2018. december 13., csütörtök

Hogyan falazzunk téglával

Az alap sikerült, ahogy sikerült, túl vagyunk rajta. Ha nagyon girbegurba, sehol sem vízszintes, akkor az első sor téglával kijavíthatjuk a hibát. Ehhez érdemes kicsit gondolkozni, hogy hogyan tüntethetők el a problémák.


A legelterjettebb téglafajta amit az építkezések nagyrészén használnak a. A házban amit vettünk a belső falak mind 12cm és tégla falak.

Kisméretű téglával mellé kell falazni. Több ezer éves története során számtalanszor elhangzott, hogy a tégla idejét múlt építőanyag, a falazás pedig elavult építési technológia. A keresztkötés is hasonló, csak itt minden második futósor is eltolódik fél téglával az előzőhöz képest.


A bekötő kötés csupa kötőtéglákból áll, a függőleges hézagok pedig egy negyed téglával tolódnak el. A gyártási technológiából adódóan csak az egyik oldalt lehet síkra falazni. A tégla kisebb oldalát. Ebben a cikkemben kivesézzük, hogy hogyan is kell tégla falat rakni anélkül, hogy kőműves szakvégzettségünk lenne.


Akkor is érdemes elolvasni a cikket, ha nem mi készítenénk a falat, hanem kiadjuk a munkát egy kőműves csapatnak.

Ilyen esetben a falazást le tudjuk majd ellenőrizni az itt megszerzett tudásunkkal. A fugákat kitöltjük a lent látható fugázó pisztollyal. Fugázó anyagként a téglához zsákos vakoló anyagot használtunk. A zsákos anyag minőségének köszönhetően könnyen bedolgozható a pisztollyal, keverés során egy kicsit hígabbra készítettük az anyagot az előírtnál, hogy maradéktalanul ki tudjuk nyomni az eszközzel.


Mindezt kialakíthatjuk téglából, sőt használt téglából. Nem kell hozzá más csak néhány bontott tégla, sóder és jókedv. A kertlap tanácsa szerint először találd ki, hol szeretnéd építeni, merre menjen, milyen vonalvezetéssel.


A továbbiakban a falazás menetét foglyuk megvizsgálni. Első lépésként az alap felületét kell megvizsgálnunk, hogy az vízszintes legyen, illetve megfelelően sima felületű a bitumenes szigetelő lemez fogadására, mivel a kiálló kövek, kavicsok könnyen felsértik a bitumenes lemezt és így az elveszíti szigetelő képességét az átszakadt részen. Szeletelt téglával burkolták a konyhánkat, ami nagyon szép lett. Most vagyok csak nagy dilemma előtt, hogy mivel impregnáljam, hogy takarítható legyen (a főzőlapnál is ez van - most takargatom)?


Néztem impregnáló olajat, utána is jártam, de attól nagyon besötétül. Tudsz valami olyat ajánlani, amitől nem. Az egymás feletti rétegek felcserélt helyzetű futótégla- és kötőtégla sorokból készülnek oly módon, hogy a kötősor az egyik rétegben a fal külső, a másik rétegben a fal belső oldalára kerül. Az egymást követő rétegek állóhézagai egymáshoz képest negyed téglával eltolódnak.


Az építkezés egyik első döntése (természetesen a „hol?” után) a „miből?

A döntés jelentőségét nyilván nem kell hangsúlyozni, hiszen a fal alapvetően meghatározza egy épület minőségét és tulajdonságát. Majd ezt követően úgynevezett “fugázás könnyítő ” anyaggal bevonjuk. Erre tedd-hengert,vagy ecsetet, használjunk. A felületet egy rétegben kezeljük majd óra várakozási idő. Az ilyen szerkezetek nemcsak különböző esztétikai megjelenést, hanem megbízhatóságot és tartósságot is jelentenek.


Sok tulajdonos önállóan magas színvonalú és kopásálló téglával díszíti otthonait, és pénzt takarít meg a szakemberek szolgáltatásaival. Ha – főnél nagyobb embertömeget hívtunk el grill partira, akkor hamar szembesülhetünk a problémával, hogy kicsi a konyha és mindenki útban van. Lépésről lépésre, fotók segítségével megtanulhatja, hogyan építhet Ön is kerti csapot bontott téglából! Hogyan építsünk kerti csapot bontott téglából?


Itt most Wienerberger Porotherm, vagy a Leier gyár LeierPlan téglából készülő ház elméleti kivitelezését vesszük végig. Ytong téglával történő külső falazás esetén az alkalmazandó munkafolyamat, szinte teljes egészében megegyező, így aki ilyen szerkezettel építtetné a házát, számára is hasznos ez az írás. Salétromos a házam hogyan szigeteljem? Vettünk egy házat a családommal és belűről kb. A padlón homok réteg van amit le fogok betonozni.


A kérdésem az lenne, hogy ha simán lebetonozom (folia, beton hungarocel, beton) akkor a fal nem fogja felszívni a vizet a beton alól? Előtte kell az inyektáló. Ehhez képest szerintem sokadik szempont, hogy porotherm vagy ytong téglával falazzunk -e.


Szociális lakás gazdaságos megépítése és üzemeltetése – különösen a fűtés oldaláról – csak többlakásos házban valósítható meg, szóló családi házakkal ez nem fog menni. Itt fog megbukni az ócsai devizahiteles lakótelep is. Udvari wc-t hogyan kell barkácsolni?


Kerestem neten tervrajzokat, de sehol sem találtam, érzésre pedig inkább nem futnék neki, mert akkor olyanra sikeredik maj mint amit bele szokás pottyantani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések