2016. szeptember 8., csütörtök

Falazás folyamata

Talán mindenki kipróbálta már a falazást, legalábbis Legó kockákból! Először is falazás ! Hát azért, mert egy kezdő házépítő a házából a falakat látja, az van a szeme előtt. Falazás , mert mindenki állandóan falazni akar. Az alapozás részben leírtuk a fal alatti kezdő –magasság beállító- sor kialakítását. Erről indítottuk az első sor Bauland Premium elemet.


Egyszerre 2-sort raktunk ki, azután kézi betonozással feltöltöttük betonnal a felső sor közepéig. Ennek a módszernek az előnye, hogy a beton kézzel csömöszölve. Kivitelezés folyamata. Alap kiásása, fogadószint készítés. Napjainkban a vályognak reneszánsza van a tehetősebb rétegek körében is – míg korábban kifejezetten a szegénység jele volt.


Nemcsak a parasztromantika felerősödése, de az energiatudatosság miatt is fontossá vált a vályogépítészet. Következő mozzanatként szakembereink az építőelemeket a beépítési helyükhöz közel helyezik el. Elsőként a sarok építőelemek foglalják el helyeiket, majd a közbenső falazatok. Első fázisban csupán méterig építik meg a falat, ezt követően a belső állványzat következik.


A továbbiakban a falazás menetét foglyuk megvizsgálni. Első lépésként az alap felületét kell megvizsgálnunk, hogy az vízszintes legyen, illetve megfelelően sima felületű a bitumenes szigetelő lemez fogadására, mivel a kiálló kövek, kavicsok könnyen felsértik a bitumenes lemezt és így az elveszíti szigetelő képességét az átszakadt részen. Szépen összegyűjtött sorren csak kisebb kiegészítést tennék: A sorrendet a változó technológiák időnként átrendezik. Manapság a jobb minőségű belső nyílászárók sokszor akár a festés után kerülnek beépítésre, a homlokzatiakat pedig a belső vakolás után helyezik elé, csak a kávát kell utána kivakolni.


Ugyanis alkalmazásuk és kezelési technikájuk némiképp eltérhet egymástól, más-más követelmények merülhetnek fel velük kapcsolatban. Az építkezés folyamata lépésről lépésre. Egy építkezés nehéz és összetett folyamat, komoly munkaszervezési és tervezési előkészületet igényel. Ezt még egy laikus is tudja. De bármillyen bonyolult is az épület, az alapvető munkafázisok, azok egymáshoz viszonyított sorrendje mindig ugyanaz, és a feladatok ismeretével a technológiákhoz szükséges időmennyiség.


Maga a falazás folyamata nem tér el jelentősen a kerámia falazóelemeknél már bemutatott falazási műveletektől. Néhány, az alapanyag tulajdonságaiból adódó technológiai szabályt betartva a pórusbeton falazóelemekkel történő falazás sok tekintetben egyszerűbb és gazdaságosabb, mint más elemek esetében. Megvan az alap, kezdhetünk falazni! Napról napra hatalmas a változás, szinte szárnyakat kapunk és gondolatban már be is költözünk.


Vállalok rövid határidővel szakszerű kádcserét. Legyen szó egyenes kádról,akril vagy öntvény kádról. Az általunk vállalt lakó-télikert kivitelezéséhez, amely egész évben a ház szerves részét képezi, gyakran elengedhetetlen normál építőipari szakmunkák elvégzése, mint pl. Ezen munkálatokat Ön is bebiztosíthatja, viszont akár.


Dupla dongaboltozatos kemence építése kisméretű bontott téglából. A falazás elkészülte után történik meg a villany- és vízvezetékek bekötése, áthelyezése, a konnektorok, dugaljzatok, fali és mennyezeti lámpák helyének kijelölése. Ha a lakásfelújítás magában foglalja a nyílászárók cseréjét is - panellakások, társasházak felújítása esetén ez nagyon ajánlott -, arra a következő szakaszban kerülhet sor.


A ház vázának, ácsolatának, ajtószerkezetének természetesen falazás előtt fából már el kell készülnie, s a megfelelő helyre be kell helyezni. Nézzük most meg a folyamatot képekben ! Jól látható , hogy a fűrészpor kitölti a teret, s kivállő szigetelőanyagként viselkedik. A cementgyártás folyamata A cement az építőipar egyik legfontosabb alapanyaga, melyet annak minden területén nagy mennyiségben használnak fel, legyen szó házak, utak vagy akár a metró építéséről. Házépítés folyamata 0. Fontos tudni, hogy már az álmodozási szakaszban is legalább -kal több anyagi forrással kell rendelkeznünk, mint amekkora négyzetméterenkénti árat hallunk a tervezőktől és kivitelezőktől egy új építésű családi ház bekerülési értékével kapcsolatban. Ami még a legnagyobb álmatlanságot okozz az a donga falazó anyaga:)) Kaptam nagyon régi vályog téglákat törekes tuti anyag.


Abból áztattam le és próbára vízbe mártottam a téglákat utána össze ragasztottam vele,perc múlva fel emeltem és nagyon erősen tartott a massza. Néhány – az alapanyag tulajdonságaiból következő – technológiai szabályt betartva az YTONG elemekkel való építés sok tekintetben egyszerűbb és gazdaságosabb. Hogy a falazás után pontosan milyen munkafolyamat következik, azt minden esetben az határozza meg, hogy milyen megjelenést szeretnénk biztosítani az építménynek. Ha a bontott téglából épült falat vakolni szeretnénk, akkor száradás után rögtön megkezdhetjük a folyamatot, amennyiben viszont meghagynánk.


Nettó anyag nélküli árak listája: Válaszfal 25x6.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések