2019. január 25., péntek

Bontott tégla kerítés kezelése

Miért kell impregnálni? Két dologra is alkalmas az impregnálás. Egyrészt a bontott tégla fagy elleni védelmére, másrészt a felület ápolására is kiváló.


Díszburkolat kezelése , impregnálása. A megfelelő kerítés kiválasztásához fel kell mérnünk igényeinket és lehetőségeinket is,.

Míg a bontott téglából épült kerítés viszonylag olcsón. Szeletelt- tégla , téglaszelet, dísztégla, vágott- tégla , bontott – tégla kedvező áron. Ez leginkább a kerítés stabil alapozását jelenti. Ahhoz hogy a téglakerítés évtizedeken keresztül stabil alapokon álljon érdemes az alapozással a fagyhatár alá menni. A felületek kezelése nem helyettesíti ezeket a tulajdonságokat!


A napokban szembesültem azzal, hogy mennyi kérdése lehet bontott téglafal témában egy éppen építkező laikusnak. Van direkt kő lakk,én azt szoktam használni,a lenolaj meg a firnajsz az.

A talaj minősége meghatározhatja számunkra az alapozás módját, ha a talaj laza szerkezetű, gyenge minőségű, vagy a talajvíz magasan van, akkor szükség lehet az alap vasalására is az alap törése és megsüllyedése ellen. Legtöbbször a kisméretű téglát birtokoljuk, mi is ezzel rendelkeztünk-, de kezdetben még a kisméret méretét sem tudtam:-) Íme: 25x12x6cm. Létezik sárga, vörös, narancs színekben. A bontott téglából készült burkolatok népszerűek és nem is drágák, akár egészben, akár szeletben vásárolod azokat.


A bontott tégla a lakásban keresőszavakkal bukkantam a blogodra. Kedvenceltem, mert nagyon hasznos és klassz amit alkotsz. A Szöszi villa átalakulása külön tetszik. A malmotokhoz pedig irigységgel gratulálok ;) Jó lesz látni mint lesz egyre gusztusosabb.


Udvarlásom nem önzetlen, noha teljesen őszinte. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. Keress ötleteket a fotók között! Ez nálunk, Magyarországon azt.


Az egyik kedvenc munkám a bontott téglával történő falazás. Ebben a posztban egy kerítés készítését láthatod folyamatában. A kerítés bal szélén, van egy öt sor magas fal.

Sep This Pin was discovered by Téglárium. Méreteit centiméterben adják meg, de előfordulhat, hogy milliméterben is találunk a kisméretű tömör téglára vonatkozó adatokat. A fent említett lehetőségek azt mutatják, hogy látvány, sokoldalúság és ár szempontjából hasznos a bontott tégla felhasználása. Bontott tégla méretei.


Azoknak, akik mégis inkább tartósabb ám kevésbé eredeti megoldást választanának, mely hasonlít a bontott téglára, ajánlanám a manapság igen divatos barabás téglaköveket. Megyék, ahol van eladó bontott kerítés. Bács-Kiskun megye (1) Győr-Moson-Sopron megye (1) Somogy megye (2) Települések használt bontott kerítés kínálata. Győr (1) Baja (1) Ezek is vannak használtan.


A bontott tégla az amúgy is környezetbarátnak mondható téglához képest is még zöldebb, hiszen nem kell újra elõállítani. Ha hagyományos tégla , vagy más építõanyag vásárláson gondolkodik, a bontott tégla és más bontott építõanyagok nagyon jó alternatívát kínálnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések