2018. december 7., péntek

Csemperagasztó vastagsága

Fontos a csemperagasztó megkötési ideje Számolnia kell a ragasztók kötési idejével! A bekevert ragasztót (kivéve a gyorskötésűeket) 1-óráig tudjuk felhasználni a bekeveréstől számítva! A csempe ragasztó felvitelét követően kb.


Ezért ajánlott csak akkora. A nagyméretű burkolólapok fektetésénél a csemperagasztó kellő vastagsága végett válasszon megfelelő fogazott glettvasat, esetleg a burkolólap hátulját is. A burkolat ragasztása után optimális estben óra (20˚C-on, 2mm vastagságban ) múlva járható, fugázható. A flexibilis csemperagasztó által szennyezett.


Az alábbiakban összefoglaljuk a burkolási anyagok, és főleg a csemperagasztó legfőbb jellemzőit, hiszen a csempe, járólap ragasztási eljárása a ragasztó anyagok fejlődésével folyamatosan változik. A jó ragasztó anyag megválasztása az első és legfontosabb lépés: a megfelelő sebességgel, a megfelelő szilárdságúra. Fontos megfontolni a csempe ragasztó típusát is. A kompozíciók fő típusai: A cementkompozíciók - cement és homok száraz keverékei speciális adalékokkal és lágyítókkal.


Alternatívaként cement, mész és homok keverékek is. Ha a csemperagasztó nem túl híg, a csempék azonnal megtapadnak a helyükön a falon. Ha lefelé csúsznának, rövid időre tegyünk közbe fadarabot, míg a ragasztó “meghúz” mm-nél nagyobb fogazat estén a csempéket nem csak rányomjuk hanem meg is kopogtatjuk, hogy a ragasztó benyomódjon a csempe hátoldalának mintázatába.


Csemperagasztó anyagok. Előfordult már Önnel is, hogy lakásfelújítás, fürdőszoba felújítás után a drágán megvásárolt csempe, burkolólap vagy járólap elmozdult? Hogy kis idő elteltével megtöredezik és kihullik a fuga? Hiába fizettük ki a mesterembereknek a burkolás borsos árát, mégsem vagyunk megelégedve az. Ennek közvetlen következménye, hogy a burkolat hamar feljön, leesnek a csempék és járólapok, vagy üresen kopog a lap és szétrepedezik a fuga,.


Elengedett a csemperagasztó vagy rossz technikával végezték a burkolást? Online boltok, akciók egy helyen az Árukereső árösszehasonlító oldalon. Ha valóban stabil a jelenlegi beton, és „csak” megrepedezett a vasalás hiánya miatt, akkor rá lehet húzni egy másik betonréteget. A beton szükséges vastagsága azonban alapvetően a terheléstől függ. Fontolja meg, hogyan alkalmazza a megoldást a falra.


Egy szabványos falburkolat esetében a csemperagasztó vastagsága körülbelül 4-mm legyen. Annak érdekében, hogy megfelelően telepítse, először be kell igazítani a sarkokat, és ki kell simítani a fő egyenlőtlenséget a vakolattal. Ki választja ki a fugát? Van, aki a burkolóra bízza, de a szín kiválasztása az esztétikai, nem pedig szakmai kérdés. U alakú kalodát szögelnék egy nagyobb falapra, -vékony lécből, ami vékonyabb mint a csempe vastagsága.


Ebbe tolnám -ragasztóval felfelé- a csempét, aztán mehet a flexelés. Régen az építkezés során a helyszínen keverték meg a falazóhabarcsot, ügyelve a pontos adagolásra. Ma már a kész anyagok világában erre nincs szükség.


Milyen szempontokat kell figyelembe venni a csemperagasztó kiválasztásánál? Melyik esetben melyik ragasztó alkalmazható? Eltérő ragasztót kell-e alkalmazni padlófűtés esetén? Erős tapétaragasztó vagy csemperagasztó segítségével könnyedén, házilag is felrakható falra.


Megcsúnyult, töredezett csempe felújítása is lehetséges vele, de ekkor ragasztó spay használata szükséges. Festékboltokban beszerezhető. A fugák helyei sem fognak látszódni, az anyag vastagsága biztosítja ezt.


Az építőiparban a Baumit név egyet jelent a hozzáértéssel, a modern, magas minőségű termékekkel, dinamikus, innovatív vállalattal és jövőbe mutató marketing tevékenységgel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések