2018. szeptember 10., hétfő

Folyékony fa házilag

IMPA FAFELUJÍTÓ PASZTA. Poliészter bázisú, paszta állagú fagitt vagy folyékony fa. Bármilyen fafelület javítására használható. Alkalmazható nagy kiterjedésű hiányzó részek pótlására, rekonstruálásra, mély lyukak kitöltésére nagy vastagságban is, szabálytalan felületek kiegyenlítésére.


Használatának szakszerű leírásához kicsit kölcsönzök az asztalosmesterseg.

Premium Loading. Find out why Close. Fában lévő repedésjavítás könnyen, gyorsan, tartósan. A videóban választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy hogyan javítsuk ki a fában keletkezett sérüléseket,.


Válaszok a kérdésre. Ha építkezel, valószínűleg van fűrészpor. Lapátold össze a fűrészport, és azt keverd be ragasztóval, olyannal ami fához megfelelő és olyan állagúra, hogy massza legyen.


Az impa fagitt vagy folyékony fa olyan poliészter bázisú fakitt,amely bármilyen fa javítására, nagyobb hiányzó részek pótlására,mély lyukak.

A folyékony fa meg a fagitt nem külömböző dolgok? Fából készült elemek repedéseinek, görcseinek javítására találták ki a folyékony fát. A gipszhez hasonló anyaggal.


Keverj bele nyugodtan illóolajat akár a mosószer részébe is! Arra viszont számíts, hogy nem lesz olyan intenzív az illat, mint a bolti mosószerek esetében. Az illóolaj illata nevéből adódóan “el fog illanni”, amikor. Az egyik legnagyobb kedvencem a neten talált kincsek közül a házilag készült folyékony szappan.


Itt bukkantam a receptre, és ez így, ahogy van, tökéletesen működik - szerintem annyira jó, hogy muszáj róla írnom nekem is, nagyjából kétmilliomodikként. Egy fa felülete idővel tele lesz apró sérülésekkel amit általában valamilyen ütés következtében keletkeztek. Ezeket a hibákat egy nagyon egyszerű módszerrel ki tudjuk javítani pillanatok alatt. Ha nem kap fa kitöltő viaszt, használjon helyette zsírkrétát, ami gyorsan köt és éppúgy tömít. Olvassza meg egy kanálban, gyertyaláng felett a zsírkrétát – különböző színűekből keverje ki a bútor színét.


Az olvadt viaszt csöpögtesse a vájatokba, mély karcokba és szújáratokba, majd forró vízbe mártott kés. Megjegyzendő, hogy szabad levegőn gyorsan szára így egyszerre csak kis mennyiséget érdemes kivenni a dobozból, ha pedig nagyobb felület mélyebb sérülését javítjuk vele, könnyebben és szebben megmunkálható, ha rétegesen. Gyakran nem szobafestést, hanem mázolást végzünk kollégáimmal.


Ennek során van egy jópofa megoldás, amelyet szeretnék megosztani az olvasókkal, mert sokat segít. Az anyagot, amelyről szó van, úgy hívják, hogy folyékony fa.

Most nézzük röviden, hogyan készíthetjük el a folyékony fólia szigetelést akár házilag is. Van néhány általános szabály amit figyelembe kell vennünk. Az aljzatnak, ahova fel szeretnénk vinni az anyagot, minden esetben szilárdnak. Panna és Róbert különböző állásponton van a festést-tapétázást illetően. Panna imádja a gyönyörű tapétákat, Róbert viszont a festés híve, úgy gondolja, ezt egyszerűbb akár házilag is kivitelezni.


Nem könnyű dönteni, de fiatal párunk ismét rátalál a nekik leginkább tetsző megoldásra. Kezdésként egy közepes ecsettel hordjuk fel a műfát. A képen is látható, hogy akár egy réteg is elég lehet, de ha valaki jobban ki szeretné dolgozni a törzset, akkor egy finom csiszolás után megismételheti a folyamatot.


Tartós, mégis könnyen eltávolítható folyékony gumi spray, gumifesték. Spray kiszerelésben, ecsettel és szórópisztollyal felhordható változatban is kapható. Egy alapos lakásfelújítás során nem csak a falak kapnak új színt, hanem a régóta használatban lévő nyílászárókra is érdemes időt fordítani. A folyamatos ki-be járkálás, nyitogatás ezeket a beltéri elemeket is koptatja, különösen igaz ez, ha kisgyermek is van a családban.


A sérült, szennyeződött, foltos ajtók felújítását 4-évente, akár házilag is. A Bornit Bitugrund Fix bituspray bitumen, beton, fém, fa , vakolat felületén jól tapadva alapozóként, fémtárgyak korrózió elleni és földbe helyezett fa részek (kerítésoszlop, szőlőkaró) korhadás elleni védelmére szolgál. A vastaglazúr már egy “vaskosabb” anyag, ahogy a neve is mutatja.


Szintén beszívódik a fába, mint a vékonylazúr, de nem olyan mélyen és vastagságának köszönhetően már képez egyfajta védőréteget a fa felületén, így a nagyobb fizikai hatásoknak kitett felületeken inkább ezt az anyagot érdemes alkalmazni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések