2016. szeptember 26., hétfő

Gipszkarton fal építése fából

BAUHAUS Online-Videoworkshop Informatív, szakszerű és kompetens. Videoworkshopunk segítségével perc alatt hasznos információkra tehet szert, amelyek megkönnyítik munkáját a ház. Gipszkarton válaszfal. Léc vagy fém profil?


Mi a hátránya a lécváznak azon kívül, hogy lassabb vele a munka?

Ha ez utóbbit duplán veszem az is 3Ft méterenként. Olcsóbb és szerintem jóval masszívabb szerkezet is. Miért használják mégis legtöbben a fém profilokat? A válaszfal építése nem azt jelenti, hogy fáradságos munka árán sorról sorra kell raknia a téglákat, hogy utána falazhasson. A szárazépítés módszerének köszönhetően egészen egyszerűen két helyiséget csinálhat egyből.


A munka időtartama a fal méretétől függően változhat. A válaszfalak fémváza U alakú vízszintes csatlakozóprofilokból és C alakú függőleges állvány-profilokból áll. Helyezzük el a Rigips gipszkarton lapot, majd rögzítsük a CW profilokhoz.

Ezután a többi CW profil behelyezése után a merőleges fal egyik oldalát is fedjük be gipszkarton lappal. Posts about gipszkarton fal építése written by bondorszabolcs. Ha téglafal építésére gondol, akkor könnyen sehogy. Ha új házat építünk, vagy régiben lakunk, és szűkös lett a tér. L alakú, 1-rétegű gipszkarton fal építése , szigetelés nélkül.


Sokan kedvelik az Obiban, Praktikerben, Bauhausban megvásárolható gipszkartont. A leendő fal felületének nagyságától függően vízszintesen beépített hevederlécekkel is célszerű. Függőleges profilok szerelése. A vízszintes UW profilok közé függőleges CW (bizonyos esetekben UA) profilokat helyezünk el.


A CW profilok hosszát úgy kell megválasztani, hogy amikor a CW profilt belehelyezzük az alsó UW profilba, a CW profil felső vége min. A tűznek legalább percig ellenálló elválasztó elemek jele EI30. A tűzálló EIjelű szerkezetek a tűznek 90. Ebben az esetben a polc készült két lap, és ha a termék meghaladja a hossza a mérő lehet még használni egy rétegelt lemez vagy fából készült betétet.


Nincs száradási idő, és nincs várakozás. Arra figyeljen, hogy a két lap közé a megfelelő hangszigetelés érdekében tegye be az üveggyapot vagy. Egy megvásárolni kívánt ház szigetelésével kapcsolatosan szeretnék kérdezni.


A fal kívülről 5cm-es EPS-el van szigetelve.

A belső burkolat szerelt gipszkarton , a fal nincs vakolva. Többrétegű fal esetében: Abban tér el az egyrétegű fal építésétől, hogy egymás mellett két vázszerkezetet helyezünk el, melyek között kb. Az esetek döntő többségében a két vázszerkezet közé nem, csak külső oldalukra kerül gipszkarton borítás.


Ez azért még nem olyan nagy segítség, ha hozzá szeretne látni a válaszfal építésének. Egy kicsit bővebben szeretné megtudni, hogyan tud gipszkartonból válaszfalat építeni? Otthonuk elrendezése kedvére való a család apraja-nagyjának?


Mindenkinek éppen megfelelő. A téglát nem kell becipelni. A tartófalra felszereli a gipszkarton profilokat, és a profilokra felcsavarozza a gipszkarton táblákat.


A gipszkarton lapok sokkal könnyebbek, mint a tégla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések