2016. október 25., kedd

Perlit felhasználása

Free Shipping Available. Money Back Guarantee! Lowest Prices on Top Items. Whether You Shop or Sell. Bay Is Here For You!

We Make Returns Easy. A perlit viszonylag magas víztartalmú, speciális riolit- vagy dácitváltozat, természetes körülmények között is előforduló vulkanikus üveg kőzet. A kiömlési kőzetek, savanyú (felzikus) alcsoportjába tartozik. Természetes perlit.


A perlit kőzetszíne az áttetsző világosszürkétől az üveges feketéig változik, duzzasztás után hófehér, esetleg szürke-fehér lehet. Az építőipari perlit egyik jó tulajdonsága, hogy nem tűzveszélyes. Hazánkban a perlit ipari felhasználása a XV.

A tengervízben a forró, izzó láva gyorsan lehűlt. Közvetlenül nem burkolható, nem. Felhasználás : Hőszigetelő, lejtést adó rétegként száraz környezetbe. A perlit a Zempléni-hegységben bányászott vulkanikus kőzet, amelynek őrleményét korábban csak az építőipar használta könnyűbeton és szigetelőelemek gyártására.


A kertészek a megőrölt, majd duzzasztott (expandált) perlitszemcséket a talajba (főleg cserepes virágok talajába) keverik. As mentioned earlier, perlite offers a lot of benefits to your garden. The most important one is drainage. The world reserves of perlite are estimated at 7million tonnes. Perlite is a non-renewable resource.


KERTÉSZETI PERLIT Kiváló talajszerkezet javító, víz- és tápanyagmegtartó termesztő közeg A duzzasztott kertészeti perlit vulkanikus perlit kőzetből magas hőmérsékleten hőkezelt, csíramentes, semleges pH értékű, könnyű fajsúlyú anyag. A perlit kiválóan alkalmas száraz felületen kifolyt olajszennyezés felitatására, mivel magába szívja az olajos szennyeződéseket is, mint a vizet. Ez a perlit kerül az Olaszliszkán működő ásványfeldolgozó és duzzasztó üzemünkbe,. Megosztom Önnel néhány perlites képemet.


A főleg ipari célra előállított, duzzasztott ( expendált ) perlit a dísznövény kertészetben is felhasznált anyag. Laza, levegős talaj t igénylő trópusi növények földkeverék ében és szaporítás ukhoz, például folyami homokkal keverve, vagy tápoldat os növényneveléshez is használják.

Kertészeti perlit 1lit. A kertészeti perlit a talajjal általában 25-5-térfogat-százalékos arányban keverve szaporító és nevelő közegként használható fel. Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!


A Miskolci Egyetem Közleménye A sorom. A magyar perlit éve és jövője a környezetvédelem és a klímaváltozás. Alkalmazási terület: hőszigetelő, lejtést adó rétegként száraz környezetbe. Az említett tulajdonságok alapján a duzzasztott perlit felhasználása , hasznosítása. Nyírteleki üzemében állítanak elő.


Duzzasztott perlit. A vulkanikus perlitkőzetet felaprózzák, és rövid időre 1. C feletti hőnek teszik ki. Eredete miatt a duzzasztott perlit enyhén radioaktív lehet. Az anyag szemcsés, térfogata a többszörösére növekszedik a felfújódás hatására.


Az utóbbi harminc évben a zeolitok hazai felhasználása és kutatása mind nagyobb szerepet játszik az ország gazdasági életében. A hazai természetes zeolitok területén kiemelkedő munkát végzett és végez dr. Mátyás Ernő geológus. A talaj könnyebbé tételére használják (alacsony a fajsúlya, mert sok kapilláris, és nem kapilláris pórust tartalmaz).


Ezen kívül a talajnedvesség szabályozására, és az ásványi műtrágyák hatásának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések