2019. január 29., kedd

Fal vakolása házilag

Ugyanis alkalmazásuk és kezelési technikájuk némiképp eltérhet egymástól, más-más követelmények merülhetnek fel velük kapcsolatban. A munka következő fázisa szintén komoly gyakorlatot igényel, hiszen el kell készítenünk az úgynevezett vezető sávokat, ami azt a célt szolgálja, hogy a falazat vakolása mindenhol egyenlő vastagságú és egyenletes legyen. A kérdéses vezető sávok már a végleges vakolás habarcsából készülnek 1-centiméteres.


Majd ezeket a sávokat, alu léccel függőbe állítjuk, a felesleg lehúzásával, vagy a hiány pótlásával a függőlegesig. Köztudott, hogy a burkolat csak akkor lehet jó és tartós, ha megfelelő alapfelületre építjük.

Alapvetően aljzatunk szilárdsága és a szakszerűen kialakított s. Belső falon lévő lyuk vakolása házilag , laikusként, hogyan? Hétvégi házunk mellékhelyiségében elfagyott a wc mögötti vízcső, emiatt a falat egy részen ki kellett bontani. A problémát azóta már megoldottuk, viszont a bontásból adódóan keletkezett ott egy lyuk, amit szeretnék betömni.


Get without the ads. Skip trial month free. Find out why Close. Vakolás - kész egy fél fal Székely Vegán.

Unsubscribe from Székely Vegán? Ez a sorrend talán sokaknak furcsá­nak tűnik, mivel a vakolási sorrend­ben az ablakok elhelyezése is szere­pel (1. ábra), ám ez igen gyakran előfordul. A mennyezet és fal vakolását az ab­lak vagy valamely fényforrás irányá­ból kezdjük, mert így, az esetleges ár­nyékvetésből észrevesszük, ha a fe­lületet javítani kell. Egy átlagos fal javítása közben hamar elérjük azt a magasságot, amely fölött állvány nélkül már nehéz dolgozni. Már a szemmagasságban végzett munka is megerőltető lehet.


A szokásos magasságokhoz kb. Egyszerű és általánosan alkalmazott megoldás két, egymástól 2-m-re. Ha repedések vagy kisebb-nagyobb lyukak tarkítják a falat, nem kell azonnal kőművest hívnod. Eláruljuk, hogyan javíthatod ki magad!


A réseket előbb nedvesítsük be, majd a glettmasszát spatulyával alaposan nyomkodjuk a mélyedésekbe, és rátöltéssel simítsuk a fal síkjába. Ha a repedések túl mélyek, ajánlatos a gipszbe üvegszálas hézagerősítő szalagot simítani, amely megakadályozza később a repedések újbóli kialakulását. Fal vakolása házilag Amennyiben a vakolás házilag történik, és a falfelület alkalmas a munka megkezdéséhez, abban az esetben az úgynevezett előfröcskölés lesz az első lépés,. Nagyobb felület esetén a fal két szélétől kifeszített zsinórral ellenőrizzük, hogy a vezető sávok egy szintben legyenek,.


Egy fal felhúzása után az első lépés mindig a vakolás kell, hogy legyen. Aztán jöhet a többi réteg is, de csak ha a vakolat a helyére került. Mielőtt árajánlatot kérsz egy szakembertől, jó ha tudo mikre kell figyelni, mik a piaci árak és milyen tényezők befolyásolhatják ezeket.


A fal nedvesedését tehát nem eltakarni kell, hanem megszüntetni.

Ehhez mindenekelőtt vizsgáljuk meg, honnan és milyen módon támadja a falat a nedvesség,. Nem csak külső, látható jegyei vannak ennek a káros folyamatnak a málló vakolattal, terebélyesedő foltokkal, salétromosodással, hanem a nedvesség károsítja és gyengíti a fal belső szerkezetét is. Salétromos fal Mitől salétromos a fal ? A fal salétromosságának oka általában a fal által a talajból felszívott nedvesség, amelyet a hagyományos bitumen szigetelés hiánya vagy elöregedése okoz. Ez a nedvesség azon túlmenően, hogy rendkívüli mértékben rontja a fal szigetelőképességét. Ha a lábazati fal nem lélegzik, s a lakásban, vagy a lábazat fölött páralecsapódás keletkezett, akkor is el kell bontanunk, majd légrés beiktatása után építhetjük újra.


Az előbbiekhez hasonló, de erőteljesebb felázások mutatkoznak akkor, ha a fal talajnedvesség ellen nincs megfelelően szigetelve. Szobafestéskor gyakran kerülünk abba a helyzetbe, hogy a festendő fal felületi hibákat (lyukakat, repedéseket) tartalmaz és festés előtt ezeket a hibákat el kell tüntetnünk, le kell glettelnünk. Ennek a folyamatnak a rövid ismertetése következik. Valyog fal vakolasa.


A lábazatnál, a mettlachi jellegű kialakítást szintén csak úgy érzem biztonságosnak, ha mögötte van egy átszellőztetés. Kezdők mindig túlvizezik az anyagot, ami nem baj, csak lassabban, több menetben tudják eldolgozni. Ha egyszer felcsapod a falra, akkor a fal kezdi kiszívni belőle a vizet és meghúzza magát. A vakolat nem gipsz, addig alakítható, amíg a víztartalmában úsznak a szemcsék.


Ha felcsapás után sokáig alakítgatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések