2019. január 15., kedd

Aljzatbeton szintezése

Aljzatok kiegyenlítése és szintezése Alapozás Az aljazat lealapozása ésszerű és szükséges lépés annak érdekében, hogy a kiegyenlítő anyagok a lehető legjobban tapadhassanak az alattuk lévő réteghez. Segítség az otthoni munkálatokhoz. Hogyan készítsünk megfelelő minőségű aljzatbetont. Nézze meg hogyan kell megfelelően lehorgonyozni a garázst.


Budapest és vonzáskörzetében családi házak építése, felújítása. Az építés és a telepítés első és. Jól észrevette hogy nem írtunk a szintezésről, de ez nem egy teljes útmutató az aljzatkiegyenlítésről, hanem inkább egy segítség, hogy a megrendelő jobban ellenőrizhesse a kóklerek munkáját, akik általában semmilyen felelősséget nem szoktak vállalni egy egy elrontott aljzatkiegyenlítésre, és olyan alapokra nem figyelnek, amit itt érintettünk. A telek műszeres szintezését követően kijelöljük (kitűzzük) az épület ±pontját. Ezt fotókkal is dokumentáljuk és jegyzőkönyvet készítünk az építési naplóban, melyet a Megrendelő, a Felelős Műszaki Vezető és a Vállalkozó is köteles aláírni és elfogadni.


A hőszigetelésre pe fóliát teszünk. A folyókák szintezése A folyókákat és padlóösszefolyókat a tervezett nullponti szintnek megfelelően kell beállítani. Ehhez segítséget nyújt a folyóka testen elhelyezett menetes szár, amelynek segítéségével a kívánt magassági méret könnyedén beállítható és ezen helyzetében rögzíthető. A vízszintes burkolat szintezése és a lera­kás vízszint szerinti ellenőrzése talpas vízmérték segítségével igen egyszerű. Lejtéssel készülő burkolatok esetén azonban több dologra is figyelni kell a végleges szint meghatározásakor.


A vég­leges szintet a burkolási felület legala­csonyabb és legmagasabb pontjain kell. Az alapozási mélység a telek adottságaitól függ, de általában 80. Csemperagasztó: Általában cement alapú, standard csempe és építési ragasztó, kiadós és jól eldolgozható, kerámia csempék és járólapok fektetéséhez való ragasztó anyag.


Kád beépítése lefolyó bekötéssel, szintezése típustól függően. Radiátor csere kötéstávolság módosítása nélkül. Cirkó felszerelése bekötése adott helyre. A kéreg és a köpeny felépítése. A belsı geoszférák.


Minden kivitelezést helyszíni felmérés előz meg! A felső réteget természetesen megúsztattuk annak ellenére, hogy a betonozás szintezése szinte teljesen tökéletesre sikeredett. Nem azért ásták m-re mert szerettek ásni, betonozni.


Ezt szeretném elkerülni, ha lehet. Igazából nem látom, miért kellene ragaszkodni az alárácsozáshoz manapság, amikor már rendelkezésre állnak jó fajta ragasztók, meg olcsó és szintén jó táblásított anyagok. A m mély alap, az már nem semmi, de a mélységnek lehet, hogy volt valami oka.


Tárgy : hőszigetelés Most merészen indítok egy témát, nevessetek :o))meg, ha évekkel ezelőtt lerágtátok ezt a csontot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések