2015. október 30., péntek

Friss füge kapható

A füge az eperfák családjába tartozik és leggyakrabban szárított formában kapható , mivel friss gyümölcsként gyorsan romlik. Az ősi görögöknél a termékenység szimbóluma volt a füge. Dionüszosz ünnepségeken a kosár füge mellett ott. Friss fügét használjunk a legjobb eredmények elérése érdekében,.


Tudta hogy a füge , amit gyümölcsként ismerünk, valójában a fügefa virága? Magyarországon friss füge inkább csak nyáron kapható.

A rómaiaknál a jó fajta friss füge drága luxuscikknek, a gyengébb minőség viszont. A friss füge (sok védett kertben terem ilyenkor) fantasztikusan finom, s viszonylag kevés recept ad ötletet a felhasználására. Ez a crostata igazán langyosan, frissen finom, mivel a tésztáját úgy kísérleteztem ki, hogy nincs benne sok zsiradék, a vonalaikra ügyelőknek is ideális. A miénknél melegebb éghajlaton rengeteg füge terem, és mindenütt a bőség és a termékenység jelképe. A Bibliában legtöbbször említett növények közt a hatodik a sorban, a gyümölcsök közül csak a szőlő előzi meg.


Hogy ki melyik fajtát kedveli, az a felhasználás módjától is függ. A vékony héjúak könnyen aszalhatóak, míg a vastagabb héjúak tovább elállnak. Elsősorban a lila színű füge terjedt.


Mivel az egészséges füge kálium-tartalma magas, segít csökkenteni az inzulint.

Fogyasszunk fügemagokat naponta, egy teáskanál mézzel keverve, hogy kordában tartsuk a diabéteszt. A gyümölcs levele egyébként szintén hatékony. Pedig a füge nem egy egzotikus gyümölcs, csak éppen nem ismerjük igazán. Füge sós karamellával Forrás: Táfelspicc Beszerzés és tárolás. Ahogyan Váncsa István írta, a legegyszerűbb, ha saját fügefával rendelkezünk (ez igaz a dióra is), hogy szezonban mindig hozzájussunk a friss fügéhez.


Ha zöl vagyis nem elég. Füge parmezánnal és balzsamecetes sziruppal. Mivel eredeti modenai balzsamecet nem minden háztartásban fordul elő, teljesen átlagos, minden boltban kapható balzsamecetet forraltam sűrűre és karamellás-savanykás ízűre, ami már magában is csodálatos lenne a fügén, de a sós sajttal egészen rendkívüli. A füge a Közel-Keleten őshonos és egyike a legelső termesztett gyümölcsöknek. Törökország, Görögország és Kalifornia látják el jelenleg a világot ezzel a csodálatos gyümölccsel.


A friss és a szárított füge is kifejezetten tápláló, magas cukortartalmú. Meleg éghajlatról származik, ezért keressük meg számára a kert legmelegebb, legvédettebb fekvését. Ilyenek a déli fekvésű házfalak, épületek védelme.


Free Shipping Available. Money Back Guarantee! A friss fügét nyár végétől ősz derekáig szüretelik, s csak rövid ideig kapható. Vásárlás előtt figyelmesen vizsgálja át: a gyümölcs legyen puha, de ne túlérett, ne legyenek rajta zúzódások vagy penészesedésre utaló jelek. Elkészítés: A cukorral, citromlével és annyi vízzel, ami ellepi a cukrot szirupot főzünk.


Amikor a cukor elolvadt, beletesszük a meghámozott és félbevágott fügéket és a citromszeleteket, sűrűsödésig főzzük, ez kb.

Kívül lila vagy vörösesbarna színű, maggal telt belseje vöröseslila árnyalatú, magjai sárgák. A fügéket a keleti országokban rácsokra helyezik, és a napon szárítják meg. Közben többször megfordítják, ezért lesz a füge lapos. Az orosz asztalokon a füge száraz vagy friss formában kapható. Friss gyümölcs csak a szezonban vásárolható meg, és a szárított verzióban a polcokon folyamatosan megtalálható.


Mielőtt eldönti, hogy el tudja-e fogadni ezt a finomságot, meg kell tudnia találni a termék kalóriatartalmát és a fehérjék, szénhidrátok és. Ma már mindenhol kapható friss füge , sőt kertjeinkben is megterem már. Kedvencem a lila, pedig valójában ízre teljesen egyforma mind a zöl mind a lilafüge.


Lehet, hogy egyszerűen csak tetszetősebb a sötétebb fajta. Süteményekbe, salátákba egyszerűen pazar, de grillezve az igazi szerintem. Az aszalt fügét szinte mindenki szereti, azt azonban már kevesebben tudják, hogy a füge a magyar kertekben is könnyen és egyszerűen nevelhető, így Ön akár saját fügefája terméséből is csemegézhet! A füge a talajra nem érzékeny, napsütéses, meleg fekvésű helyet kíván, így lesz nagy hozamú a termés! Több tízezer bevált Recept.


Diéta, fogyókúra, életmód tanácsok egy helyen! Minőség Friss csomagolt halak a Tesconál. Vásároljon üzleteinkben vagy online. Szállítás a hét minden napján.


Gyűjtse Clubcard pontjait vásárlásaival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések