2016. szeptember 29., csütörtök

Aljzatbeton készítés lépései

Az aljzat tulajdonképpen szilár sík padlóréteg, amelyen közvetle­nül is lehet járni, de padlólapok vagy szőnyegpadló alapja is lehet. A következőkben egy betonaljzat készítését mutatjuk be. Segítség az otthoni munkálatokhoz. Hogyan készítsünk megfelelő minőségű aljzatbetont.


Nálunk ez az aljzatbeton technológia nem drágább, mint a hagyományos talicskás módszer.

A jó szakemberek által készített aljzatbetonra, nem kell utólagos munkálatokat fordítani burkolás előtt, ez nagy mennyiségű pénz megtakarítás a megrendelő részére. Budapest és vonzáskörzetében családi házak építését és lakásfelújításokat vállalunk, k. Amikor építkezésre adtam a fejem, lövésem nem volt, hogy mi fog történni. Milyen lépések követik egymást, mikor melyik szakira lesz szükségem, egyáltalán, hogyan épül fel egy épület. Most, hogy lassan egy éve épül a ház a magam korlátolt módján már látom, hogy hogyan is működnek a dolgok.


KEVERÉK KÉSZÍTÉS TÉTEL TARTALMA l tevékenység sorszáma l tevékenység pontos megnevezése l mûszaki paraméterek (termék tulajdonság) l tevékenység mûvelei tartalma l felhasznált anyagok, alkotórészenként igénye - m(egységre vetítve - m3)-fõ anyag (cement, kavics, víz)-segédanyag (adalékok) - emberi erõforrás. Házépítés lépései , alapozás: Ha nem épül pince.

Ha magunk keverjük, tehetünk bele adalékokat,. Az innen beszerezhető C-10-es Földnedves beton valószínűen olcsóbb lesz, mint a helyszínen kevert beton, és a minősége is. Minden kapun olvasható az építtető gazda, felesége, esetleg „fija” neve és a készítés dátuma. Isten hozott, ha mész, Isten legyen veled!


A higiéniára nem csak az otthonunk takarításánál kell figyelnünk, hanem az ételkészítésnél is, vannak itt is fontos szabályok, amelyeket be kell tartanunk ahooz, hogy a kedvenc, finoman elkészített ételek ne. Vakolás legyen előbb, vagy az aljzatbeton ? Mire jó a diletációs falszegély? Hőmérséklet függő-e a kivitelezés? Mikor lehet rámenni a kész esztrich betonra? Mikor burkolható az aljzatbeton felülete?


Mennyi az esztrich beton kötési ideje? Kell-e utókezelni az aljzatbetont? Egy-két szintes épületekhez ritkán ké­szülnek külön-külön alapozási tervek, az alapozást az engedélyezési terv alap­rajza és metszete szerint készítik. Ebben a lépésben alakítjuk ki otthonunk védelmét a talajfelőli vizesedéssel szemben.


Ezt bitumenes vízszigetelő réteg elhelyezésével valósítjuk meg.

Helyére kerül a lábazati vízszigetelés is, amely összeköttetésben lesz az aljzatbeton szigetelésével. Több mint éves tapasztalattal rendelkezünk az estrich betonozás és aljatbeton készítés területén. Mert a referenciáink a legjobbak a piacon! Mert gyors, pontos precíz munkát végzünk! Sokszor felmerül az a megrendelői kérés, hogy készítsünk egy egyszerűbb alapot, hiszen ez csak egy könnyűszerkezetes családi ház és nincs akkora tömege.


Az aljzatbetonba 6mm-es vashálót helyeztünk, melyeket cm-es átfedéssel készítettünk el. A kö­zönséges portlandcement színe szürke, de más színben és fehérben is kapható. A beton cement, homok és kavics vagy kőzúza-lék meghatározott arányú vizes keveréke. Ha az aljzatbeton alatti szigetelésről beszélünk akkor hangsúlyoznunk kell, hogy, elsősorban EPS 1minőségű lépésálló polisztirolt javasolnak a szakemberek, köztük mi is, amely a lakótér belső melegét nem engedi az aljzat felé kijutni, és az aljzat felől érkező talaj menti hideget nem engedi át a belső lakóterek felé.


A lényeg tehát, hogy ha jó hőszigetelést akarsz akkor arra külön kell egy aljzatbeton , ami megfelelő aljzat lesz a burkolathoz. A szigetelés aljzata új építés esetén az épület teljes területén felületfolytonosan végigmegy, felfekszik a lábazati falakra is. A vasalatnak elsősorban itt, és a válaszfalak alatt van szerepe. Aljzatbeton készítéséhez kérek segítséget.


Beszámoló készítés lépései. A fenti felsorolásból hiányzik a szivárgóréteg, amelyet a csapadékvíz-szigetelés és az aljzatbeton közé kell helyezni, az átszivárgó víz elvezetésére. Ez az, amit igen sokan elrontottak, sőt még ma is elrontanak.


Nélküle a burkolat alatti pangó víz miatt a beton hamar szétfagy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések