2019. január 17., csütörtök

Két üveg között párásodik

A hőszigetelő üveg két rétege közötti párásodásának oka lehet a nem. Tárolt változat A háznak általában az ablaküveg a leghidegebb felülete, így a pára is ott csapódik le. Ha a párásodás a két üveg rétege között jelentkezik, akkor a párás üveg. A két ablak üvege között pára jelent meg.


Na ez már viszont nagy baj.

Ez azt mutatja, az üvegünk cserére szorul. Abban is biztosak lehetünk, ha nedvesség van az üveg között , akkor tuti nincs benne a hőszigetelésért felelős argongáz. A két üveg között a távtartó különböző vastagságú lehet. A távtartó belsejében páraelszívó található, melynek funkciója, hogy semlegesítse az esetleges párásodást a két üveg közötti térben.


Igaz,hogy már éves az épület,így az ablakok is,de az előző tulaj elmondása szerint tizenx éve is problémát jelentett ez nekik is. Két üveg közötti párásodás megszüntetése? Tehát dupla üveges az ablak,amit csavarhúzóval viszonylag egyszerűen szét lehet csavarozni a takarításhoz.

Műanyag ablak, duplarétegű üveggel, párásodik a két üveg között. Tudom valahogy én otthon javitani? Esetleg körbeszilózni kint, vagy leragasztani valamivel az ablak keretet, hogy ne menjen bele a nedvesség? Nem párásodik azonban az ablak, ha meleg az üveg.


Minthogy menet közben a légáram miatt hül, csak fűtéssel lehet segíteni. Ma már a legtöbb kocsiban melegített levegőt fújnak a szélvédőre, és ezzel tartják az üveglap felületét olyan melegen, hogy nem telítődhet a vele érintkező levegőréteg a kocsi belsejében. A hideg üveg felületen lecsapódik a pára. Ennek megoldása lehet a résszigetelés javítása egy egyszerű réstömítő csíkkal, vagy egy sokkal korszerűbb gumitömítéssel, amik a mai általunk forgalmazott műanyag ablakoknál megtalálhatóak.


A belső üvegfelület lehet hideg azért is, mert a dupla, üvegezés hibás, ilyenkor a pára a két ablak üveg között jelenik meg. A műanyag ablak üvege összetört. Az oldalon található összes tartalom az ablakdoktor. Felhasználása a tulaj.


Az üvegszerkezet vastagságát, a két üveg között található alumínium távtartó léc adja. Az alumínium távtartó hőhidat képezne az üvegek között , ezért a távtartót butil ragaszóanyaggal rögzítjük az üvegekhez. Ha a korszerű ablak esetén azt látja, hogy a két (esetleg több) üvegréteg között jelent meg pára, joggal gyanakodhat valamilyen problémára: egy apró törésre, vagy az üvegek közötti szigetelés megrongálódására, ami miatt a levegő (és így a nedvesség) képes bejutni az egyébként hermetikusan elzárt, üvegek közötti.


Vagyis a beépített fa ablak, dupla üvegezéssel, mely üvegek között fém távtartó van.

A fémről igen sok jót el lehet mondani, de azt pont nem, hogy bármilyen hőszigetelő képessége lenne. A kinti hideget ez a fém távtartó átvezeti a dupla üvegezésen, így a belső üveg is lehűl. Igen ám, de a szoba hőmérséklete a. Ezeknek az ablakoknak az üvegezése, gyakran sérült, homályos vagy párásodik a két üveg között. Nem lehet hozzájuk árnyékolót venni és meghibásodás esetén nincs alkatrész hozzájuk.


Ilyen esetekben szükségessé válik a tetőablakok cseréje. Tönkrement a peremzárás szigetelése a két üveg között és ezért ködpárás, piszkos hiába takarítja csak homályossan lát ki a hőszigetelő üvegén, mivel már nem tölti be a funkcióját, akkor megérett az új hőszigetelt üveg cseréjére. Hőszigetelö üveg gyártás - beépítés, korszerűsítés - Legelterjedtebb thermo üveg két síküvegből áll, de a hőszigetelési igények miatt az utóbbi időben gyakrabban gyártunk rétegűt is.


Novemberben kicserélték a két szárnyú erkélyajtónk egyik üvegét. Küldöm a fotókat, melyen tisztán látszik mekkora különbség van a régi és az új üveg között. Az első fotón még a matrica is rajta van az üvegen.


Ez a kép minket is megerősített azon elhatározásunkban, hogy kicseréltetjük a többi üveget is. Az a háromrétegű üveg , amit mindenki elképzelt, vagy szeretne magának az alábbi rajzon szemléltethető: A háromrétegű üveg tulajdonságai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések