2019. szeptember 19., csütörtök

Piskótalap

Piskótalap

A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével. Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább. Torta sütéshez készülődve találtam erre a receptre. A hozzászólások kedvezőek voltak, ezért úgy döntöttem a tortalapokat ebből a tésztából sütöm.


Piskótalap

Terveim szerint lapot kellett volna sütni, majd azokat félbevágni. Piskótalap alapanyaggal készíthető ételek receptjei, beszerzési és tárolási javaslatok. A kanalas verziót valamelyik (?) nagyokos receptkönyvből írtam ki, én nem alkalmazom sosem. Először a habot verem fel, lassan bele a cukrot, egyenként a sárgákat hozzá, végül a kis sütőporral elszitált lisztet. A piskótalap masszát öntsük a tepsibe.


TIPP: Miután megsült a piskótalap , nedves konyharuhával takarjuk le, míg kihűl. Receptek Lajos Mari konyhájából - Alaprecept − Piskótalap. Szedjük szét a tojásokat.


Kezdjük el a fehérjét felverni egy pici sóval, majd mikor kezd habosodni, adjunk hozzá evőkanál cukrot és verjük kemény habbá. Nekem sem sikerült soha jól a piskótám, de egyszer a nővérem felvilágosított, hogy mindig szitáljam át a lisztet, és porcukrot használjak ( azt is szitálva). Ez a klasszikus, egyszerű piskóta receptje. Szinte elronthatatlan! Készíthetünk belőle lapokat tortákhoz, süteményekhez.


Puha, könnyű, és finom. Egy vastagabb lap tojásból jön ki. Válaszd ketté a tojásokat. Majd dolgozd hozzá az átszitált lisztet és a keményítőt.


Piskótalap

Sok rossz, csomagolt, előregyártott áru van a boltokban, de az egyik legborzalmasabb mind közül a piskótalap. Ennél tovább ne nagyon süssük a kávés piskótalapot, mert a tészta kiszárad és nem lehet majd feltekerni a piskótatekercshez. Megmutatjuk, mennyivel egyszerűbb otthon összedobni egy gyors piskótát. A következő piskóta recept egy olyan alaprecept, amely felhasználható torta alapként, de akár piskótatekercs készítéséhez is.


Mennyei Csokis piskóta recept! A tökéletes torta alapja a tökéletes piskóta! A diós piskóta sok féle krémmel megkenhető, így nagyon szeretjük. Mámorító íze van és mindig jól sikerül! A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel!


Piskótalap

Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel. Fontos, hogy ne hidegen kerüljenek a tésztába. A tojásokat vedd ki a sütés megkezdése előtt legalább fél órával a hűtőből.


Ha szobahőmérsékletűek, válaszd őket ketté, és tedd külön edénybe. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáit, majd kis adagokban a maradék citromlével elkevert vizet, végül óvatosan hozzáadjuk a sütőporral, dióval és citromhéjjal elkevert lisztet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések