2018. november 7., szerda

Só liszt gyurma díszek

Idén úgy határoztunk, hogy piros-arany-barna színbe öltöztetjük a fát. Bár a só-liszt gyurma magától is kiszárad néhány napon belül, az elkészült remekműveket ki is süthetjük. Melegítsük elő a sütőt 1fokra, majd süssük a gyurmát körülbelül percig, ezután 1fokon két órát szárítsuk is a formákat.


Ha igazán a tökéletességre törekszünk, néhány réteg lakkal csillogó és. E-book különböző só-liszt gyurma figurák elkészítésének részletes, fényképekkel illusztrált leírásaival. A kicsik imádnak gyurmázni, ám nemcsak a hagyományos gyurma vagy a só-liszt gyurma jöhet szóba, hanem a szódabikarbóna gyurma is, mely - hasonlóan a só-liszt gyurmához - levegőn szára ám sokkal szebb, fehérebb, egyenletesebb lesz a készített tárgy, mint amit abból csinálhattok.

Mancs őrjárat tagjai ebben a részben, só liszt gyurmából karácsonyi díszeket készítenek a karácsonyfára. Iratkozz fel a csatornára! A só-liszt gyurmából készült díszek egy kicsit visszarepíthetnek a gyerekkorodba, és még szépet is alkothatsz a lakásba. A só-liszt gyurmához szükséged lesz: dkg lisztre, dkg apró szemű sóra, 1ml vízre, és 1-evőkanál olajra.


Ezeket csak gyúrd össze, és kész is a gyurmaalap, amit aztán a szíved szerint. Ajándékötletek só-liszt gyurmából. Hozzászólások (0) Ha rossz az idő, előkerül a gyurma, játszhatunk a gyerekekkel, közben, kissé “megdézsmálva” a gyerekek készletét, mi is alkothatu.


Az elkészített díszek levegőn is megszáradnak néhány nap alatt, ha forgatjuk őket, de én legtöbbször sütőben szárítom őket. Ahhoz, hogy a kész díszek szépek maradjanak, nem szabad túl vékonyra nyújtani, de túl vastagra sem és szárítás, “sütés” során forgatni kell!

További ötletek a következővel kapcsolatban: Gyurma, Ötletek és Fondant útmutatók. Nem csak gyerekeknek! Igazi családi program, melyet felnőtt és gyermek egyaránt élvezhet. Só-liszt gyurma díszek újratöltve! Tömény karácsonyi hangulat, amit teljes egészében belegyúrhatunk a díszekbe.


A só - liszt gyurma készítése ünne. Rengeteg gyurmázással és formázással kapcsolatos kreatív ötlet egy helyen, elkészítési útmutatókkal! Levegőn száradó gyurma ötletek, süthető gyurma ötletek ( fimo ), gyurma figurák, gyurmás videók mindenféle témakörben, só - liszt gyurma ötletek gyerekeknek, tortadíszítés házilag: tortadekorációk, házi készítésű gyurma receptek. Só - liszt gyurma Karácsonyfa díszek Nem vagyok híve annak, hogy minden gyerek külön-külön ajándékozzon az óvó- és dadus néniknek az óvodában. Szerintem ennek úgy lenne értelme, ha a csoport összefogna, és közösen venne ajándékot.


Karácsonyi díszek só - liszt gyurmából Gyerekkorom óta nem készítettem só - liszt gyurmát, épp itt volt az ideje. Még nem döntöttem el, hogy spárgára vagy szalagra fűzöm-e fel őket, illetve hogy az ajándékok csomagolását vagy a karácsonyfát díszítem-e velük, minden estre igazán beléjük szerettem, még ha néhol meg is remegett a kezem. Sokoldalúan felhasználható, és mindenki észre fogja venni, hogy nem egy szokványos só - liszt - gyurma.


Hidd el, semmi köze hozzá! A díszek elkészítése annak köszönhető, hogy nekünk pár éve hófehér karácsonyfánk van, viszont a díszek beszerzése hosszú évek munkája volt. A fentiket összegyúrjuk és kész is a gyurmánk.


Egyik előnye a só - liszt gyurmának, hogy a belőle készült tárgyak megörökíthetőek. Ha kisebb tárgyak készülnek, mint például karácsonyi díszek , akkor egyszerűen hagyjuk kiszáradni, a fűtőtestre helyezve.

A gyurmázás és a só liszt gyurma állandó napirenden van nálunk. Az adventi készülődés keretében készültek ezek a karácsonyfa díszek , de valami miatt nem kerültek fel a blogra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések