annál hosszabb ez az idő, ellenben a magasabb gipsztartalomnál a száradás gyorsabban megy végbe.


A felület alapozásánál javasolt hosszúszálú cérnahenger használata. A kiválasztott fedővakolatot ( dörzs , henger) előírt szerszámokkal hordjuk fel! Nem színezésre felhasznált felületeket (üveg, kerámia, fém, fa) le kell takarni, mert ezen felületeken a vakolat eltávolíthatatlan foltot hagyhat.


Munkavégzés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal lehetőleg meleg vízzel el kell mosni, mert a megszáradt anyag már csak erős oldószerekkel (pl. parkettalakk hígító) távolítható el. De milyen alkotókból is áll a kőporos vakolat és miként lehet az alapvakolatra felhordani? Nos, az ilyen vakolatok alapanyagát mész, mészhidrát vagy mészpép, cement, különféle szemcsenagyságú kőpor, és a bevonat színezésénél a hozzákevert porfesték alkotja. Ferenczi Attila, rönkházépítő Ferenczi Márta, adminisztrátor. Nagy Ervin, rönkházépítő Jánosy László, rönkházépítő Simó Géza, rönkházépítő.


A leggyakrabban hagyományosan kevert mész-cement vakolatokon, vagy perlites hőszigetelő alapvakolaton jelentkeznek, abban az esetben, ha nem várták meg az alapvakolat megfelelő száradását, nem tartották be a megfelelő technológia időket, az alapvakolat és a homlokzati fedő vakolat felhordása között. Ezért a vakolatban lévő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések