2017. október 30., hétfő

Gömb szivarfa ár debrecen

A gömbfák 8-m-es törzsmagasságban oltott díszfák, melyek különlegesen szép formájú lombhullató növények. Magasságuk 5-m, így ideális kisebb kertekbe, parkokba, illetve villanyvezetékek alá, ahol a magasabb fák gondot jelenthetnek. A Horváth kertészet gömb szivarfái kertjét elegánssá teszik. Egyéni vevőket is kiszolgálunk, ez esetben az ár a vásárolni kívánt mennyiség függvénye.


Gömbfák, ültetése, metszése, árak , gömbfa fajták, gömb szivarfa , gömbjuhar, gömbkőris.

Levelei nagyok tojásdadok. Szivarfa gömb alakú változata, magas törzsre. A gömb szivarfa betegségei kisszámúak, nem kell attól tartania, hogy fája gyakran megbetegszik, vagy hogy rendszeresen növényvédelmi feladatokat ad Önnek! A gömb szivarfát párás helyeken vagy nedvesebb időszakokban a lisztharmat támadhatja meg, mely ellen a szokásos (bio)kertészeti módszerekkel veheti fel a harcot.


Gömb szivarfa fotó A gömb szivarfa egy magas törzsre oltott, lapos, félgömb alakú koronát nevelő sűrű ágrendszerű, nagyon dekoraatív alacsony utcai vagy parkfa. Kezdetben szabályos gömb formát nevel, majd idővel egyre laposabb, de szabályosan szétterülő ernyőszerű koronát fejleszt. Adatkezelési tájékoztatónk (Felhasználói és revíziós irányelveink) frissített verzióját.


Kertészetemben a szivarfa alacsonyabb „Nana” változata is kapható, mely alacsony termetével, nyírás nélkül is szabályos gömb alakú koronájával a legszűkebb utcafronti zöld sávban, vagy az aprócska előkertekben is elfér, miközben az alapfaj kedvező tulajdonságait kivétel nélkül birtokolja!

Postai úton és futárral nem szállítunk. Szakmai munkánk, tapasztalataink eredményeként ma már több mint 1fajta vírusmentes gyümölcsfa oltvány előállítását végezzük. Két gömb szivarfám van a kertben egymás mellett. Az egyiknek semmi baja sincs, a másik meg úgy néz ki mintha megtámadta volna valami.


Jellemző rájuk a gyors növekedés , a dús lombozat, a szép őszi lombszín. A szivarfa lisztharmat betegsége gyakori, a gömbszivarfa érzékenyebb is. Legnépszerűbb fajtája a többnyire gömb.


Többféle méretben és árakban. Kis termetű (6-m) lapított gömb koronájú, magas törzsre oltott fa. Villany vezetékek alá is ültethető.


Fehér lila ,sárga foltos virágai június-július -ban nyílnak. Gömb csepleszmeggy (Prunus fruticosa Globosa) Magas törzsre oltott lapított gömbkoronájú, lombhullató fa. Virága nincs, sovány, száraz talajba napos fekvésbe való. Szűk utcák, légvezetékek alatti fásítására alkalmas.


Edényekbe ültetve teraszok dí. Kertekbe, keskeny utcákba, vagy légvezetékek alá, sorfának ültethető díszfa.

Metszeni nem kell, gömb formáját magától megtartja, de ha azt szeretnénk, hogy ne nője ki a helyét, akkor radikálisan, az oltás közeléig vágjuk vissza, és újból, homogén, sűrű gömb alakot fogunk kapni. Gömb szivarfa Három-öt méteres magasságú fa, tápanyagban gazdagabb földre van szüksége, napos, meleg helyre kerüljön. Nem viseli el a csontszárazra kiszáradó talajt, ezért rendszeres öntözéséről gondoskodni kell.


Igazi szépségét szoliterként ültetve mutatja meg, de több példányt sorban ültetve is nagyon mutatós. Számos különleges díszfa, dísznövény, díszcserje és fenyő található meg áruházunkban. Van amit csak nálunk talál meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések