2016. december 22., csütörtök

Elmű szabványos mérőhely

Elmű területen előírás, hogy földkábeles mérőhely maximum egy méterrel kerülhet beljebb a telekhatártól. Amennyiben a szabványos mérőhelyek végleges. A fogyasztás mérőhelyek kialakítása regisztrált vállalkozói rendszerben történik.


Magyarországon az áramszolgáltatók szigorúak a mérőhely szabványosságát tekintve, különösképpen amikor napelemes rendszert telepítünk. Az ad-vesz mérőórát csak abban az esetben üzemeli be az EON, ELMŰ és NKM amennyiben a MÉRŐHELY SZABVÁNYOS. Azokat a sütik, amelyek nem feltétlenül szükségesek a weboldal működéséhez, és amelyeket kifejezetten a felhasználói személyes adatok gyűjtésére használnak elemzésben, hirdetéseken és más beágyazott tartalmakon keresztül, nem szükséges sütiknek hívják.

Fontos tudnivaló, hogy az ELMŰ előírása alapján csak az általa elfogadott, tipizált mérőóra szekrény szerelhető fel a villanyóra és a mérőhely egyéb berendezései számára. További hasznos információ, hogy a villanyóra áthelyezéssel egy időben a mérőhely szabványosítását is el kell végezni. A mérőhelyek kialakításakor a tipizált, tömeges esetekre vonatkozóan a szolgáltatók ajánlásokkal élnek, melyeket betartva nem szükséges egyedi eljárást kezdeményezni.


Ez azt jelenti, hogy részszámlát csak akkor készítünk, ha annak összege eléri a fent megadott limitet, függetlenül attól, hogy egy, vagy több hónapra vonatkozik-e a számla. A szabványos mérőhely kialakításán túl egyes plombabontással járó mérőhelyi munkák elvégzésére Társaságunk szolgáltatási területén csak az ELMŰ -ÉMÁSZ Társaságcsoport által ajánlott szerelők jogosultak. Nézze meg az Árukeresőn!


Az ajánlott szerelői rendszerről bővebb információ itt található. Mikor szabványos egy mérőhely ? Most sem jutottunk laikusok számára kielégítő válaszhoz.

Most egy kicsit beleássuk magunkat a szabványos mérőhely fogalmába. Remélem segíteni fog önöknek ez. Vagy akár fázisszám változást is.


Ez amperig nem tervköteles, de engedélyeztetni kell és szabványos (tipizált) mérőhely kialakítása szükséges. A szolgáltatás visszaállítása ezt követően nem visszakapcsolásnak, hanem új bekapcsolásnak minősül. Az érvényben lévő előírásoknak megfelelő szabványos mérőhely kialakításához ajánlott – regisztrált villanyszerelőre van szükség. Schäffer István ELMŰ -ÉMÁSZ regisztrált, ajánlott villanyszerelő vagyok.


Ajánlott szerelői minősítés alapján, plombabontási engedély birtokában vállalok mérőhely karbantartást, mérőhely felülvizsgálatot, mérőhelyi fővezeték cserét, mérőszekrény cserét szabványos , tipizált mérőszekrényre. Visszakapcsolás előtti felülvizsgálat. Meglévő mérőhely áthelyezése.


Ideiglenes mérőhely kialakítása építkezéshez. KIF FAM mérőhelyi feszültség alatti munkavégzés. Villanyoszlop állítás. Mérőhely szabványosítás. Mért és méretlen fővezeték cseréje.


ELMŰ ügyfélszolgálaton személyes ügyintézés. Regisztrált villanyszerelőként elkészítettem egy szabványos , kombinált fogyasztásmérő- helyet a Budapest, II. Szolgáltató kérheti a szabványos mérőhely kialakítását.


A mérőhely elkészítésekor a regisztrációs vizsgán tanultaknak megfelelően jártam el mind szakmai, műszaki, mind pedig etikai szempontból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések