2020. március 2., hétfő

Trópusi fafajok

Az általunk kínált termékek trópusi fából készült beltéri és kültéri burkolatok. Kültéri burkoltok: fa teraszburkolat, wpc kompozit teraszburkolat, falburkolat. A trópusi fafajok elterjedése. A fafeldolgozásban előforduló egzótákat élőhelyeik szerint három nagy földrajzi, területi csoportba sorolhatjuk: Távol-keleti (vagy délkelet-ázsiai) egzóták.


Malajzia, Indonézia, Mianmar (Burma), Thai­föl Kambodzsa, Laosz, Vietnam területein található trópusi fafajok.

Ezt megelőzően az afrikai fafajok alkalmazása volt számottevő, miután a karibi térség értékes keményfa erdőinek nagy része elpusztult az elmúlt évszázadok során. A délkelet-ázsiai őserdők nagyon gazdagok fafajokban. Ebből a trópusi fafajok mutatnak különösen nagy színgazdagságot, szinte csak a tiszta kék és az élénk zöld hiányzik a palettáról.


A Swietenia nemzetségbe tartozó fafajok Közép- és Dél-Amerika trópusi alsó örökzöld esőerdeiben, félörökzöld erdeiben, a montán esőerdők alsó magassági. A tűlevelű fafajok elterjedése. A fás szárú növényfajok közül mindössze kb.


A magas minőségű alapanyag választék és a technikai szárítás eredményeként a trópusi fa teraszburkolatok egyenes. Ezt kéregmálladék és a fán lakó rovarok által felhordott talajszemcsék egészítik ki.

Körülbelül annyi tápanyagot raktároznak így, mint amennyi a trópusi erdők sekély talajrétegében van, ezért egyes trópusi fafajok az ágaikon járulékosan fejlődő, ún. Ennek következtében a trópusi fák nem rendelkeznek évgyűrűkkel. Ezek helyett növekedési zónáik vannak, melyek az esős és a száraz évszakok váltakozását fejezik ki. A mérsékelt égövi fafajok évgyűrűihez hasonlóan, a növekedési zónák határai is lehetnek szabad. Ráadásul a trópusi fafajok között olyanokat is talál, amelyek különleges színeik.


E hatások alapját a trópusi és európai fafajták együttes alkalmazása adta. Pierre Golle műhelyének leltárában a fafajtákat színhatásuk alapján osztályozták:. Trópusi Fafajták és Kézműves Alapanyagok. Küldje el a cikket ismerősének.


Persze ezen a csoporton belül is számos fajtát különböztetünk meg (Teak, Bangkirai, Massaranduba, Ipe, stb.). A cumaru az egyik legtartósabb fafaj, amely Közép-Amerikában és Dél-Amerika északi részén található. Formatartó, kemény, nagyon kopásálló, ezért kül-és beltéri burkolat,. Ezeken a csapadékos és kevésbé csapadékos évszakváltozatnak megfelelően, ún.


A zebrano másképpen zingana egy trópusi fa jellegzetes csíkozással és feltűnő bordázattal. A világos, sötét és közepesen barna sávok a sugárirányú széleken egyenesen húzódnak, azonban a homlokzati oldalon és a felületeken hullámokat alkotnak. Sugár irányú szeleteléssel furnérok készítésére alkalmas.

Mivel a trópusokon a fák. A jatoba trópusi fafajok családjába tartozik. Színében megtalálható a barnás-vöröses, kicsit mahagónis színkavalkád.


Göcsök csak néhol fordulnak elő benne, szíjácsot pedig nem tartalmaz. Faipari, asztalosipari apróhirdetések: faipari gép, asztalosipari gép, faipari szerszám, kéziszerszám, faanyag, fűrészáru, alapanyag, bútor vasalat, ajtó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések