2018. november 30., péntek

Gömb szivarfa növekedése

Gömb szivarfa jó tűrőképességű, sorfának, parkfának, díszkerti fának kiváló. A fa magassága a korona növekedésével 5-méter, de erős. Magyarországon, ha nem is gyakran ültetett, de kedvelt díszfa a déli, vagy közönséges szivarfa. Különös rejtély, hogy miért éppen ez a faj. A gömbfák 8-m-es törzsmagasságban oltott díszfák, melyek különlegesen szép formájú lombhullató növények.


Magasságuk 5-m, így ideális kisebb kertekbe, parkokba, illetve villanyvezetékek alá, ahol a magasabb fák gondot jelenthetnek.

Unsubscribe from Megyeri Szabolcs kertész? Fehér virágai májustól, nyár közepéig díszítenek, ezekből fejlődnek ki később a szivarra emlékeztető hosszú termések. Ez a változat nem virágzik, ugyanakkor törpe.


Kapcsolódó fórumok: szivarfa betegségei paraffinolaj székrekedés gömb szivarfa ár gömbszivarfa ültetése paraffinolaj székrekedésre szivarfa növekedése gömb szivarfa oltása szivarfa ültetése gömb szivarfa rendelés. Kezdetben szabályos gömb formát nevel, majd idővel egyre laposabb, de szabályosan szétterülő ernyőszerű koronát fejleszt. Metszeni nem szükséges. Származása, története, történelme Franciaországból származó fajta.


Hajtásrendszere Gyors növekedésű, nyírás nélkül fejleszt lapított gömb , később ernyőszerűvé tere.

Szaporítani oltással, magról, és félfás dugvánnyal is lehet. A gömb szivarfa oltványok szállítására kérje ajánlatunkat! Szivarfa gömb alakú változata, magas törzsre oltva. Levelei nagyok tojásdadok. Villany vezetékek alá is ültethető.


Fehér lila ,sárga foltos virágai június-július -ban nyílnak. Csatolok fotókat is a beteg ágról. A Gömbjuhar a világ talán legnépszerűbb gömb koronájú díszfája.


Koronájának neveléséhez nem igényel metszést, kezdetben szabályos, majd valamivel laposabb, gömb koronát nevel. Tömött, sűrű ágrendszerű, gömb formájú koronájának átmérője idősebb korában elérheti a 3-métert. Lassú, vagy közepes. A lombos díszfák nagyra növő, árnyékot adó, lombhullató díszfák.


Erőteljes növekedés jellemzi őket, végleges méretük elérheti a m-t is. Feltűnően szép harang alakú fehér, sárga lilás foltos virágai május - júniusban nagy, sokvirágú, felálló bugákban nyílnak. Kertészetemben a szivarfa alacsonyabb „Nana” változata is kapható, mely alacsony termetével, nyírás nélkül is szabályos gömb alakú koronájával a legszűkebb utcafronti zöld sávban, vagy az aprócska előkertekben is elfér, miközben az alapfaj kedvező tulajdonságait kivétel nélkül birtokolja! Légvezetékek alá tökéletes választás. A városi levegőt is elviseli.


Talán az egyik legkedveltebb gömb jellegű parkfa!

A Horváth kertészet gömb szivarfái kertjét elegánssá teszik. Catalpa bignonioides ‘Nana’ gömbkoronájú szivarfa Az oltás magasságától függően 3-méter magasra, 3-méter szélesre közepes intenzitással megnövő díszfa. Sűrű hajtásrendszerű, lapított gömb koronaformájú.


Matt zöld színű levelei szív alakúak, ősszel sárgára színeződnek. Virága és termése nem fejlődik. Többféle méretben és árakban.


Kis termetű (6-m) lapított gömb koronájú, magas törzsre oltott fa. A magaskőris sárga kérgű változata Franciaországból származik. Mind a kérge, mind a. Lombkoronája keskeny gömb. A gömbakác (Robinia pseudoacacia ‘Umbraculifera’) kb. Koronája nem túl terebélyes, emiatt, gyakran ültetik városokban vezetékek alá, annál is inkább, mert jó várostűrő képességgel rendelkezik.


A felhasználó böngészési állapotát rögzíti az oldalbetöltések között. A sütinek lejárati ideje nincs, de a szerver oldalon a tárolt adatokat az utolsó oldalbetöltődéstől számított körülbelül perc után töröljük. A csíkos nevet a kérgén levő szembetűnő fehér hosszúkás csíkokról kapta, melyek kifejlett korában pirosas barna színárnyalattal büszkélkedhetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések