2017. április 12., szerda

Régi típusú radiátor légtelenítése

A fűtési rendszer, ezen belül is a radiátorok légtelenítése sok esetben kíván szakembert, fel kell tudnunk mérni, hogy mi az, amit mi is könnyedén, barkácskörülmények között is nyugodtan vállalhatunk, és melyik az az eset, ahol túl nagy a kockázat, és csak a szaktudás tud nekünk segíteni. Levegős a radiátor , de nem lehet légteleníteni, nincs rajta szelep a végén, mit csináljak? Vehetsz fel gumikesztyűt is, hogy még tisztább legyen a folyamat.


A legtöbb radiátor esetében a légtelenítő szelep a radiátor jobb, vagy bal oldalán található a fűtőtestbe bemenő csövek ellentétes oldalán. Vannak olyan radiátorok, melyeken nem találunk légtelenítő szelepet.

Ezek többnyire a régi öntöttvas, vagy alumínium radiátoroknál fordul elő. Hogyan hajtsuk végre a. Radiátor légtelenítése. Legyen szó távfűtésről, vagy központ vagy egyedi fütésről a radiátorok használata az egyik legegyszerűbb, leghatkékonyabb és legbiztonságosabb mód.


A radiátor kezelése is egyszerű, különösebb szakértelem nélkül is könnyen karbantartható, hiszen nem kell külön bekapcsolni, nem kell folyton. Sok, elsősorban a listán, hogy gömbcsapok egy amerikai, de ez a tétel kizárólag szakemberek számára a munka, amely eléréséhez a feszesség nagyon nehéz. A radiátor légtelenítéséhez nincs szükség szakemberre, csak egy légtelenítő kulcsra vagy egy csavarhúzóra.


Akkor cserélje ki őket radiátor szelepek.

A video egy régi korszerűtlen radiátor kicserélését ismerteti, egy jobb hatásfokú kompakt radiátor felszerelésével. Nekem olyan problémám lenne,hogy a régi típusú radiátorunk tekerőjénél (nem tudom,hogy mi a pontos megnevezése) szivárog a víz. A kérdésem az lenne,hogy ez cserélhető-e a víz leengedése nélkül és ha nem akkor van-e valami ideiglenes megoldás addig is,hogy ne menjen el napi kb. Ezeket a régi etázs fűtéseket úgy szerelték, hogy az összes cső és radiátor egy irányba emelkedik kissé. A radiátorodnak a bekötés felé kell kissé emelkednie, és akkor a levegő automatikusan kijut belőle!


Ha kontrás (a végdugó felőli oldal van magasabban) akkor szokott bent rekedni a levegő. A radiátorok végén lévő karokkal, mint egy csapot, úgy meg tudod nyitni a radiátort. Mindenképpen készíts be egy nagyobb edényt a radiátor kivezetője alá és egy rongyot is.


A légtelenítés során távozni fog víz is. Magas szakmai felkészültség, gyors és precíz radiátor szerelés, légtelenítés, javítás, csere. A radiátorok, törölközőszárító és az égész fűtési rendszer légtelenítése elengedhetetlen az otthonok fűtésének biztonságos és megfelelő hatékonyságú működéséhez!


Ha a fűtésrendszer levegős, a fűtőtestben a levegő, mint egy „légzsák gátolja a radiátor megfelelő működését. Régi típusú úgynevezett öntöttvas tagos radiátorokkal legtöbbször közintézményekben találkozunk. Ezek bekötési méreteiket tekintve eltérnek a lapradiátoroktól.


Helyettesítésük lehetséges acéllemez tagos radiátorokkal, amik a kötések átalakítása nélkül felszerelhetők a régi helyére. Melegebb lesz tőle, vagy jobb a fűtés hatásfoka? Egy csomó helyen látom, hogy ezt csinálják, kidobják a régit.

Az kétségtelen, hogy szebb egy új radiátor , de megéri a cserét? Mivel jobb a lemez? Az ilyen módon létrejött új termék, a szelepes radiátor eredendően kétcsöves fűtési üzemmódra alkalmas. Akár közvetlenül is beköthető csőhálózatba, de ebben az esetben bizonyos megszokott és elvárt funkciók - pl. A gyakorlatban emiatt a csatlakozó szelepek.


A radiátor típusától függően a fűtésrendszerre való csatlakozás sokféle módon lehetséges, akár oldalról, vagy a különösen esztétikus alsó bekötéssel is. A termékek széles spektruma - figyelembe véve a radiátor magasságát, hosszát, szélességét és teljesítményét-, lehetővé teszi a bármely helyiséghez való alkalmazását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések