2018. december 13., csütörtök

Bébiételes üveg visszaváltás

Visszaváltható betétek üveg és műanyag csak az az üzlet árusíthatna amelyik vissza is. A bébiételes üvegek (és most már sajnos sok más üvegtermék) sem. Amit nem sikerült sem visszaváltani , sem otthon hasznosítani (pl Fehér és színes (zöl barna) italos, bébiételes , befőttes és lekváros üveg. Az meg nyilván már. Van, aki naponta, van, aki kétnaponta, van, aki csak különleges alkalmakkor fog hozzá, hogy házilag készítsen bébiételt a babájának, míg akadnak, akik az üveges finomságok mellett teszik le a voksukat.


Ki így, ki úgy oldja meg a hozzátáplálás kalandját.

Mit csináltok a bébiételes üvegekkel? Ezt miért nem lehet visszaváltani? Rossz érzés, hogy dobálom ki a szemetesbe az üvegeket. Néha elviszem a szelektívbe. Fedezd fel lenkelovaszbébiételes üveg nevű tábláját a Pinteresten.


További ötletek a következővel kapcsolatban: Befőttes üveg , Dekoráció és Dekorációk. Lehetőség szerint leragasztjuk a bébiételes üveg aljára, és a kanóc végét (mely égni fog, ha meggyújtjuk) rögzítjük az üveg tetejénél egy ruhacsipesszel. Ha a viasz teljesen elolvadt.


A gyertya meghitt hangulatot varázsol az otthonodba, a gyertyatartóval pedig személyre szabhatod a dekorációt.

A befőttes üveg jó választás, hiszen vastag fala elbírja a magas hőmérsékletet, könnyen elérhető és változatosan díszítheted. Félliteres üveg , két-, három- vagy hétdecis, boros, sörös, csatos és nem csatos. Számtalan sörös- és borosüveg van forgalomban Magyarországon, amivel nincs is baj addig, amíg nem próbáljuk visszaváltani. A rendszer követhetetlen, a forgalmazók önkéntes alapokon végzik a betétdíjas visszaváltást, az egyébként különösebb gond nélkül újra használható palackok. Gondoltam tök jó, ez a rengeteg étel sokáig elég lesz, aztán leesett, hogy üveggel még hétig se húzza, mert napi kettőt megeszik.


Butykos Rakéta – mini pálinkás üveg – PP18. Gyűjtőhely: visszaváltás , fehér üveggyűjtő konténer,. Miskolc, Búza téri piac, A kiürült befőttes üveget visszaváltják és levonják a következő adag méz árából. Egy italos üveg például tíz-tizenöt évig szolgálta a fogyasztót, miközben.


Idén arra gondoltam készítek magam néhány gyertyatartót, van pár bébiételes üveg sógornőméktől, amiknek a teteje nem zár jól és amúgy is rám fért már egy kis kreatívkodás, majd ezekbe teszek mécsest. Tisztítsuk meg az üvegeket a cimkétől, és annak ragasztójától: a ragasztót legjobban a benzines folttisztító oldja, de az acetonos körömlakk lemosó is megteszi. Karácsonyi szalvétából vágjuk ki a nekünk tetsző mintát, majd.


Bébiételes üveg , Sniccer vonalzó, szalvéta, dekupázs ragasztó, ecset, szalag. Dehogy dobták volna ki ezt a temérdek ép palackot szilveszter után. Betétdíj jó ideje nincs már több típusra, kidobott üveg annál több. Egy pezsgősüveg árából két kis szelet csokit is lehetett venni, az annyi, mint ma 2forint, ennyiért bárki visszavinné ma is az üvegeket” – írta a fotót beküldő olvasónk. Hóesést is szimulálhatunk, ha tű segítségével felfűzünk néhány hungarocell golyócskát különböző hosszúságúra vágott damil darabokra.


Majd a kész füzéreket ragasszuk rá celluxszal az üveg tetejére. Innentől fogva csak annyi a dolgunk, hogy rácsavarjuk a tetőt az üvegre.

A kormány által nemrég bejelentett pontos klímavédelmi akcióterv része, hogy lehetővé teszik az üveg - és műanyag palackok, valamint a fémdobozok visszaváltását. A Lokál most utánanézett, hogy melyek azok a kerületek, ahol nem található üveggyűjtő konténer. A visszaváltható üveg azért hatékonyabb megoldás, mert ha jól van beállítva a betétdíj összege, akkor a tapasztalatok szerint nagyon magas visszagyűjtési arány érhető el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések