2016. március 31., csütörtök

Tolóajtó szerelés házilag

Belsőtéri tolóajtó, a helytakarékos Azonban ezen kívül más módja is van annak, hogy spóroljunk a belső terek kihasználásán. A legkézenfekvőbb az ajtók kiválasztása. A Maestro kínálatában szereplő 500-as, fal előtt futó tolóajtó -vasalat összeszerelése, beépítése, lépésről-lépésre. Egyszerűbb, mint gondolná!


A Micra tol ajt vasalat egyszer en,h zilag is szerelhet rendszer.

A Forest Hungary Kft által forgalmazott Cosmo és Smart tolóajtó rendszer szerelési útmutatója. Hónapok óta ígérem, hogy megírom ezt a posztot, most végre ide is eljutottam. Sok helyen látni az elmúlt években látványos, rusztikus vasalattal készült tolóajtókat. Vasalatot lehet venni az e-bay-en, etsy-n, aliexpresszen, stb. Illetve most már itthon is van 1-cég, akik elkészítik az ajtókat.


A beltéri tolóajtók lapjai készülhetnek tömörfából vagy furnérozott felületű, esetleg fóliás felületű ajtólapokból, de lehetnek edzett üveglapból is. Előre gyártott tolóajtó -szerkezetek komplett garnitúrákban is beszerezhetők, amelyek beépítése egyszerű, még kőműves munka sem minden esetben szükséges hozzá.

Folyamatosan keressük a lehetőségét, hogyan tágíthatjuk a teret, hogyan spórolhatunk meg némi területet, a szükségesnél kisebb helykiszorítású bútorokat választunk, és igyekszünk a mennyezetig tartó tereket minél jobban. Az ajtó jobb és baloldalán található az úgynevezett fogóprofil, ami az ajtó felületét alkotó bútorlapokat összefogja. A legolcsóbb megoldás, ha a szerkezetet is magunk készítjük, és gipszkartonnal borítjuk.


Tolóajtó faszerkezettel. Mi 195×2cm-es falfelületet építettünk be, cm-es ajtónyílással a hálószobából leválasztott gardróbhoz. Az egyedi tolóajtó és bútor gyártás óriási előnye, hogy Önnek nem kell komprumisszumot kötnie, mint a polcokról levett megoldások esetében. Az egyedi tolóajtókkal rengeteg helyet tudunk Önnek megspórolni így kényelmesebben tárolhatja a gardróbszekrényében a ruháit, a konyhájában az edényeit, vagy az irodájában az iratait. Ha egyedi méretű nyílásra szeretnénk ajtót akkor gondolkodhatunk tolóajtóban is , mert azt nagyon egyszerű elkészíteni még kezdő.


A pántos ajtóknak van egy hátulütőjük: a nyitás irányában tetemes holt terük van. Ez általában nem okoz problémát, ám néha nagyon bosszantó helyzeteket szülhet, ha helyszűkében vagyunk. A szekrényt kettő tolóajtó és egy. A kezdeti félelmek után rá kellett jönnöm, hogy a tolóajtó összeszerelése pofonegyszerű: lényegében nem más, mint eloxált alumínium profil.


AGF tolóajtós beépített szekrény szerelés. Kaptunk egy összeszerelési útmutatót is, de az gyakorlatilag használhatatlan volt. A piacon lévő tolóajtó vasalatokkal nem vállaltál kockázatot te is érezte hogy az ügyfelednek ennél több kell, jobb minőséget és designt szeretne megfizethető áron.

A bútor szalonok nem szívesen adtak neked csak ajtót, vagy ha mégis, akkor arany áron és hosszú rendelési idővel. Bútorainak saját kezűleg történő előállítása egy csodálatos hobbitevékenység, amely során nemcsak a kreatív önmegvalósítás teljesül be, hanem az egyúttal egy produktív folyamatot is jelent. Hogyan csinálnátok tolóajtót házilag ? Kis anyagi ráfordítással.


Van némi kimaradt lambériám abból lenne az ajtólap. Fürdőajtó helyére lenne, nem akarok randa műanyag harmonikaajtót, de az ajtót sem akarom visszatenni, mert istentelen nagy helyet elvesz a mini fürdőszobából. A falban futó beltéri tolóajtó szerkezete egy kissé bonyolultabb, ugyanis itt egy vezető-tartó szerkezetet, ami egy gipszkarton szerkezet tartóváza, először be kell építeni a kívánt falszakaszra, majd az ajtólapokat felszerelni a futószerkezettel együtt a sínre, nem megfeledkezve a végütköző-csillapító elemekről, majd ha ez kész, következhet a burkolás gipszkartonnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések